فروشندگان لباس بدانند اگر يک لباس مستهجن و بدن‌نما را بفروشد کسبش حرام است و خيانت به فرهنگ و نظام و شهدا کرده است

۱۷ مرداد ۱۳۹۵

۲۰:۵۹

۲,۳۵۰

خلاصه خبر :
اعضاي شوراي هماهنگي بزرگداشت دهه کرامت با حضرت آيت الله فاضل لنکراني(دامت برکاته) دیدار کردند. در این دیدار که در تاریخ چهارشنبه 13 /5 /95 برگزار شد، معظم له نکات مهمی پیرامون فضیلت زیارت حضرت امام رضا(ع) و حضرت معصومه(س) و نیز اوضاع فرهنگی کشور متذکر شدند.
آخرین رویداد ها

بسم الله الرّحمن الرّحیم

ولادت با سعادت حضرت معصومه(سلام الله علیها) و امام هشتم؛ علی بن موسی الرضا(علیه السلام) را تبريک مي‌گويم.

در متون دینی ما کلید اصلی برای حل مشکلات اعم از مشکلات اعتقادی، اخلاقی، اقتصادی، سیاسی، اجتماعی و راه نجات، اجتماع حول اهل‌بیت(علیهم السلام) است. همان‌طور که در وصیت پیامبر اکرم(ص) هم مطرح شده. این مطلب خیلی زياد و به‌طور روشن در متون دینی و دعاهاي ما تکیه شده است.

تعابیری که در متون زیارات وجود دارد مثل «من أتاکم نجی»، این نجات از همه‌ی امور است، نجات از شرک و نفاق و ضلالت و فسق و حتي شرّ دشمن است. اين يک نجات مطلق است. ولي عمده اين است که توجه به اهلبيت(عليهم السلام) عملي شود و راه‌هاي عمل به آن هم مختلف است يکي از راه‌ها همين تشکيل حوزه‌هاي عمليه است.

يکي ديگر از راه‌ها ترغيب مردم به زيارت، اين مراقد مطهره است. بحمدالله هر سال آمار زوار در قم، مشهد و شاه عبدالعظیم حسنی، شاه چراغ و عتبات مقدسه رو به افزایش است، قاعدتاً این آمار در اختیار شما هست.

ولی عمده مطلب بهره‌برداری از این حضور مردم است، امروز بحمدالله به برکت نظام جمهوري اسلامی، و تأسيس این مجموعه‌ها، تحوّلی که در آستان قدس رضوی، آستان مقدس حضرت معصومه، عبدالعظیم، شاهچراغ، به وجود آمده جای انکار نیست و اصلاً با گذشته قابل مقایسه نیست، مقایسه کردنش هم یک جفا است، امروز آنها که در اين مشاهد مشرفه حضور دارند به فکر مسائل معنوی مردم و تقویت معنويت مردم هستند.

وقتی به مشهد می‌روم واقعاً خدا را شکر می‌کنم. در هر رواق و صحنی یک برنامه خاص وجود دارد، مجالس سخنراني متنوع با سخنرانان بسيار خوب برگزار مي‌شود. در قم مقدس ما و بارگاه امامزادگان هم همين‌طور. ما بايد قدردان اين مطلب باشيم.

اين تحول به برکت انقلاب اسلامی در این مراکز که به فرموده‌ی رهبری معظم انقلاب قطب فرهنگی کشور شده‌اند به وجود آمده و اين امر وظيفه ما و شما را بيشتر مي‌کند.

اولاً باید همین برنامه‌ها را افزایش و گسترش دهيم. این تعبیری که در روایات آمده «الامام یؤتی و لا یأتی» مصداقش همین زیارت مردم هم می‌تواند باشد، اینطور نیست که بگويیم این روایت مختص زمان حضور است که انسان باید به خدمت امام(علیه السلام) برود، قبر امام هم از مصادیق «يؤتي» است.

ما باید در مجموعه‌ی کشور این زمینه را تقويت کنیم، مسئله زیارت در بين مردم رو به تزايد است اما باید به آن جهت داده و آن را تقویت کنیم، صدا و سیما می‌تواند از اين فرصت دهه کرامت خیلی استفاده و بهره‌برداری کند و کلمات معصومین(علیهم السلام) را به نسل امروز ما منتقل کند.

مثلاً راجع به زیارت حضرت رضا(علیه السلام) این روایت معروف از پیامبر(ص) نقل شده که فرمود: فرزندم در آنجا دفن می‌شود هر کسی به زيارتش برود غم‌هایش برطرف و حاجت‌هایش برآورده می‌شود. اینها درست است و واقعیت دارد و تردیدی هم در آن نیست ولی اگر سمت و سوی زیارت را فقط در همین موارد رفع حاجات و گرفتاري‌ها خلاصه کنيم این یک اشتباه است.

