مجاهدت علمی و فرهنگی امام صادق(ع)، حافظ عزت و هویت تشیع بوده است
۰۸ مرداد ۱۳۹۵
۱۷:۵۵
۴,۳۱۷
خلاصه خبر :
رئیس مرکز فقهی ائمه اطهار(ع)، مجاهدت علمی و فرهنگی امام صادق(ع) را باعث حفظ هویت و عزت و اقتدار شیعه در طول تاریخ دانست.
آیت الله محمدجواد فاضل لنکرانی در گفتگو با خبرگزاری «حوزه»، ضمن تسلیت فرارسیدن 25 شوال، سالروز شهادت مظلومانه امام جعفر صادق(ع) با تاکید بر لزوم شناخت بهتر و کامل تر شخصیت و سیره زندگی نورانی این امام همام ابراز داشت: امروز کتب دینی ما چه کتب حدیثی، فقهی، اخلاقی و تفسیری و ..، مملو از فرمایشات گهربار صادق آل محمد(ص) است و حقیقتاً باید بگوییم که ما امروز گنجینه دینی و معنوی شیعه را بیش از هر کس دیگری مدیون تلاش های امام صادق(ع) هستیم.
وی افزود: بی شک دقت در فرمایشات ایشان و خاصه تلاش در مسیر عمل به آن ها ، بهترین الگوی سبک زندگی دینی است که آرامش و آسایش مادی و معنوی را برای ما به ارمغان می آورد.
عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم همچنین با اشاره به نقش بسیار ویژه امام باقر(ع) و امام صادق(ع) در بسط و تقویت مکتب تشیع در زمان حیات نورانی شان بیان داشت: تا زمان این دو امام بزرگوار، بنی امیه و حکومتهای غاصب و ظالم چنان جو خفقانی شکل داده بودند که امامان قبل چندان مجالی نمی یافتند تا علوم و معارف حقه شیعه را برای مردم تبیین کنند چنان که به عنوان مثال ما از امیرالمومنین علی(ع) و سیدالشهدا(ع) بیشتر از چند روایت در مسائل فقهی نداریم، اما بسیاری از مسایل فقهی و احادیث اخلاقی و اجتماعی و تفسیری مربوط به زمان امام باقر(ع) و امام صادق(ع) است.
وی با تاکید بر این که عصر حیات جعفر بن محمد(ع) دوره پویایی و شکوفایی فقه اسلامی است، اظهار داشت: به برکت انبوه احادیث و روایات صادره از ناحیه حضرات معصومین(ع) به ویژه شخص امام صادق(ع) مفاهیم ناب و انسان ساز دینی در اختیار ما قرار دارد که باید با عمل متعهدانه و صادقانه به آن ها، زمینه سعادتمندی خود در دنیا و آخرت را فراهم نماییم.
آیت الله فاضل لنکرانی تاکید کرد: امام صادق(ع) در زمان حیات پربرکت خود با راه اندازی یک نهضت فراگیر علمی و فرهنگی در پی آن بود که هویت دینی و علمی شیعه را محکم کند و لذا امروز اگر شیعه باقی مانده به برکات تلاش های مجاهدانه ایشان است که با همه سختی ها و فشارها به تربیت و پرورش شاگردان بزرگی پرداختند.
وی تاکید کرد: امروز حوزه علمیه نجف و حوزه علمیه با عظمت قم، استمرار خط علمی امام صادق(ع) و امام باقر(ع) و حاصل سال ها تلاش و خون جگرخوردن های شاگردان بزرگ مکتب این دو امام عزیز است؛ شاگردانی چون شیخ طوسی ها، شیخ انصاری ها، شیخ مفید ها، سید رضی ها و سید مرتضی ها تا زمانه کنونی که مراجع عظام تقلید ، حافظ و پاسدار حریم تشیع و مکتب اهل بیت(ع) هستند.