اربعين تولدي ديگر براي جهاد و شهادت در راه خدا است، اربعين بالاترين درجه کرامت انسان است

۱۷ آذر ۱۳۹۵

۱۷:۲۹

۱,۷۰۳

خلاصه خبر :
پيام حضرت آیت الله حاج شیخ محمدجواد فاضل لنکرانی(دامت برکاته) به همايش بين المللي اربعين و کرامت انساني 28 / 8 / 95
آخرین رویداد ها

بسم الله الرحمن الرحیم

گرچه هر يک از ابعاد نهضت و قيام جاودانه أباعبدالله الحسين(عليه السلام)، خود بابي است گسترده و معدني است مملو از کمال و هدايت و درسي است که بشريت تا ابد به آن محتاج است، ليکن در ميان همه اينها، اربعين از يک شکوه و تجلّي خاصي برخوردار است.

حضور صحابي بزرگ پيامبر اکرم(ص) جابر بن عبدالله بر مزار اين امام شهيد آن هم با کيفيتي خاص و نزول اهلبيت و اسراء آل الله در اربعين به قصد زيارت شهداء کربلا خصوصا سالار شهيدان، داراي رمزي است که بدون توجه به حقيقت اين عنوان، نميتوان به آن رسيد. در متون ديني ما از قرآن کريم گرفته تا روايات کلمه اربعين از يک قداست و خصوصيت خاص برخوردار است.

رسول گرامي اسلام(ص) براي اخذ بزرگترين کوثر الهي يعني فاطمه زهرا(سلام الله عليها) بايد در يک اربعين به دستورات خاصي عمل نمايد. موساي کليم(سلام الله عليه) براي وصول به مرتبه نبوت و پيامبري بايد در ميقات طور چهل شبانه روز تحت اشراق خاص الهي قرار گيرد. «وَ إِذْ واعَدْنا مُوسى‏ أَرْبَعينَ لَيْلَةً» 51 / بقره، «وَ واعَدْنا مُوسى‏ ثَلاثينَ لَيْلَةً وَ أَتْمَمْناها بِعَشْرٍ فَتَمَّ ميقاتُ رَبِّهِ أَرْبَعينَ لَيْلَةً» اعراف / 142. در روايات وارد شده کساني که چهل حديث از احاديث ائمه معصومين(عليهم السلام) را ياد گرفته و حفظ نمايند خداوند آنان را در قيامت فقيه و عالم محشور مي‌نمايد.

علاوه بر تشريع، در عالم تکوين هم عدد چهل از ويژگي خاصي برخوردار است. انسان در مرز چهل سالگي به همه توانايي‌هاي عقلي و ادراکي نائل مي‌گردد. سير تکاملي انسان در خلقت هر کدام در چهل روز است. نطفه بعد از چهل روز تبديل به علقه و سپس بعد از چهل روز تبديل به مضغة و آنگاه در چهل روز سوم به عظام و لحم تبديل مي‌شود.

امام محمد باقر(عليه السلام) فرمود: «إن النطفة تکون في الرحم اربعين يوماً ثم تصير علقة اربعين يوماً ثم تصير مضغة اربعين يوما». و در برخي از روايات نسبت به فرد شراب‌خوار آمده است نماز چنين کسي تا چهل روز پذيرفته نمي‌شود، «من شرب الخمر لم يقبل الله فيه صلاة اربعين يوما»، و اين حکم را به همان فاصله بين نطفه و علقه تعليل آورده‌اند به اين معني که اثر شرب خمر تا چهل روز در ذات اين انسان باقي مي‌ماند.

کرامت انساني

در مسائل تربيتي و روحي کساني که چهل روز با اخلاص باشند و از همه گناهان اجتناب نمايند خداوند چشمه‌‌هاي حکمت را از قلوب آنان بر زبانشان جاري مي‌سازد. عن النبي(صلي الله عليه و آله) «من اخلص لله اربعين يوماً فجر الله ينابيع الحکمة من قلبه علي لسانه»؛ و خلاصه آنکه اربعين در تکوين و تشريع، در تربيت و اخلاق، در انسان و غير انسان از هويت و ويژگي خاصي برخوردار است.

در مورد زيارت اربعين امام حسين(عليه السلام) که ظاهراً در بين زيارات ائمه معصومين و پيامبر اکرم(صلوات الله عليهم أجمعين) از خصوصيت خاصي برخوردار است و اختصاص به اين امام شهيد دارد و نسبت به ديگران وارد نشده است بايد به اين نکته توجه شود که چرا زيارت اربعين امام حسين(عليه السلام) از علائم شيعه و از خصوصيات مؤمن واقعي قرار داده شده است؟

امام عسگري(عليه السلام) فرمود: «علامات المؤمن خمس» و يکي از آنها را زيارت اربعين قرار داد. سرّ اين مطلب در آن است که درجات بالاي ايمان و مراتب عاليه آن در زيارت حضرت ابا عبد الله الحسين(عليه السلام) وجود دارد.

با حضور در اربعين، انسان بيعتي محکم با سالار شهيدان برقرار مي‌کند. عهدي راسخ و پيماني استوار در مقابله با ظلم و ظالمين ايجاد مي‌نمايد. با اربعين انسان خط سرخ حسيني را زنده نگه مي‌دارد؛ با اربعين فرياد نجات بشريت از همه ظلم‌ها و استبداد‌ها سر داده مي‌شود؛ با اربعين امامت و ولايت در عالم گسترده مي‌شود؛ با اربعين قلوب همه مسلمانان و شيعيان به منتقم واقعي خون امام حسين عليه السلام يعني حضرت مهدي موعود(عجل الله تعالي فرجه الشريف) متوجه مي‌شود.

آري اربعين نقطه عطف تکامل بشر است. برترين و مهم‌ترين فراز از حرکت تاريخ است. اربعين تولدي ديگر براي جهاد و شهادت در راه خدا است، اربعين بالاترين درجه کرامت انسان است. از اين جهت است که در زيارت اربعين مي‌خوانيم که خداوند متعال والاترين درجه کرامت انساني را در شهادت در راه خودش قرار داده است «واکرمته بالشهادة وحبوته بالسعادة».

از برگزار‌کنندگان محترم کنفراس بين‌المللي اربعين و نيز از همه پژوهشگران و محققاني که از سراسر اروپا در اين همايش مبارک که پيوند اربعين با کرامت انساني است شرکت نموده‌اند خصوصا از دبير محترم، امام جمعه و رئيس مرکز اسلامي امام علي(عليه السلام) جناب حجة‌ الاسلام و المسلمين آقاي شيخ محمد مجاهدي(دامت افاضاته) که سعي وافري در اين امر متحمل شده‌اند، کمال تشکر را دارم.

اميدوارم خداوند متعال آثار و برکات اربعين را براي همه عالميان گسترده فرمايد و در دنيا زيارت امام حسين(عليه السلام) و در آخرت شفاعت آن حضرت را نصيب همه ما بفرمايد.

السلام علي الحسين المظلوم الشهيد
السلام علي اسير الکربات و قتيل العبرات

ايران ـ قم ـ محمد‌جواد فاضل لنکراني
19 صفر 1438 ـ 29 آبان 1395

برچسب ها :

اربعين همايش بين المللي اربعين کرامت انساني