ما باید به مردم و جوانان‌مان چه در ایران و چه در خارج ایران بگويیم بر حسب اين ويژگي امام که بايد به سراغ ايشان رفت «الامام یؤتی» ما نيز در زمان غيبت برای رشد و تعالی خود، برای سعادت دنیا و آخرت خود بايد سراغ این مراقد مطهره برويم. همین که مردم می‌گویند از کنار قبر امام معصوم علیه السلام که بیرون می‌آيیم در درون خود احساس سرور می‌کنیم.

امروز در برابر اين دشمني‌هايي که با اسلام و تشيع مي‌شود بهترين راه نجات اجتماع مسلمين حول محور امامت و ولايت است. در فرمايشات آقايان هم مسائل محتوايي بود و هم مسائل شکلي. توجه به مسائل شکلي در سر‌برگ‌ها و بنرهاي تبليغاتي به عنوان یادآوری خوب است، باید هم باشد، اما اینها در حد ظواهر است. خود اسلام هم ظاهر دارد و هم باطن، بايد مراقب بود مبادا توجه به اين ظاهر بر جهت محتوایی غلبه پیدا کند. ما ضمن اینکه از اصناف محترم تشکر مي‌کنيم.

اصناف متدیّن و انقلابی که در صحنه‌هاي انقلاب قبل و بعد از پيروزي حضور داشتند و الآن هم حضورشان یکی از ارکان محافل مهم سیاسی کشور است، اما یک خبری این روزها منتشر شد که در یک زمان کوتاه لباس‌های بسیار بدی برای پوشش زن‌ها تهیه و از مراکز اصلی خريد و توليد به عمده فروشی‌ها و سپس به مغازه‌ها آمده و به دست مردم رسیده و استفاده می‌کنند، حالا بعد از مصرف شروع به برخورد مي‌کنيم.

حضرت امام رضا

سؤال این است، چرا وقتی می‌خواست تولید شود بیدار نبودیم؟ اين حرکات خنثی کننده فرهنگ شماست، گفتند پوشش را تغییر بدهیم، از شکل‌هاي عجيب و غريب مانتو فراتر رفت و اکنون لباس‌های دیگر با شکل و طرح‌هاي عجيب درآمده، اینها کجا طراحی می‌شود؟

این آسیب‌های فرهنگی را مجموعه شما می‌تواند ریشه‌یابی کند. در این مجموعه، نمايندگان 34 مرکز فرهنگی و رسانه‌ای حضور دارند و ما بسيار به آن امیدواریم. ولي با وجود چنين مجموعه‌اي و با اين برنامه‌ريزي‌ها انسان نبايد اين آسيب‌ها را در سطح جامعه مشاهده کند. يعني الآن ما بايد مسئله‌ي چادر و پوشش مناسب را حل کرده باشيم. امروز بايد فروشندگان لباس بدانند اگر يک لباس مستهجن و بدن‌نما را بفروشد کسبش حرام است و خيانت به فرهنگ و نظام و شهدا کرده است. ما چقدر توانسته‌ايم اين فرهنگ را به اين مغازه‌دار منتقل کنيم؟

به نظرم می‌رسد تمام اینها حول آن مطلب اول حل می‌شود یعنی اگر ما ارزش بهره‌برداري از این دهه‌ی کرامت، زیارت عتبات، حضور در این مراقد مطهره، و بعد حضور پای سخنان بزرگان، مراجع و صاحب‌نظران را برای مردم تبيين کنيم از اين طريق مي‌توانيم مسائل مهم فرهنگي را به مردم منتقل نماييم. در روايات ما آمده در هر مجلسي که يادي از امام معصوم(عليه السلام) شود ملائکه حضور پيدا مي‌کنند، نورانيت اين جلسه در آسمان مي‌درخشد، يا ائمه فرموده‌اند: خداوند مورد رحمت قرار دهد کسي که امر ما را احياء نمايد و چنين شخصي اين ثواب و اين اجر را دارد، آيا ائمه مي‌خواهند ما را فقط به ثواب منتهي کنند؟ آیا فقط به فکر این بودند راهی برای ما درست کنند که استحقاق ثواب پیدا کنیم؟ یا اینکه بالاتر از این بوده، اینها همه طریقیّت دارد.

