غدیر مسئله تاریخی نیست، بلکه امری است که تا قیامت جریان دارد
۲۸ مرداد ۱۳۹۸
۱۲:۵۰
۲,۵۲۲
خلاصه خبر :
آخرین رویداد ها
به گزارش خبرنگار خبرگزاری حوزه؛ آیت الله محمد جواد فاضل لنکرانی(دامت برکاته) در مراسم جشن غدیر در جمع کاروانیان حجاج ایرانی که در مکه مکرمه برگزار شد، بر اهمیت و توجه به مسئله ولایت و برپایی جشن عید غدیر تأکید کرد و گفت: بزرگترین نعمت خدا به انسان و مسلمانان، فهم غدیر است.
عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم افزود: غدیر تنها این نبود که پیامبر(ص) به مردم گفته باشد، ای مردم علی(ع) را دوست داشته باشید این را که قبلا هم فرموده بودند و همچنین غدیر تنها اعتقاد قلبی نبود که تنها در قلب ایشان را جانشینم بدانیم. بلکه مسئله فراتر و مهم تر از دوست داشتن بود.
رئیس مرکز فقهی ائمه اطهار(ع) اظهار داشت: غدیر اعلام این مطلب بود که بشر فقط از خدا اطاعت کند و حق ندارد زیر سلطه شیطان، گروه ها و مذاهب دیگر برود. این همان معنای غدیر است.
وی بیان داشت: در سوره مائده فرمود یَا أَیُّهَا الَّذِینَ آمَنُوا لَا تَتَّخِذُوا الْیَهُودَ وَالنَّصَارَیٰ أَوْلِیَاءَ ۘ بَعْضُهُمْ أَوْلِیَاءُ بَعْضٍ ۚ وَمَن یَتَوَلَّهُم مِّنکُمْ فَإِنَّهُ مِنْهُمْ ۗ إِنَّ اللَّهَ لَا یَهْدِی الْقَوْمَ الظَّالِمِینَ « ای مسلمانان، یهود و نصاری را صاحب اختیار خود قرار ندهید و اگر از من بپرسید چه کسی را ولیّ خود قرار دهیم می گویم فقط باید زیر چتر ولایت خدا باشید.
آیت الله فاضل لنکرانی گفت: غدیر برای این بود که بفهماند حکومت و اختیار داری از آن خدا، رسول خدا و حضرت علی(ع) است. این از اعتقاد شیعیان است «من أطاع الرسول فقط أطاع الله». بحث جانشین ظاهری نبوده، بلکه بحث ولایت پذیری خدا، پیامبر(ص) و حضرت علی(ع) است.
عضو جامعه مدرسین حوزه افزود: بعضی ها غدیر را نفهمیدند و جور دیگر معنا کردند و اطاعت را اطاعت پذیری یهود و نصاری معنا کردند، ولی باید بدانیم، غدیر یعنی هر کسی خدا را اطاعت کند باید پیامبر(ص) و حضرت علی(ع) را اطاعت کند، میباشد.
رئیس مرکز فقهی ائمه اطهار(ع) با بیان این که غدیر مسئله تاریخی نیست، بلکه امری است که تا قیامت جریان دارد، بیان داشت: معتقدیم اگر کسی حب علی(ع) را نداشته، نمی تواند حب به خدا داشته باشد. این همان عظمت غدیر است. اگر کسی بدون حب به حضرت علی(ع)، عملی انجام دهد، پذیرفته نیست.
آیت الله فاضل لنکرانی با بیان این که حقیقت دین، ولایت و پذیرش حکومت خدا، پیامبر(ص) و حضرت علی(ع) و اهل بیت(ع) و در زمان غیبت، پذیرش ولایت فقیه است، گفت: اما بعضی مذاهب ولایت را طوری دیگری عنوان می کنند و می گویند هر کسی حتی فاجر و فاسق می تواند جانشین ولیّ خدا باشد.
عضو جامعه مدرسین حوزه افزود: لیله غدیر هم از اهمیت خاصی برخوردار است و خدای متعال نظر خاصی به انسانها دارد و می توان حاجت های خاص از خدا طلب کند.
رئیس مرکز فقهی ائمه اطهار(ع) اظهار داشت: اسلام دین رئوف است و حاکمان ظلم همه تلاش شان کردند تا جلوی نشر اسلام را بگیرند و مردم را از اسلام و غدیر محروم و گمراه کردند.
وی بیان داشت: آیه امامت که در مورد غدیر و ولایت است، در مورد پذیرش اتفاق قول میان مذاهب است و کسی نگفته منظور خلفای دیگر غیر از حضرت علی(ع) بوده است.