اهتمام جدی در بزرگداشت شخصیت حضرت معصومه(س) در سالگرد رحلت ایشان
۲۰ مهر ۱۴۰۳
۱۶:۰۰
۶۹
خلاصه خبر :
آخرین رویداد ها
بسم الله الرحمن الرحیم
ابتدا فرا رسیدن سالگرد ولادت امام عسکری(علیهالسلام) را خدمت امام زمان(عجل الله تعالی فرجه الشریف) و همه شیعیان و شما سروران مکرم تبریک عرض میکنم.
امیدوارم از برکت این میلاد خداوند عنایت خاصی به نظام جمهوری اسلامی و مسلمانان و شیعیان، خصوصاً مردم قم مبذول بفرماید.
همچنین در آستانه وفات حضرت معصومه(سلام الله علیها) هستیم که این مصیبت را هم به محضر مقدس امام زمان(عجل الله تعالی فرجه الشریف)، امام رضا و امام کاظم(علیهما السلام) و شیعیان تسلیت عرض میکنم، امیدوارم که آن حضرت شفیعه همه ما در روز قیامت قرار بگیرد.
تا 20 سال پیش اصلاً هیچ صحبتی از سالروز ارتحال و ولادت حضرت معصومه(سلام الله علیها) نبود، یک علتش این بود که از حيث تاريخ دلیل روشنی پیدا نمیشد که چه روزی را قرار بدهند و همینطور هزار سال این مسئله مانده بود. تا اینکه مرحوم والد ما(رضوان الله تعالی علیه) در جواب نامه تولیت حرم مرقوم فرمودند: درست است که ما دلیل روشن و قطعی در دست نداریم، امّا در برخي ولادتها و شهادتها نيز دلیل روشن و قطعی در دست نیست. بالاخره ایشان یک روز به دنیا آمده و یک روز هم از دنیا رفته، و ما ميتوانيم آن روزی كه احتمال ولادت يا وفات حضرت در آن میرود را به عنوان بزرگداشت مقام ايشان مطرح كنيم.
این نوشته در آستان حضرت معصومه(سلام الله علیها) موجود است. فرمودند تمام این برکتهایی که در قم وجود دارد از يُمن وجود حضرت معصومه(سلام الله علیها) است. حوزهی علمیه با عظمت قم بر گرد قبر مطهر اين حضرت تأسيس شده، به برکت این بیبی فرياد انقلاب اسلامي از قم بلند شد، در روايات آمده كه در آخرالزمان مردم براي حفظ دينشان و حتی از جهت حفظ امنیت خود به قم پناه ميبرند.
حضرت معصومه(سلام الله علیها) در نزد پدر بزرگوارش مقامي بسیار والا داشته، در تاریخ فقط از دو بانو ياد شده که پدرشان به ایشان فرمودهاند «فداها ابوها»، ایشان و حضرت زهرا(سلام الله علیها) که وجودی مثل پیامبر که اشرف مخلوقات است چنین در حقش فرموده و این روی حب پدر، دختری نبود که بفرماید «فداها ابوها»، وقتی ديد فاطمه(سلام الله علیها) چه مقامی نزد خدا دارد این تعبیر را کرد.
لذا هرگاه فاطمه زهرا به ديدار پیامبر ميآمد حضرت به استقبال او میرفتند و دست زهرا را میبوسیدند. در یک جلسه ابوبکر اعتراض کرد که چرا شما با این مقام و منزلت دست دختر خود را در حضور جمع میبوسی؟ پیامبر فرمود این كار به فرمان خداست نه فقط روی میل خودم.
در يك نقل عدهاي از قمیها به مدینه رفته بودند تا خدمت امام کاظم(ع) برسند و پاسخ سؤالاتشان را بگيرند.
امام كاظم(ع) در مدينه نبود. حضرت معصومه(س) فرمودند سؤالها را به من بدهيد بعد بيائيد جواب آن را بگيريد.
بيبي خودش جواب تمام سؤالها را نوشت و به آنها داد. در بين راه آن جمع به امام كاظم(ع) برخورد كردند. حضرت وقتی پاسخ سوالها را مشاهده كرد با خرسندی فرمودند «فداها ابوها».
سه امام معصوم در مورد بيبي فرمودهاند: «من زارها فله الجنّة» سالها قبل از ولادت، جدّشان امام صادق(علیهالسلام) فرمودند: فرزندي از من در قم دفن ميشود كه هر كس او را زيارت كند بهشت بر او واجب ميگردد.
امام هشتم(ع) فرمود: «من زارها كمن زارني» اگر انسان بخواهد بين خدا و خود، كسي را واسطه قرار دهد براي كسب حاجات معنوي و دنيوي، اگر امام معصومي واسطه قرار بگيرد مگر ميشود آن حاجت را خدا رد كند، اگر حضرت معصومه هم واسطه قرار داده شود همين نتيجه را دارد ولو امام نبوده است.
ولي بر اساس مقامي كه دارد، «إن لك عند الله شأناً من الشأن»، اين يك شأن فوق العاده است نه فقط يك شأن و جايگاه عادی، اين مطالب براي ما محرز است.
از زماني كه مرحوم والد ما آن مرقومه نوشتند را هر چند در حوزه مخالفتهايي هم با آن شد، ولي چون مرجع بزرگي اين كلام را فرموده بود آرام آرام تاريخ مولد و وفات حضرت معصومه(س) جهاني شد.
