مراسم سنتی سیاه پوش کردن تکیه حاج سید حسن قم با حضور آیت الله محمد جواد فاضل لنکرانی مورخ 6 مرداد 1401 برگزار شد.
ادامه مطلب
بیانات آیت الله فاضل لنکرانی در دیدار مسئول کانونهای فرهنگی هنری مساجد کشور
ادامه مطلب
با حضور آحاد مردم و علماء و روحانیون، جشن عید سعید غدیر در دفتر آیت الله فاضل لنکرانی برگزار گردید
ادامه مطلب
مجموعه دروس
تالیفات
شناسنامه یک کتاب

قاعده قرعه
فهرست کتاباز قواعدى كه به آن در استنباط تكاليف در موضوعات اعتماد شده و در متون دينى مطرح گرديده، قاعده قرعه است. اين قاعده از ديرباز توجّه فقهاى اسلام و اماميه را به خود جلب كرده است و در كتابهايشان آن را از زواياى مختلف مورد بحث قرار دادهاند. این بحث در ماه رمضان 1429 قمرى (1387ش) موضوع درس خارج حضرت آیت الله فاضل لنکرانی بوده است. معظّمله اين قاعده را اگرچه در برخى از جهات مطابق با سيره عقلاء دانسته، اما از جهاتى ديگر آن را يك قاعده تعبّدى شرعى مىداند. ایشان با شرائطى به اثبات رساندهاند كه اين قاعده در مورد شبهات موضوعى مقرون به علم اجمالى نيز جارى است. همچنین ايشان با توجه به برخى از عبارتهاى موجود در روايات باب قرعه، همچون «كلّ ما حكم الله به فليس بمخطىء» بر اماره بودن آن استدلال كردهاند. این کتاب در 392 صفحه در قطع وزیری و به زبان فارسی در سال 1394 به چاپ رسیده است.
مطلب برگزیده
گاهي اوقات ميپرسند همه شهور و ماهها مربوط به خداي تبارک و تعالي است، همه ساعات و لحظات مربوط به خداست، اين چيست که ماه رمضان بر حسب آن تعبيري که از پيامبر اکرم(ص) وارد شده به عنوان شهر الله انتساب به خداي تبارک و تعالي دارد؟ آيا اين يک اضافهي تشريفي است يا نکتهاي در آن وجود دارد؟
عنوان «شهرٌ دعيتم فيه إلي ضيافة الله» هم يک دليل بر اين انتساب است، خداوند يک دعوت و ضيافت خاص در ماه رمضان دارد، خدايي که هميشه به وسيله ملائکهاش مردم را دعوت ميکند مثل آنکه در ماه رجب ملکي را موکل ميکند تا هر شب فرياد بزند که چه کسي حاجتي دارد تا حاجتش را برآورده کنم، چه کسي دعايي دارد تا اجابتش کنم؟ در همه ايام اينطور است اما دعوت در ماه رمضان يک دعوت خاص است، لذا چون ضيافت خاص است اين ماه شهر الله ميشود.