همانند محرم، مراسم فاطمیه با مراعات نکات بهداشتی و با شیوه های جدید برگزار شود
۰۵ دی ۱۳۹۹
۱۹:۰۹
۱,۶۶۲
خلاصه خبر :
آخرین رویداد ها
-
ولادت با سعادت حضرت فاطمه زهرا(سلام الله علیها) تبریک و تهنیت باد
-
مقاومت؛ تنها راه عزت مسلمین و غلبه بر مستکبرین
-
گزارش دیدار آیت الله فاضل لنکرانی با حضرت آیت الله العظمی سبحانی(دامت برکاته)
-
برگزاری مراسم سالگرد شهادت حضرت فاطمه(س) / فاطمیه دوم
-
یادی از فقیه اهلبیت(ع) و مرجع بزرگ شیعه، در گفتوگوی خبرگزاری ابنا با آیتالله شیخ محمدجواد فاضل لنکرانی
-
مسجد کانون تهذیب و رشد استعدادها
بسم الله الرّحمن الرّحيم
الحمدلله رب العالمين و صلي الله علي سيدنا محمد و آله الطاهرين
از اينکه در مورد عنوان فاطميه و حضرت زهرا(سلام الله عليها) که محور براي ما در همه امور است فعاليت ميکنيد تشکر ميکنم.
نسبت به ايام محرم همه نگران بوديم، غصه ميخورديم که مبادا محرم بيايد و ما نتوانيم راجع به عزاداري امام حسين(عليه السلام) انجام وظيفه کنيم، خدا را شکرگزاريم با عنايتي که خود آنها بر شيعيانشان دارند اين مراسم به خوبي انجام شد و شايد به يک معنا شکل مراسم گسترش هم پيدا کرد.
برگزاري عزاداري در ورزشگاهها، در منازل، کوچهها و فضاهاي باز يک باب جديد و مبارکي را در نحوه عزاداري گشود و ما را متوجه کرد به اينکه نبايد فقط عزاداريها در حسينيهها و مساجد باشد. عزاداري بايد در همه لايههاي جامعه، ادارات، مدارس، کارخانجات، درون خانهها با حضور افراد خانواده باشد، که اگر اين گستره براي عزاداري که تا يک حدي در ماه محرم شکل گرفت، تداوم يابد نهادينه شدن و باقي ماندنش خيلي بيشتر ميشود.
گرچه ما معتقديم خداي تبارک و تعالي بر اساس حديث شريف «ان لقتل الحسين عليه السلام حرارة في قلوب المؤمنين لن تبرد ابدا» در قلب همه مؤمنين شور عشق و حرارتي را براي امام حسين قرار داده که هيچ وقت خاموش و سرد نميشود. همين ملاک براي حضرت زهرا و ديگر امامان(عليهم السلام) هم هست، هرچند درجاتش فرق ميکند.
اهلبيت (عليهم السلام) براي هميشه در قلوب شيعيان و دوستدارانشان باقي هستند و کسي نميتواند آن را محو کند و از بين ببرد! وقتي قضيه کرونا مطرح شد، مسئولين امر دستورالعملهاي بهداشتي دادند که به حسب شرعي هم بايد رعايت بشود، عدهاي مسئله را تفسير بد کرده و گفتند دنبال اين هستند که عزاداري را خاموش و کمرنگ کنند. اين حرف ناشي از اينست که فهم آنها نسبت به عزاداري دقيق نيست.
کسي نميتواند عزاداري امام حسين (عليه السلام) يا عزاداري حضرت زهرا(سلام الله عليها) را کمرنگ يا خداي ناکرده خاموش کند، دليلش هم اين است که هر سال هم در ايران و هم در خارج ايران خيلي گستردهتر از قبل عزاداري ميشود و شايد خيلي از آمارهاي آن را مردم، يا خود ما هم درست خبر نداشته باشيم.