وقتی در يک جا مجلسی برپا شود، مجلس روضه، بزرگداشت، مجلس بیان مناقب اهل‌بیت، مجلس داستان‌هاي قرآني و بيان مفاهيم قرآن که فرمودند در گردشگری برگزار مي‌کنند که بسیار کار خوبی است، اهميت و ارزش اين مجالس در این است که بشر راه هدایتش در همین است. همه ‌ما محتاجیم که در این مجالس حضور پیدا کنیم، باید دائماً نفس و روح‌مان مورد تذکر و عتاب و وعده و وعید قرار گيرد. سرّ اصلي این همه آیات بهشت و جهنم و وعده و وعید‌هاي قرآن همین است.

این همه تکرار (به حسب ظاهر) برای این است که بشر محتاج این وعده و وعیدهاست، مردم را باید با این محتوا آشنا کنیم، باید به مردم بگويیم همه‌ی خیرات، همه‌ی برکات و کمالات، همه‌ی گشایش‌ها، همه‌ی کلیدها در باب اهل‌بیت(علیهم السلام) است.

 یکی از علمای بزرگ الازهر سال گذشته با بنده ملاقاتی داشت راجع به همین داعشی‌ها و تکفیری‌ها صحبت شد، از ايشان پرسيدم به نظر شما راه حل چیست؟ و بعد گفتم تنها راه حل این است که همه‌ی مسلمان‌ها حول اهل‌بیت جمع شوند، البته اهل‌بیتی که در کنار قرآن است و نه جدای از قرآن، او هم این مطلب را قبول کرد. عرض کنم بنده که یک طلبه‌ی ناچیز هستم وقتي به کتابخانه‌ی شخصی خودم می‌روم به قدری احساس حقارت می‌کنم که می‌گویم وا اسفا عمر دارد تمام می‌شود این همه مطلب از ائمه‌ی ما هست و هنوز منِ طلبه از آن بی‌خبرم! لذا تقاضا می‌کنم این مجموعه‌های فرهنگی کلمات اهل‌بیت را با ترجمه‌های خیلی روان و زیبا، به نسل امروز بدهند، هر کدام از اين کلمات مشکلات روحی و اعتقادی را حل می‌کند، اینطور نیست که ائمه ما چيزي را باقی گذاشته باشند.

برای همه چيز مطلب دارند، منتهی ما اینها را استخراج نکرده‌ايم. الآن در اين دهه کرامت که آغازش با ميلاد  حضرت معصومه(سلام الله علیها) است. چقدر ما می‌توانیم از این فرصت برای رشد و آگاهي بانوان به خوبي استفاده کنیم، کلمات خود حضرت معصومه در سلسله حدیث غدیر قرار دارد.

حضرت معصومه کسی است که در سن ظاهراً 10 سالگی عده‌ای از شیعیان قم به مدینه می‌روند تا از امام کاظم(علیه السلام) سؤالاتی بپرسند، حضرت منزل نبودند سؤالات را به حضرت معصومه(س) می‌دهند. بعد که امام را می‌بینند مي‌گويند جواب سؤآلات را حضرت به ما داده است. امام کاظم(عليه السلام) مي‌بينند دخترشان جواب تمام سؤالات را نوشته‌اند. آنجا مي‌فرمايند «فداها أبوها».

بانوان ما بايد این را بدانند، اینکه می‌گوئیم به زیارت حضرت معصومه(س) بياييد بخاطر این عظمت علمي و معنوي بانوي کرامت است. اینکه سه امام معصوم می‌گویند اگر کسی ايشان را زیارت کند بهشت بر او واجب است، این به چه ملاکی است؟ عظمتی در اینجا مدفون است، یک معدنی در اینجاست، که تمام بشریت اعم از زن، مرد، مسلمان، غیر مسلمان، به او نیاز دارند.

این خاطره را عرض کنم در زمان حیات مرحوم والدمان(رضوان الله تعالی علیه) ساعت یک و نیم بعدازظهر از دفتر بیرون آمدم، در کوچه به یک آقای 50 ساله که ساکی در دستش بود برخورد کردم. گفت من با شما کار دارم، گویا یک آشنایی قبلی داشت من هم قبلاً او را ندیده بودم، به ایشان گفتم الآن خسته‌ام شما بفرماییدمن عصر می‌آیم، گفت من کارم خیلی ضروری است خواهش می‌کنم پنج دقیقه برگردید، برگشتم و همان دم در نشستیم گفت من مسیحی‌ام و شغلم این است که تکنسین نصب موتورهای پمپ چاه عمیق هستم، الآن در کرج 15 حلقه به من داده‌اند تا این پروژه را نصب کنم.

