بيانات حضرت آيت‌الله حاج شيخ محمدجواد فاضل لنکراني(دامت برکاته) در ديدار با معاون و مسؤولين معاونت آمار و بررسي مرکز مديريت حوزه علميه قم

۱۹ شهریور ۱۳۹۰

۱۴:۴۴

۳,۷۴۸

خلاصه خبر :
از اين‌که دوستان تشريف آورده‌اند بنده تشکر مي‌کنم و نسبت به اين‌که حضرت آيت‌الله آقاي مقتدائي مديريت حوزه را در دست گرفته‌اند بسيار خوشحال هستم. گزارشي که از معاونت آمار و بررسي ذکر کرديد جامع و اميدوارکننده بود و با توجه به شخصيت آيت‌الله مقتدائي(دامت برکاته) و جايگاه ممتاز ايشان کارها انشاء الله به‌صورت عميق‌تر و با سرعت بيشتر در حوزه انجام مي‌گيرد، ما هم همين انتظار را از ايشان داشته و داريم.
آخرین رویداد ها

بسم الله الرحمن الرحيم

از اين‌که دوستان تشريف آورده‌اند بنده تشکر مي‌کنم و نسبت به اين‌که حضرت آيت‌الله آقاي مقتدائي مديريت حوزه را در دست گرفته‌اند بسيار خوشحال هستم. گزارشي که از معاونت آمار و بررسي ذکر کرديد جامع و اميدوارکننده بود و با توجه به شخصيت آيت‌الله مقتدائي(دامت برکاته) و جايگاه ممتاز ايشان کارها ان شاء الله به‌صورت عميق‌تر و با سرعت بيشتر در حوزه انجام مي‌گيرد، ما هم همين انتظار را از ايشان داشته و داريم.
معاونت آمار و بررسي يکي از مراکز حساس و ضروري حوزه است، امروزه هيچ طلبه‌اي و هيچ انسان دل‌سوزي در ضرورت اين نهاد براي حوزه ترديد نمي‌کند و اين مطلب به چند دليل است:
اولاً: حوزه امروز نسبت به گذشته از کميت بالايي برخوردار است و براي چنين جمعيتي وجود چنين مرکزي لازم است.
ثانياً: حوزه امروز با نظام مقدس ما گره خورده است و نظام شديداً به نيروهاي علمي و با تقوي و با هوش در مسائل اجتماعي و سياسي و معتقد به افکار و آرمان‌هاي امام خميني نيازمند است و روشن است که اين نهاد در حوزه در اين جهت تأثير فراوان و نقش تعيين‌کننده دارد.
ثالثاً: امروز خطرات زيادي حوزه را تهديد مي‌کند افراد منحرف به اين نتيجه رسيده‌اند که بايد در کار مربوط به خود روحاني داشته باشند تا مذهب جديد تشکيل بدهند چه افرادي که فکرهاي فاسد و مکاتب فاسدي دارند و چقدر افراد سياسي که فکر اين هستند افراد را منحرف کنند. فکر نمي‌کنم امروز کساني که مقداري با مسائل روز مرتبط هستند اين ضرورت را احساس نکنند، ممکن است کسي بگويد صد سال قبل که حوزه آمار و بررسي نداشت چطور بود، آري اگر در گذشته نياز نداشتيم اما قطعاً امروزه نياز داريم.
رابعاً: امروزه برخي از شرکت‌هاي منحرف اقتصادي متأسفانه براي رسيدن به مقاصد مادي خود به اين نتيجه رسيده‌اند که بالاخره براي جا انداختن کارها و شرکت‌هاي هرمي خود از برخي از طلبه‌ها استفاده کنند و متأسفانه اين کار را انجام دادند و با اين‌که در حوزه قريب به اتفاق مراجع از جمله والد راحل ما رضوان الله تعالي عليه که فتوا به حرمت اين کار دادند، اما مسؤولين اين شرکت‌ها برخي از طلبه‌هاي ضعيف العلم را جذب کردند. تعدادي از افراد مکرراً پيش اين‌جانب براي توجيه کار اين شرکت‌ها مي‌آمدند و بر حسب اطلاع اين‌ها پرونده‌هاي مالي پيدا کردند.