از اينکه فرموديد در محرم با برنامهريزياي که شوراي مرکزي هيئات مذهبي انجام دادند، عزاداريها خيلي خوب انجام شده به سهم خودم تشکر ميکنم. الآن هم که موسم فاطميه است اميدوارم با درايت و تدبير بيشتر گستردهتر از سالهاي قبل اين عزاداري انجام شود. البته بخاطر رعايت ضوابط بهداشتي ممکن است مسئولين يک سري امور مثل برپايي دستهجات را اجازه ندهند اما ما بايد فکر کنيم که چه چيز ميتواند بدل اين دستهجات قرار گيرد.
قبل از تشريف فرمايي شما خدمت گروهي از طلاب بوديم که از دو سه ماه قبل کارهايي را براي نوجوانان راجع به حضرت زهرا(سلام الله عليها) در فضاي مجازي انجام دادهاند. من بسيار لذت بردم از اين که از چند ماه قبل فکر کردهاند زندگينامه، مصائب و کلمات، حضرت را به صورت انيميشن و کليپهايي تهيه و در فضاي مجازي منتشر کنند. توصيه من اين است که همه بايد به سمت فضاي مجازي برويم چون امروز فضاي اصلي در اختيار بشر که بُرد نفوذ و تأثيرش از کارهاي قبلي ما خيلي بيشتر است فضاي مجازي است.
يعني الآن که مردم نميتوانند بيرون بيايند و تراکم جمعيت ممکن است مشکل ويروس را زيادتر کند (که بايد از خود حضرت زهرا(سلام الله عليها) استمداد کنيم شرّ اين ويروس را هر چه زودتر از سر مسلمين و شيعيان و همه بشريت دور کند ان شاء الله)، شما بايد فکر کنيد دستهجات را با استفاده از فضاي مجازي بهعنوان يک تريبون بزرگ و دائمي چطور برپا کنيد؟ الآن مراسم فاتحه را در فضاي مجازي ميگيرند، کلاسهاي درس را در فضاي مجازي با همه دانش آموزان برگزار ميکنند، مثلاً ميشود ساعتي را معين کرد که هر کسي در خانه خودش، با استفاده از فضاي مجازي به سينهزني بپردازد.
در اين صورت گاهي يک ميليون نفر مشغول سينهزني خواهند شد. البته اين کار را صدا و سيما هم بايد انجام بدهد و زماني را اعلام کند تا هر کسي در خانهاش همراه فرزندانش براي حضرت زهرا(سلام الله عليها) سينهزني کنند، آنگاه وقتي آمارش منتشر شود خواهيد ديد چه جمعيت عظيمي عزاداري کردهاند.
اينکه ما امروز فقط بخواهيم ذهنمان را متمرکز در يک مجلسي کنيم که جمعيت آن 50 نفر، 100 يا هزار نفر هستند اين خسارت است، گرچه اين هم بايد باشد. من در قضيه محرم و صفر به دوستان گفتم در هر حسينيهاي ولو 50 نفر حضور يابند چراغ امام حسين(عليه السلام) را خاموش نکنيد، الآن در همين حسينيه خود ما که سابقه روضه 90 ساله دارد، از همان اول که گفتند مجالس عمومي تعطيل باشد، ما با رعايت ضوابط بهداشتي و فاصلهگذاري و حضور تعداد محدود مجالس روضه را تاکنون برگزار کرده و به همين اندازه خوشحال هستيم که وظيفه خود را انجام ميدهيم.
