بيانات آيت الله فاضل لنکراني در دیدار با معاون پژوهش حوزه‌های علمیه در مرکز فقهی ائمه اطهار(ع)

۲۵ آذر ۱۳۹۴

۱۱:۵۶

۳,۴۷۲

خلاصه خبر :
اگر حوزه بخواهد قوی و غنی باشد باید به پژوهش اهمیت ویژه دهد؛ آثار پژوهشی باید منتشر شود و نباید مراکز حوزوی نگاهشان در این زمینه به ارشاد باشد ... مرکز فقهی ائمه اطهار(ع) مستقل است و هیچ اعتماد و تکیه مالی به بودجه‌های دولتی، غیر دولتی و حوزه علمیه ندارد
آخرین رویداد ها

عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم با تأکید بر این‌که حوزه باید به مسأله پژوهش بها بدهد، حوزه قوی و غنی را در گرو توجه به پژوهش دانست و گفت: حوزه باید با مراکز تخصصی همراهی علمی و فکری داشته باشد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، آیت‌الله محمدجواد فاضل لنکرانی عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم سه شنبه شب در دیدار حجت‌الاسلام عماد معاون پژوهش حوزه‌های علمیه که در مرکز فقهی ائمه اطهار(ع) برگزار شد با بیان این‌که مجموعه پژوهشی مرکز فقهی ائمه اطهار(ع) یک مجموعه موفق است، اظهار داشت: با این‌که کار اصلی این مرکز در ابتدای کار آموزشی بود اما توفیقات خوبی نیز در بخش پژوهش داشته‌‌ایم.

وی خاطرنشان کرد: بنده در جلسه‌ای که آیت الله استادی و برخی از اساتید حوزه حضور داشتند گفتم که ادعا می‌کنم در این مرکز حداقل پنجاه طلبه قریب الاجتهاد داریم که الآن از مدرسان رسائل، مکاسب، کفایه و درس خارج هستند.

آیت‌الله فاضل لنکرانی با تأکید بر این‌که در کنار آموزش بحث پژوهش نیز در این مرکز پربار و مفید شده است، گفت: فقه مضاف که اصطلاح رایجی در حوزه شده در این مرکز به آن اهمیت داده شده و قدم‌هایی نیز در این راستا برداشته‌ایم.

استاد درس خارج حوزه علمیه با بیان این‌که یکی از مراکزی که بیشترین نشست‌های علمی در زمینه فقه، اصول و کلام برگزار کرده مرکز فقهی است،‌ افزود: سال گذشته که بحث تکفیری‌ها مطرح شد این مرکز نشست‌های علمی در این زمینه برگزار و جزوات علمی نیز منتشر کرد.

رئیس مرکز فقهی ائمه اطهار(ع) بیان کرد: در بخش پژوهش این مرکز موسوعه‌های احکام الاطفال که جلد هفتم آن در شرف چاپ است، موسوعه قوائد فقهیه، موسوعه مسجد، موسوعه اعتکاف، موسوعه تمسک ائمه به آیات قرآن در مباحث فقهی، موسوعه پاسخ به شبهات حدود در دو جلد به همت محققان عربی زبان و موسوعه زنان که مناقشات در این زمینه را تحکیم کرده، منتشر شده است.

عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم افزود: برخی از روحانیانی که از حوزه بیرون رفته و ادعا می‌کنند که ما برای ارتداد دلیلی نداریم و فقط یک خبر واحد داریم، در موسوعه پاسخ به شبهات حدود بیش از بیست روایت در یکی از مقاله‌های آن با بررسی سند کامل ذکر شده است.

وی با اشاره به تک نگاری‌های مرکز فقهی، بیان کرد: تک نگاری‌های خوبی در این مجوعه درباره موضوعاتی که بحث در مورد آن‌ها نشده که یکی از آن‌ها راه‌های محرمیت در فقه می‌باشد از سوی محققان این مرکز انجام گرفته است.

آیت‌الله فاضل لنکرانی با بیان این‌که حلقه‌هایی در این مرکز شکل گرفته و در هر کدام از این گروه‌ها کار آموزشی و برنامه پژوهشی صورت می‌گیرد، گفت: این مجموعه مرتبط با مراکز کشوری شده و مسؤولان توجه دارند که امروز اگر بخواهند تحقیق و یا سؤالی را انجام دهند یکی از مراکزی که می‌توانند به آن اعتماد کنند، بخش پژوهشی این مرکز است و برخی از وزرا نیز در صحبت‌هایشان به این مسأله اذعان کردند.

