کمیِ میزان مطالعه و کتابخوانی، درخور ملت با فرهنگ ایران اسلامی و انقلابی نیست
۲۹ بهمن ۱۴۰۲
۱۰:۱۹
۳۰۸
خلاصه خبر :
آخرین رویداد ها
-
مقاومت؛ تنها راه عزت مسلمین و غلبه بر مستکبرین
-
گزارش دیدار آیت الله فاضل لنکرانی با حضرت آیت الله العظمی سبحانی(دامت برکاته)
-
آیتاللهالعظمی فاضل لنکرانی(ره) فقیهی زاهد، سترگ و آموزنده برای نسلهای آینده
-
برگزاری مراسم سالگرد شهادت حضرت فاطمه(س) / فاطمیه دوم
-
یادی از فقیه اهلبیت(ع) و مرجع بزرگ شیعه، در گفتوگوی خبرگزاری ابنا با آیتالله شیخ محمدجواد فاضل لنکرانی
-
مسجد کانون تهذیب و رشد استعدادها
آیت الله فاضل لنکرانی، رئیس مرکز فقهی ائمه اطهار(ع)، در پیامی به اختتامیه دوازدهمین دوره جشنواره ملی کتابخوانی رضوی تلاش مبارک برای آشنا ساختن جامعه و جوانان با معارف نورانی اهل بیت(ع) را ارج نهاد و از نهاد کتابخانه های عمومی کشور قدردانی کرد.
متن پیام به شرح زیر است:
بسم الله الرحمن الرحیم
قال رسول الله (ص): المؤمنُ إذا ماتَ و تَرَکَ وَرَقةً واحِدَةً علََیها عِلمٌ تَکونُ تِلکَ الوَرَقةُ یَومَ القیِامَةِ سِِترا فیما بَینَهُ و بَینَ الناّرِ... (وسائل الشیعه، ج 27، ص 96)
هرگاه مؤمنی از جهان درگذرد و تنها یک برگ کاغذ از خود به میراث بگذارد که دانشی بر آن نوشته شده باشد، همان یک برگ پردهای میان او و آتش دوزخ خواهد بود...
نخستین فرمانی که از سوی خداوند علیم به پیامبر اکرم(صلی الله علیه و آله و سلم) نازل شد، خواندن بود: «إقرأ بإسم ربّّک اّلّذی خلق». این فرمان نشان آن است که اسلام به عنوان آیینِ آسمانی و جاویدان، بر علم و معرفت بنا نهاده شده است. از دیگر سو معجزه جاودان و همیشگی رسول خاتم، کتاب عظیم قرآن است که پیام هدایت و سعادت به جامعه بشری است.
به همین دلیل کتاب میراث پرشکوه انسان و آفریننده ارزشهای بشری و مایه روشنگری در جامعه و هدایت آدمی در زندگی است.
تمدن اسلامی به عنوان مترقیترین و کاملترین تمدنها، بیش از سایر تمدنها بر اهتمام به دانش، پژوهش، خواندن، و نوشتن و در یک کلمه تعلیم و تعلم تأکید دارد، و دانشمندان و پژوهشگران اسلامی نیز با الهام از دستورات امامان معصوم(علیهم السلام) و گرفتن علم از سرچشمه جوشان آن، به پدیدآوردن این میراث ارزشمند همت گمارده و با چرخش قلم و نگارش کتاب راه انبیاء و اولیاء را به اندازه توان خود ادامه دادهاند. از این رو کتاب در تمامی دورانها مبدأ پیشرفت و مبنای جهش علمی و فرهنگی و دلیل ساختن جامعهای اندیشمند، متمدن و فرهنگمدار است.
تردیدی نیست که حیات و بالندگی جامعه بشری در گرو نشر معارف ناب و حکمتهای جاویدانی است که از سرچشمه وحی جوشیده و نشأت گرفته و باید دانست که کمی میزان مطالعه و کتابخوانی درخور ملت با فرهنگ ایران اسلامی و انقلابی نیست.
باید اندیشمندان ما راههای گسترش انگیزه و علاقه به کتابخوانی را بررسی کنند و آن را به صورت مدون در نظام آموزش و پرورش قرار داد.
جشنواره کتابخوانی رضوی به این مهم اقدام شایسته نموده و با هدف ترویج و اشاعه فرهنگ ناب رضوی درصدد آشنا ساختن جامعه و جوانان با معارف نورانی اهل بیت علیهم السلام و ارتباط برقرار نمودن جوانان با متون مکتوب هنری و علمی و دینی و تربیتی است. این تلاش مبارک را ارج نهاده و از همهی دستاندرکاران در این امر فاخر فرهنگی به ویژه نهاد محترم کتابخانههای عمومی کشور تشکر و قدردانی مینمایم و بر همه عزیزان و سرورانی که با حضور خود در دوازدهمین دوره، شرکت نمودند سلام و درود میفرستم.
امید آنکه دعای خاص حضرت علیبن موسی الرضا(علیه آلاف التحیة و الثناء) موجب غنا و رونق این حرکت باشد. ان شاءالله
قم- محمدجواد فاضل لنکرانی
29 بهمن 1402