پيرامون شب قدر
۱۴ شهریور ۱۳۹۰
۱۳:۰۵
۳,۷۵۲
خلاصه خبر :
-
ولادت با سعادت حضرت فاطمه زهرا(سلام الله علیها) تبریک و تهنیت باد
-
مقاومت؛ تنها راه عزت مسلمین و غلبه بر مستکبرین
-
گزارش دیدار آیت الله فاضل لنکرانی با حضرت آیت الله العظمی سبحانی(دامت برکاته)
-
برگزاری مراسم سالگرد شهادت حضرت فاطمه(س) / فاطمیه دوم
-
یادی از فقیه اهلبیت(ع) و مرجع بزرگ شیعه، در گفتوگوی خبرگزاری ابنا با آیتالله شیخ محمدجواد فاضل لنکرانی
-
مسجد کانون تهذیب و رشد استعدادها
بسمه تعالي
حضرت آيت الله لنکراني:
با سلام و آرزوي قبولي طاعات و عبادات و عرض تسليت شهادت امام اول شيعيان
احتراماً نظر به فرا رسيدن ايام ليالي قدر و نقش هدايتي آن در فرهنگ اسلامي موجب امتنان خواهد بود که تحليل يا نوشتهاي به قلم حضرتعالي براي انتشار در اختيار خبرنگار اين رسانه قرار گيرد.
التماس دعا
دبيرگروه اجتماعي و فرهنگي خبرگزاري کار ايران (ايلنا)
امير حسين رسائل
بسم الله الرّحمن الرّحيم
پيرامون شب قدر چگونه ميتوان تحرير و يا سخن گفت با اينکه خداوند متعال نسبت به پيامبر خدا(صلي الله عليه وآله) که عقل اول و نخستين بود و عاقلترين موجودات عالم و اکمل انبياء است، فرمود تو نميتواني حقيقت شب قدر را درک کني.
و شايد از همين وادي است که تأويل آن به فاطمه زهرا(سلام الله عليها) شده است که خلق عالم از فهميدن حقيقت آن وجود عاجز و ناتوانند.
به هر حال گرچه نميتوان حقيقت قدر را درک کرد، اما به نحو اجمال ميتوان فهميد که اين شب از عنايات خاصي است که خداوند به پيامبر اکرم(صلي الله عليه وآله) و امت او نمود، به اين معني که گرچه اصل شب قدر در امتهاي گذشته و براي انبياء گذشته بوده است و موسي (علي نبيّنا وآله و عليه السلام) در مناجاتي که با خداوند داشت، عرض کرد: «الهي اُريد قربک» و خداوند در جواب فرمود: «قربي لمن استيقظ ليلة القدر». کساني که بخواهند حلاوت قرب مرا بچشند، بايد در شب قدر بيدار باشند. اما ترتيب آثار مهم از امتيازات اين امت است و چه عنايت عجيبي که اعمال يک شب را به منزله يک عمر و هزار ماه قرار داده است و بعيد نيست که بتوان گفت اين مقدار هم بيان حداقل لطف و عنايت حقتعالي است و کساني که بتوانند در اين شب هرچه بيشتر خود را مظهر اسماء و تجليات الهي قرار دهند، به مقتضاي هر کدام ميتوانند به منزله يک عمر سير معنوي داشته باشند.
نکته مهم آن است که بتوانم در اين شب با صاحب اصلي عالم؛ حجت بن الحسن العسکري(عجل الله تعالي فرجه الشريف) ارتباط برقرار کنيم.
بر حسب ظاهر قرآن در اين شب ملائکه الهي بر آن وجود شريف تنزّل پيدا ميکنند و با تأييد آن حضرت، مقدّرات همه ما را رقم ميزنند.
بايد سعي کنيم تا قلب آن عزيز را از خود راضي و خشنود سازيم، چرا که رضايت حجّت خدا شرط اصلي رضايت خداوند متعال است.
مردم عزيز و متديّن ما بايد در اين شب، خواستههاي معنوي بزرگ را از خداوند مطالبه نمايند، بايد از او بخواهند که بهترين اموري که براي بهترين بندگان خود مقرّر ميفرمائي، براي ما هم مقرّر فرما، إن شاء الله، بحق محمد و آله الطاهرين صلوات الله عليهم اجمعين.
محمد جواد فاضل لنکراني
22 رمضان المبارک 1429