در بسياري از كشورها حتی خيلي از شيعهها نميدانستند مزار آن حضرت در قم است. از مقاماتش نيز خيلي اطلاع نداشتند. از آن زمان به بعد نام حضرت جهاني شد و از كارهاي بسيار بزرگي كه مرحوم والد ما در كنار إحياي فاطميه داشتند إحياي نام حضرت معصومه(سلام الله عليها) نزد مردم دنياست.
حال بحث در این است که ما باید امروز از این شخصیت بهخوبي استفاده کنیم.
حضرت معصومه(س) شخصيتي است که فردي مثل ملاصدرا که نظیرش در میان فلاسفه کمتر پيدا ميشود براي حل مشكلات علمي خود به او توسل ميجست.
خود مرحوم والد ما ميفرمودند سؤالات عجیبی در مورد آیه تطهیر داشتم و برای من بدون پاسخ بود، مشرف شدم حرم حضرت معصومه و به بیبی عرض کردم من امروز که خدمتتان مشرف شدم هيچ حاجت مادی ندارم، فقط میخواهم اين آیه را برای من روشن فرمائید. از حرم که بیرون آمدم مثل اینکه به من الهام میشد و همینطور جواب سؤال اول و دوم و ... به ذهنم تراوش می کرد بعد هم کتاب آیه تطهیر را تأليف نمودند.
این داستانی را هم عرض کنم؛ در زمان مرحوم آقا یک روز ظهر که از دفتر خارج شدم، یک آقای خیلی موقر کت و شلواری که ساک کوچکی در دستش بود. تا من را دید گفت با شما کار دارم. عرض کردم من خستهام صبح تا حالا دفتر بودم، عصر مجددا برمیگردم در خدمتتان هستم.
گفت کار من خیلی ضروری است خواهش میکنم حرفم را بشنوید. من برگشتم و گفتم فرمایش شما چیه؟
گفت من مسیحی هستم و تکنسین نصب موتور چاههای عمیق هستم. الآن برای 15 چاه در کرج قرارداد بسته و روزها آنجا هستم برای نصب این موتورها. سه شب پیش در عالم رؤیا یک بانویی که روبند برصورتش داشت به من گفت صلوات بفرست، گفتم من مسیحی هستم و صلوات مال مسلمانهاست، تا این را گفتم حضرت رفت.
فردا شب هم عین همین قضیه تکرار شد منتهی همراه یک بانوی دیگر، من فهمیدم این بانویی که شب قبل و امشب آمده همین بانویی است که در قم مدفون است، باز هم فرمود صلوات بفرست و من همان جواب را دادم وایشان رفت.
شب سوم امام خمینی(رضوان الله علیه) به خوابم آمد و با تشر فرمود میخواهند هدایتت کنی متوجه نمیشوی؟
گفتم چکار کنم؟ گفت برو قم و مسلمان شو، بیبی آمده تو را مسلمان کند.
آن آقا گفت من در عالم رؤیا آمدم پیش شما شهادتینم را گفتم، الآن هم آمدم بگویم چکار کنم؟
وضع مالی من بسیار عالی است، گفتم فعلاً شهادتین را بخوان و دو سه روز هم نگهش داشتیم و نماز وبرخی احکام ضروری رایادش دادیم وبرای انجام سنت فرستادیمش به بیمارستان.
آن روز من به آن مسیحی گفتم تو در زندگیات چه کار کرده ای که حضرت اینچنین هدایتت فرموده؟
گفت سرم به کار خودم هست و کاری به کسی ندارم، گفتم نه، یک کاری کرده ای. کمی فکر کرد و گفت من یک کاری انجام می دهم که حتی بچههایم هم خبر ندارند، شبهای شنبه و یکشنبه که تعطیل هستیم عقب ماشینم را پر از خواروبار و چای و روغن میکنم و میروم انتهای حلبیآباد تهران وآنرا درب خانهها میگذارم و میروم.
گفتم علت همین است شما از مردم دستگیری کردهای و خدا هم به وسیله حضرت معصومه(س) از تو دستگیری کرد.
ببینید چه چیزی از هدایت بالاتر است، در نمازهایمان میخوانیم «إهدنا الصراط المستقیم» باید جلوی ضریح حضرت دو زانو بنشینیم و تضرع کنیم، مبادا 60 ساله شویم و یک وقت «غیر المغضوب علیهم و لا الضالین» باشیم.
من از خیلی قمیها حتي غير قميها از خارج ايران شنیدم که میگویند هر حاجتی داریم متوسل به حضرت معصومه میشویم وحاجاتمان برآورده میشود.
تشكيل این مجموعه براي اداء حق حضرت، آن هم تا اندازهاي، قدم بزرگی است که باید صد سال پیش برداشته میشد، باید روز وفات حضرت معصومه دستهجات عزاداري برای عرض تسلیت به سمت حرم راه بیفتند.
من هم هر کاری لازم باشد با افتخار انجام میدهم. به عنوان یک فرد قمی افتخار میکنم که زیر سایه حضرت معصومه(سلام الله علیها) هستم. این کار را خیلی مهم بدانید. زیر خیمه حضرت است كه انسانها هدایت و حاجاتشان برآورده میشود. بازار قم و حوزه علمیه اين روز تعطیل است.
قميها در بزرگداشت حضرت نبايد كوتاهي كنند. من همینجا به سهم خودم از حرکت بسیار خوب استاندار قم بابت پیشنهاد تعطیلی ادارات قم در روز وفات حضرت معصومه(سلام الله علیها) تشکر میکنم.
باید تلاش کنیم و در رسيدن به نتیجه هم عجله نداشته باشيد.
امیدوارم با این اخلاص، همه خادم حضرت معصومه(س) باشید و از این ظرفیت کمال استفاده را نمائيد.