ولايت فقيه، موضوع حياتي اسلام است
۱۴ شهریور ۱۳۹۰
۱۳:۰۳
۳,۴۴۵
خلاصه خبر :
ولايت فقيه، موضوع حياتي اسلام است [نشريه خبري-اطلاع رساني سفيران نور]
آخرین رویداد ها
-
مقاومت؛ تنها راه عزت مسلمین و غلبه بر مستکبرین
-
گزارش دیدار آیت الله فاضل لنکرانی با حضرت آیت الله العظمی سبحانی(دامت برکاته)
-
آیتاللهالعظمی فاضل لنکرانی(ره) فقیهی زاهد، سترگ و آموزنده برای نسلهای آینده
-
برگزاری مراسم سالگرد شهادت حضرت فاطمه(س) / فاطمیه دوم
-
یادی از فقیه اهلبیت(ع) و مرجع بزرگ شیعه، در گفتوگوی خبرگزاری ابنا با آیتالله شیخ محمدجواد فاضل لنکرانی
-
مسجد کانون تهذیب و رشد استعدادها
«حجت الاسلام والمسلمين فاضل لنکراني»، در همايش «نقش مرجعيت شيعه در احياي دين و هدايت نسل جوان»، که در مدرسهي عالي امام خميني(ره) برگزار شد، نهادينه شدن بحث ولايت فقيه را در نسل جوان نيازمند پژوهش دانست.
ايشان تلقي عمومي را از مرجعيت اشتباه و کمعمق دانست و اظهار داشت: «مرجع تقليد تنها مُبلغ حلال و حرام نيست، بلکه اين مسأله يکي از ابعاد دين اسلام ميباشد که بايد مرجع در اين بُعد اظهار نظر نمايد».
وي افزود: «اسلام ابعاد گوناگوني از قبيل بُعد سياست، حکومت، اخلاق، اقتصاد و... دارد که تمام زواياي زندگي بشر را فرا ميگيرند. به همين دليل، مرجعيت نيز بايد نقش خويش را در همهي اين ابعاد ايفا کند. واقعيت اين است که مرجعيت، واقعيت و حقيقتي فراتر از اين عناوين ميباشد. در حقيقت، مرجعيت ميتواند دين را حفظ نمايد».
ايشان، با اشاره به سالگرد ارتحال مرجع عاليقدر، آيت الله العظمي فاضل لنکراني و همچنين امام خميني(ره)، تصريح کرد: «از ميان منصبهايي که در چهارده قرن گذشته براي غير معصوم قرار داده شده است، هيچ منصبي به اندازهي مرجعيت مورد توجه مردم قرار نگرفته است. اين امر به خوبي پس از انقلاب، با نقشي که مرجعيت در ايجاد ارتباط با مردم، به ويژه جوانان، داشت، آشکار گرديد».
حجت الاسلام والمسلمين فاضل لنکراني افزود: «امام راحل نمونهي بارز فقاهت و مرجعيت در عصر کنوني هستند. ايشان جواني خود را در راه دين و اسلام قرار دادند، دين را شناختند و آن را در متن زندگي اجتماعي آوردند».
وي تصريح کرد: «امام خميني(ره) توانستند نظريهي ارزشمند ولايت فقيه را از بطن دين بيرون آورند. اگر فرد غير مجتهدي اين ديدگاه را عنوان ميکرد، نهتنها هيچکس آن را نميپذيرفت، بلکه کانونهاي علمي نيز آن را قبول نميکردند. معلوم است که امام امت(ره) اين موضوع را از روي ميل نفساني ابراز نکرده بودند».
رئيس مرکز تخصصي فقهي ائمه اطهار(عليهم السلام)، در ادامه خاطرنشان ساخت: «در عصر کنوني، خداوند دين را به برکت مرجعيت احيا کرد؛ امام(ره) اسلام را با رويکرد ولايت فقيه زنده نمودند. اين اقدام ايشان، اين موضوع را آشکار ميکند که اسلام، تنها به مسائل عبادي محدود نيست».
وي، در پايان سخنان خود، خطاب به مسؤولان نظام گفت: «امروزه، فکر، انديشه و پيگيري مراجع دلسوز در سراسر دنيا مخاطب دارد و بايد مورد توجه بيشتري قرار گيرد».