براي حسينيهها برنامهريزي کنيد و جاهايي را که کمتر فعال بودند فعالتر کنيد. حتماً در ذهن شريفتان هست که مرحوم والد ما(رضوان الله عليه) در قضيه احياي فاطميه، هيئات قم را دعوت کردند، خدا رحمت کند مرحوم سيد ابوالفضل يثربي را، به ايشان گفتند مسئولين هيئات را به اينجا دعوت کنيد تا با آنها صحبت کنم، عمده فرمايش ايشان اين بود که من به عنوان يک روحاني به شما ميگويم قضيه حضرت زهرا(سلام الله عليها) را نميشود با کتاب و تحقيق و قلم نگه داشت، اين بار بر دوش شما هيئتيهاست که بايد با برپايي دستهجات و سر و صدا و فرياد زدنها آن را زنده نگه داريد و الا دشمن برنامهريزي کرده که نام حضرت زهرا را از شيعه و اسلام بگيرد! جهت اين دعوت هم آن بود که يک مجلهاي به دست ايشان رسيده بود که در آن نوشته بود «فاطمه زهرا، از ولادت تا افسانه شهادت» با ديدن اين جمله منقلب شدند و همينطور اشک از چشمانشان جاري شد.
آنگاه فرمودند ما نشسته باشيم و اين مصائب مسلمي که بر حضرت زهرا وارد شده را کسي بنويسد افسانه! اين نقشه دشمن است که الآن بگويد افسانه شهادت حضرت زهرا و بعد به دنبال آن مينويسند افسانه شهادت امام حسين، افسانه شهادت اميرالمؤمنين، و اين فرمايش ائمه را که فرمودند «ما منّا إلاّ مقتول أو مسموم»، ميخواهند بگويند تمام خلاف واقع است لذا ايشان از هيئات خواستند که به ميدان مبارزه با اين ترفند دشمن بيايند و و انصافاً هيئات هم ياري کردند، ما نيز تلاش کرديم آن برنامهاي که مرحوم آقا راجع به هيئات داشتند را تا به امروز ادامه دهيم.
حسينيهها را تشويق به برگزاري مراسم کنيد به مسئولين هيئات بگوئيد مبادا در اين قضيه سست شويد ولو با حضور 20 نفر، منبري و مداح دعوت کنيد و فاطميه را برگزار کنيد. همينطور که فرموديد مجالس خانگي بسيار مهم است، تا ميتوانيد دايرهاش را زياد کنيد. با استاندار صحبت کنيد که در ادارات قم به يک شکلي حتماً فاطميه برگزار شود به اينکه فقط پوستري بنويسند و ايام شهادت را تسليت بگويند اکتفا نکنند ولو در حد يک ربع همه اداريها با فاصله بنشينند و روضه حضرت زهرا(سلام الله عليها) خوانده شود. از صدا و سيما بخواهيد هر چند خود آنها هم حتماً برنامه دارند ولي اينکه ببينند قم در مسئله فاطميه خيلي جديتر از سالهاي قبل عمل ميکند و نسبت به آن حساسيت ويژه دارد، اين حساسيت شما هم به مسئولين و هم به ساير استانها منتقل ميشود و بسيار تأثيرگذار خواهد بود.
يادم هست در همين قضيه حضرت زهرا (سلام الله عليها) اولين پيامي که مرحوم والد ما دادند راجع به شهادت حضرت زهرا(سلام الله عليها) بود و اينکه بايد سوم جمادي الثانيه را به عنوان عاشوراي دوم برگزار کنيم، آن زمان مسئول وقت صدا و سيما با من تماس گرفت که ما اين پيام را نميتوانيم از صدا و سيما بخوانيم، به آقا عرض کردم که فلاني چنين حرفي ميزند، ايشان فرمود بگوئيد اگر اين پيام را نخوانند، ديگر در هيچ موردي از مسائل انقلاب پيام نخواهم داد، بعد هم فرمودند به اينها کار نداشته باشيد اين پيام را براي همه امام جمعهها و امام جماعتها و هيئات کل کشور بفرستيد که ما آن زمان يک کار وسيعي انجام داديم.
