با بیان عقوبت گناهان برای مردم، به پیشگیری از جرم کمک کنید
۱۹ شهریور ۱۳۹۰
۱۴:۳۲
۳,۹۳۷
خلاصه خبر :
-
مقاومت؛ تنها راه عزت مسلمین و غلبه بر مستکبرین
-
گزارش دیدار آیت الله فاضل لنکرانی با حضرت آیت الله العظمی سبحانی(دامت برکاته)
-
آیتاللهالعظمی فاضل لنکرانی(ره) فقیهی زاهد، سترگ و آموزنده برای نسلهای آینده
-
برگزاری مراسم سالگرد شهادت حضرت فاطمه(س) / فاطمیه دوم
-
یادی از فقیه اهلبیت(ع) و مرجع بزرگ شیعه، در گفتوگوی خبرگزاری ابنا با آیتالله شیخ محمدجواد فاضل لنکرانی
-
مسجد کانون تهذیب و رشد استعدادها
بسم الله الرحمن الرحیم
مناسبتهاي متعددي که در ماه مبارک رجب وجود دارد را تبريک عرض ميکنم؛ ميلاد امام جواد و اميرالمؤمنين(عليهما السلام) و خصوصاً عيد مبعث که براي هر انساني لازم است هر روزش مبعث جديدي براي او باشد. هفته قوة قضائيه را نيز تبريک ميگويم.
امام جواد(عليه السلام) ميفرمايند: «المؤمن يحتاج الي ثلاث خصال توفيق من الله وواعظ من نفسه وقبول ممن نصيحه» انسان مؤمن نيازمند سه خصلت است که اگر واجد اين سه خصلت باشد از عمر خود صحيح استفاده کرده و فرد مفيدي براي خود، خانواده و جامعهاش ميشود و هيچگاه مرتکب جرم نميشود.
اولين خصلت؛ «توفيق من الله» ارتباط انسان با خدا است. انسان سعي کند در ابتداء هر روز در فکر اين باشد که چه کسي ما را بوجود آورده و چه نعمتهايي به ما داده و چه انتظاري از ما دارد.
اگر کسي ارتباط قوي با خدا داشته باشد براي غير خدا بزرگي و عظمت نميپسندد و پي ميبرد هر انسان هرچه قدر مقام و موقعيّتش بزرگ باشد قلب او دست خداست. و خدا ميتواند قلب او را نسبت به افراد نرم و متوجه کند. يکي از عوامل مهم ارتکاب جرايم و گناهان غفلت و فراموشي خداست. از سارق ميپرسند چرا دزدي کردي؟ ميگويد براي بدست آوردن مال. در حاليکه رزق و روزي انسانها دست خداست وقتي قرآن ميفرمايد کسي که نماز بخواند اهل فساد و منکر نميباشد. ما بايد براي از بين بردن منکرات در سطح جامعه و خانوادهها توجه به عبادات را بيشتر کنيم. اقامه يک نماز صبح در خانه برکات زياد براي خانواده دارد و رزق و روزي آنها را زياد ميکند. ما براي از بين بردن جرم و خطاها بايد توجه به دين را در سطح جامعه افزايش دهيم.
چرا ما در اسلام حبس و زندان به عنوان اولي نداريم، چون اگر احکام اسلام در سطح جامعه اجراء شود جرمي تحقّق پيدا نميکند که نياز به زندان باشد. وقتي جرم تحقّق پيدا کرد آن وقت بحث زندان به ميان ميآيد.
از رسانهها و مسئولين محترم صدا و سيما تقاضا ميکنم عقوبتهايي که اسلام براي گناهان قرار داده است را براي مردم تبيين کنند تا با اطلاع مردم از آنها، از وقوع جرم پيشگيري شود. البته ممکن است مجازاتهاي قانوني را مطرح کرده باشند امّا اينکه خدا چه عقوبتي را در نظر گرفته است بايد براي مردم بيان شود.
مردم بايد آثار و عقوبتهاي دنيوي و اُخروي سرقت را بدانند. يا تجاوز به ناموس ديگري اعم از چشمچراني تا بالاتر از آن را. يکي از آثار اين گناه فقر و گرفتاري مالي است.
بحمدالله بيوت مراجع عظام نسبت به مسائل فرهنگي در داخل و خارج عنايت دارند و يکي از اين برنامهها همين فعاليتهاي فرهنگي در زندانهاست که نمونهاي از آن را امروز شاهد هستيم. پس سعي کنيم رابطهمان را با خدا بيشتر کنيم.
خصلت دوّم؛ «واعظ من نفسه» است. انسان بايد هنگاميکه به خطاء و لغزش مياُفتد خود را سرزنش کند و توبه از خطاي خود نمايد و بداند که شيطان دائماً در کمين اوست، لذا مراقب دامهاي او باشد.
خصلت سوّم؛ «قبول نصيحت از نصيحت کنندگان» است. يکي از گرفتاريهاي انسانها اين است که اگر کسي او را نصيحت کند، پذيرش نصيحت بر او سخت ميآيد. يکي از دامهاي شيطان همين است که انسان را گرفتار غرور ميکند تا نصيحتپذير نباشد.
عزيزاني که گرفتار زندان شدهاند بايد پس از آزادي از بند با کنار گذاردن غرور، رو به سوي کتابخانههاي و مبلّغين اسلام آورند تا بار ديگر مبتلاء به اين گرفتاري نشوند.
از خداوند کمک بخواهيم براي يک زندگي شرافتمندانه. و از مسئولين محترم قضايي استان که زحمات زياد براي از بين بردن جرايم متقبّل هستند تشکر ميکنم.
والسلام عليکم و رحمة الله و برکاته