قضیه من این است که چند شب گذشته در خواب دیدم یک خانم خیلی مجلّل و نورانی آمد به من گفت صلوات بفرست، گفتم صلوات شعار مسلمان‌هاست من مسیحی‌ام، این را که گفتم خانم محو شد و رفت، شب بعد باز این خانم به خوابم آمد در شب دوم فهمیدم این خانم همان است که در قم مدفون است و شيعه‌ها به عنوان حضرت معصومه(س) براي او احترام قائل‌اند، به من فرمود صلوات بفرست باز گفتم صلوات شعار مسلمان‌هاست و من مسیحی‌ام، دوباره محو شد، شب سوم امام خميني(رضوان الله تعالی علیه) به خوابم آمد و با یک تندی و تشر فرمود می‌خواهند هدایتت کنند نمی‌فهمی؟! گفتم چکار کنم، فرمودند برو قم، من در عالم رؤیا به قم آمدم و پیش شما شهادتین را گفتم و الآن خدمت شما رسيده‌ام تا بپرسم چکار باید بکنم.

از جهت امكانات مالي هم هيچ كمبودي ندارم، وضع مالي‌‌‌ام بسيار خوب است. اما زنم، اولادم و برادرهايم همه مسيحي هستند و من مي‌‌دانم كه اگر مسلمان شوم مطرود خانواده‌‌ام مي‌‌شوم. شما به من بگوييد من چه كار كنم؟

گفتم: بايد شهادتين را جاري كنيد و از يكي از روحانيون دفتر خواهش كردم نماز و وضو و يك مقدار از آداب اوليه اسلام را به او آموزش دهد. حتي دو سه روز در قم ماند. بعضي از واجبات شرعيه كه بايد انجام مي‌‌شد هم انجام گرفت و يک مقداري از دستورات شرعي را فرا گرفت و بعد از دو سه روز از قم رفت.

من به آن آقا گفتم كه الحمدلله به خوبي طريق هدايت براي شما درست شد، خدا به شما اين عنايت را كرد، ولي من يك سؤالي از شما دارم. شما در زندگي بايد يك كاري كرده باشي كه مورد عنايت حضرت قرار گرفته باشي.

فكر كرد و گفت از كارهايي كه من مي‌‌كنم اين است كه درآمد خيلي خوبي دارم و در روز تعطيل هفته به بخشهاي فقيرنشين تهران مي‌روم، مقداري كه از دستم برمي‌آيد آذوقه تهيه کرده و به آنها كمك مي‌‌كنم.

گفتم همين سبب هدايت تو شده است. همين كه تو به احتياجات مردم توجه كردي و خداوند هم از طريق حضرت معصومه(عليها السلام) اين عنايت را به شما داشته است.

وقتی در زيارات مي‌خوانيم اين بزرگواران معادن وحی، معادن نور، معادن علم، تقوا و مهبط ملائکه‌ هستند اين را برای چه می‌گوئیم؟ یعنی اگر من هم آنجا رفتم ملائکه‌ای که به آنجا رفت و آمد مي‌کنند مرا هم یاری می‌کنند، چه مسلمان و چه غیر مسلمان.

تأکيد می‌کنم ما باید جامعه‌ی خود را با محوريت اهلبيت(عليهم السلام) تعلیم کنیم، ريشه انقلاب ما ولایت است، اگر مسئله‌ی ولایت و اعتقاد عميق امام خميني(رضوان الله تعالی علیه) به ولایت نبود انقلاب ما شکل نمی‌گرفت.

من ايشان را ولایی‌ترین روحانی در طول تاریخ روحانیّت می‌دانم، از همه بهتر ولایت را فهمیده بود، بايد همه به آن ولایتی که پیامبر سفارش کرد و امیرالمؤمنین واجد آن بود معتقد باشیم، انقلاب ما یک جوهره‌ی ولایی دارد ولایت فقیه هم از این جوهر است، آنچه در حدوث انقلاب دخالت دارد در بقاءش هم دخالت دارد، به قول ما طلبه‌ها علت حدوث علت بقاء هم هست، علت حدوث انقلاب ولایت است و علت بقاءش هم ولایت است، اعتقاد به ولايت را در جامعه عمیق کنیم، در تمام اقشار، در دانشگاه‌ها و حوزه‌ها، در بين کسبه و مردم، چون بسیاری از مسائل و مشکلات جامعه ما را اين امر مي‌تواند حل کند.

امیدوارم که با هم‌فکری بیشتر یک اتاق فکر قوی تشکیل دهيد تا کار اين مجموعه محکم‌تر و توسعه‌اش بیشتر بشود.
والسلام علیکم و رحمة الله و برکاته

برچسب ها :

حضرت معصومه دهه کرامت حضرت امام رضا آسیب های فرهنگی لباس مستهجن