استاد درس خارج حوزه علمیه با تأکید بر این‌که مرکز فقهی ائمه اطهار(ع) مستقل است و هیچ اعتماد و تکیه مالی به بودجه‌های دولتی، غیر دولتی و حوزه علمیه ندارد، ابراز کرد: این مرکز با قطع نظر از حوزه و مراکز پژوهشی کشور مشغول کار است و این فعالیت‌ها را ما به عنوان یک وظیفه شرعی می‌دانیم.

بيانات آيت الله فاضل لنکراني در دیدار با معاون پژوهش حوزه‌های علمیه در مرکز فقهی ائمه اطهار(ع)

رییس مرکز فقهی ائمه اطهار(ع) بیان کرد: انتظار ما از حوزه علمیه این است که این مراکز را در مرحله نخست بشناسد و بداند که در این مراکز چه کارهایی انجام می‌شود و اگر می‌تواند همراهی فکری و علمی با ما داشته باشد.

عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم ادامه داد: از سوی معاونت پژوهش حوزه کتابی منتشر شده و نشست‌های علمی که در مراکز علمی برگزار شده در آن آمده اما باید این مسائل گویاتر و محسوس تر باشد و ارتباط با محققان نیز قوی تر باشد.

وی با تأکید بر این‌که حوزه باید به مسأله پژوهش بها بدهد، اظهار داشت: اگر حوزه بخواهد قوی و غنی باشد باید به پژوهش اهمیت ویژه دهد؛ آثار پژوهشی باید منتشر شود و نباید مراکز حوزوی نگاهشان در این زمینه به ارشاد باشد و باید پژوهش حوزه مجموعه‌های پژوهشی کشور را شناسایی کند تا وقتی یک محصول در حوزه منتشر می‌شود واسطه شوند که این محصول را به مجموعه‌های پژوهشی در داخل و خارج کشور برسانند.

آیت‌الله فاضل لنکرانی افزود: این که یک مجوعه‌هایی باشند و همانگونه که در وزارت‌خانه های کشور حمایت‌های ظاهری می‌کنند مفید نیست، بلکه ما می‌خواهیم قدم‌های بزرگی برای رشد علم فقه در حوزه‌های ایران و خارج کشور برداریم.

استاد درس خارج حوزه علمیه با بیان این‌که مرکز فقهی ائمه اطهار(ع) کتابخانه بسیار قوی دارد، گفت: یکی از علمای الازهر وقتی کتابخانه این مرکز را دید بسیار متعجب شد، وقتی از او پرسیدم که از کتاب‌های شیعه چه مقدار در اختیار شما است، گفت: هیچ کتابی، در صورتی که ما حدود هزار و دویست کتاب از کتاب‌های اهل سنت به این کتابخانه اضافه کرده‌ بودیم.

رییس مرکز فقهی ائمه اطهار(ع) با بیان این‌که ارتباط بین حوزه قم و مجوعه‌های علمی دنیا وجود ندارد، ابراز کرد: حتی ارتباطی هم بین حوزه علمیه قم و نجف وجود ندارد؛ بنده در کتاب فروشی‌های نجف کتابی از حوزه علمیه قم ندیدم.

عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم خاطرنشان کرد: خلأ ارتباط دقیق این مراکز با نیازهای جامعه، نظام و مراکز اجرایی کشور وجود دارد و این حلقه ارتباطی و خلأ را حوزه می‌تواند پر کند.

وی خاطرنشان کرد: مرکز فقهی ائمه اطهار(ع) در رابطه با بحث سلاح‌های کشتار جمعی دو سال با افراد برجسته حوزه و کارشناسان این موضوع بحث‌های عمیقی صورت داد و چندین مقاله قوی از آن بیرون آمد اما حوزه و بخش پژوهشی اطلاعی از این موضوع نداشتند.

گفتنی است، در ابتدای این جلسه مدیران گروه‌های پژوهشی؛ فقه ثقلین، فقه رسانه، فقه انرژی و نفت، فقه اقتصادی، فقه سیاسی، فقه اجتماعی، فقه پزشکی، فقه قضاء و واحد شبهه شناسی مرکز فقهی ائمه اطهار(ع) اهم فعالیت‌های پژوهشی خود را ارائه کردند.

برچسب ها :