خامساً: دشمنان تأثيرگذاري حوزه را به‌خوبي مشاهده نموده‌اند و نسبت به اصل تضعيف حوزه و تخريب آن طمع فراواني دارند و به‌دنبال آن هستند که افرادي را داخل در حوزه کنند.
نکته مهم آن است که بايد هدف شما برادران، صيانت از حوزه و روحانيت باشد و بايد اين هدف براي طلاب عزيز باور شود اگر طلاب محترم بدانند که واقعاً هدف اين مجموعه زير ذره‌بين بردن نقاط ضعف طلاب نيست. اگر بدانند هدف ارتقاء حوزه و طلاب است، اگر بدانند مانند ساير مراکز آمار و بررسي در نهادهاي ديگر نيست که فقط دنبال نقاط اشکال هستند آنگاه اين مجموعه مي‌تواند مؤثر باشد.
تذکر اينجانب آن است که در نهاد ارشاد و تذکيه که اينجانب اطلاع از سوابق بسيار ارزنده آن دارم و مرحوم آقاي ديباجي و برخي ديگر بسيار مؤثر بودند، بايد از افراد مهذب و سالخورده بيشتر استفاده شود تا طلبه اولين مرتبه که با اين‌ها مواجه مي‌شود احساس امنيت کامل و آرامش کند و متوجه شدند که آقايان از روي احساسات حرف نمي‌زنند و خود آمار و بررسي هم نبايد صرفاً اداري برخورد کند، بلکه بايد صيانت کند از طلاب و جنبه ابوت و موعظه آن بايد تقويت شود.
نکته ديگر اين‌که نقاط ضعفي را که چندان اهميت ثبوتي ندارد اما اثباتاً باعث تنش مي‌شود ثبت نشود. من داستاني را از 15 سال قبل بگويم طلبه‌اي به من گفت: به من گفتند «يک سال قبل شما شلوار لي پوشيده‌اي»؛ گرچه اين از نقاط ضعف براي طلبه است اما بايد از کنار اين‌ها با تذکر و اغماض رد شد نبايد مادام العمر ثبت شود، بحث سيگار و لباس و... هم همين‌طور. بالاخره از اول، طلبه خيلي چيزها را نمي‌داند آرام آرام با سير و سلوک بزرگان آشنا مي‌شود کم‌کم متوجه سلوک و رفتار شيخ انصاري مي‌شود که او چه مي‌کرد. همه ضعف‌ها را نبايد به همه مراکز منتقل کرد بايد به اداره مربوط به آن به مقدار ضرورت منتقل کرد و موارد اخلاقي و سياسي را در درجه بعدي قرار داد و موارد اخلاقي را بايد اهميت داد همين‌طور مسائل فکري را، مثلاً ده سال پيش بعضي‌ها شذوذ فکري داشتند بالفرض نسبت به عصمت ائمه(عليهم السلام) شذوذ فکري داشته و صدها شبهه ديگر اين‌ها ايجاد مي‌کنند، اين‌ها را بايد اهميت داد و متخصصين مرتبط با اين افکار اعتقادي در آمار و بررسي بايد باشد و به اين‌ها تذکر بدهند من قبلاً فکر مي‌کردم فساد عالِم به معناي فساد اخلاق و اقتصاد و اموال است لکن با توجه به برخي از روايات اهل بيت و آقا اميرالمؤمنين ديدم فساد عالم همان فساد فکري و اعتقادي است.
نسبت به مصاحبه‌ها بايد بگويم قبلاً من اشکالاتي داشتم هنوز هم کاملاً برطرف نشده است، برخي از اقوام همين اواخر آمدند که با معدل بالا قبول شده بودند لکن در مصاحبه به او گفته شده است تحليل شما از جريانات سياسي انتخابات و بعد از آن چيست؟ خوب اين جوان 18 ساله چگونه قدرت تحليل دارد چطور مي‌تواند احزاب و اهداف آن‌ها را تشخيص دهد چگونه مي‌تواند نقشه‌هاي دشمنان را درک کند شما ديديد برخي از افرادها با سابقه در اين قضيه نتوانستند دقيق حرکت کنند آنگاه از اين جوان چه انتظاري داريد؟ اميدوارم شماها کارهاي بسيار خوبي را انجام دهيد.
برچسب ها :