اين شوراي مرکزي هيئات قم کار و فکرش را به استانهاي ديگر هم منتقل کند. اين پتانسيل و ظرفيت را شما در قم داريد و آنها هم استقبال ميکنند. از تجربيات و ايدههاي آنها هم استفاده کنيد تا در اثر تعامل ان شاءالله يک کار بزرگ براي حضرت زهرا(سلام الله عليها) انجام شود، ما واقعاً معتقديم همينطور که فرموديد در ايام محرم در جلسات قم يک مورد ابتلاء به کرونا نداشتيم اين از معجزات امام حسين(عليه السلام) است، اگر کسي اين معجزات را بخواهد نا ديده بگيرد شيعه بودنش زير سؤال ميرود.
چون حتي پيروان ساير مذاهب هم که مسلمان نيستند اعتقاد دارند که ائمه(عليهم السلام) کارهاي اعجازگونه انجام ميدهند.
البته يک فکر انحرافي و غلط هم هست که ميگويند حالا که معتقديم اينها اين قدرت اعجاز را دارند پس رعايت ضوابط بهداشتي و علمي را کنار بگذاريم! اين را نه دين اجازه ميدهد نه عقل. دين ميگويد خود خدا که قدرت مطلقه دارد، کارهايش را با اسباب انجام ميدهد.
همينطور اولياء خدا که متصل به خدا هستند و به اذن خدا کارهاي اعجازگونه دارند که اين شفا دادن يک مورد بسيار کوچک از عنايات آنهاست حتي ما معتقديم افرادي که امام معصوم هم نبودند بلکه يک عالم زاهد متخلق بوده ميتوانسته شفا بدهد، ما وقتي ميگوييم «علماء امتي افضل من انبياء بني اسرائيل» يک جهتش همين است ولي در کنار اين اعتقاد، رعايت نکات بهداشتي را نبايد ناديده گرفت.
کسي که خداي ناکرده سرطان دارد نميتواند بگويد من فقط متوسل به امام حسين(عليه السلام) ميشوم اما معالجه نميکنم، قرص نميخورم، دکتر نميروم، اين کار جايز نيست. کنار آن توسل و اعتقاد اين وظايف را هم داريم که بايد انجام دهيم.
متأسفانه امروز بعضي از افرادي که هم لباس ما هستند نميدانم چرا در حرف زدنشان دقت نميکنند، اسلامي که اين همه روي علم تکيه ميکند، اسلامي که معتقد است که خداي متعال هيچ کاري را بدون اسباب انجام نميدهد «أبي الله أن يجري الامور إلا باسبابها» اينها ميگويند امام حسين(ع) معجزه ميکند، پس ديگر اين کارها لازم نيست، اين حرفها غلط است ما معتقديم هر دو کار قابل جمع است. ائمه معجزه دارند و داشتند و خواهند داشت، ولي از آن طرف تکاليف و وظايف ظاهري خود را نبايد ناديده بگيريم. هر دو بايد باشد.
به هر حال در جهات فکري شما کنار حوزه قم هستيد، از علماي قم راجع به اين مسئله بپرسيد، جواب آن را بگيريد و براي هيئات کل کشور بفرستيد و آنها را تغذيه کنيد. اميدوارم با تدبير و تجربه و انگيزهاي که داريد مراسم امسال را با شکوهتر از قبل برگزار کنيد. چون خدمت زير علم حضرت زهرا (سلام الله عليها) و امام حسين(عليه السلام) يک اخلاص و انگيزه خاص ميخواهد در اين ايام آدم بايد بيقرار باشد، آدم براي امام حسين(عليه السلام) و حضرت زهرا(سلام الله عليها) بايد بيقرار باشد و صبح و ظهر و شب در فکر اين باشد چه وظيفهاي دارم که بايد انجام بدهم.
اميدوارم ان شاء الله شما با عنايت خود حضرت زهرا و دعاي خير حضرت معصومه(سلام الله عليهما) يک فاطميه بسيار خوبي برگزار کنيد و عزاداري امسال الگويي شود براي همه استانها و نقاط ديگر دنيا.
وصلي الله علي محمد و آله الطاهرين