گفتگوی «حمایت» با آیت الله فاضل لنکرانی(دامت برکاته) پیرامون مسائل روز
۳۰ آبان ۱۳۹۰
۱۸:۳۲
۳,۱۸۹
خلاصه خبر :
حاج شیخ محمدجواد فاضل لنکرانی در گفت وگو با روزنامه «حمایت» با اشاره به تهدیدات بین المللی اخیر قدرتهای استکباری علیه نظام جمهوری اسلامی، در مورد دلایل آن می گوید: قبل از این که قدرتهای استکباری برای نظام جمهوری اسلامی تهدیدی باشند، خود انقلاب اسلامی برای آنها تهدیدی بوده و هست.
وی در ادامه یکی از راه های مقابله با این تهدیدات را مشارکت حداکثری در انتخابات آینده مجلس شورای اسلامی می داند و با بیان این که این که عدهای آرمانهای انقلاب را در خود خلاصه ببینند، صحیح نیست تأکید میکند: باید برای همه گروه ها و افکار و سلایق حق قایل باشیم و بقیه را طرد نکنیم. این که بخواهیم تنها خود را ملاک حق بدانیم و بقیه را طرد کنیم، هم فکر غلطی است و هم مخالف نظر صریح رهبر معظم انقلاب است، زیرا ایشان همیشه به جذب حداکثری و دفع حداقلی برای پیشرفت نظام جمهوری اسلامی تأکید دارند.
مشروح گفت وگوی روزنامه «حمایت» با آیت الله محمدجواد فاضل لنکرانی در ادامه میآید:
سوال: در روزهای اخیر شاهد افزایش تهدیدات قدرت های استکباری و از جمله صدور دو قطعنامه علیه نظام جمهوری اسلامی بودیم؛ تحلیل شما از این تهدیدات چیست و به نظر جناب عالی شخصیت های سیاسی داخل نظام چگونه می توانند با این توطئه ها به مقابله برخیزند؟
جواب : در طول تاریخ 33ساله انقلاب اسلامی ایران، ملت ما همواره با این نوع تهدیدات مواجه بوده است. تهدیداتی از سوی نهادهای بین المللی که در اختیار ابرقدرت ها بوده و همواره به اسم نهادهای حقوق بشر، در جهت انجام خواسته های همان ابرقدرت ها حرکت کرده اند.
البته دلیل این تحرکات قدرت های استکباری علیه نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران کاملا روشن است، زیرا انقلاب اسلامی ایران از ابتدای راه یک تهدید قوی برای این قدرت های استکباری بود. یعنی قبل از این که قدرت های استکباری برای نظام جمهوری اسلامی تهدیدی باشند، خود انقلاب اسلامی برای آن ها تهدیدی بوده و هست. با این وجود و با جانبداری نهادهای به اصطلاح بین المللی، روز به روز از اعتبار این نهادها کاسته می شود.
در این شرایط، مهم آن است که نیروهای انقلاب و کسانی که دلداده انقلاب هستند، اتحاد خود را حفظ کرده و مراقب آرمان های انقلاب باشند. همچنین واقعا نسبت به رهبر معظم انقلاب و دغدغه های ایشان دقت و توجه داشته باشند و این نکته را هم فراموش نکنند که آن چه تا کنون انقلاب اسلامی ایران را حفظ کرده، همین محوریت ولایت فقیه بود و برای حفظ انقلاب در حال حاضر و آینده هم باید همین جایگاه حفظ شود. اگر شخصیت های سیاسی داخل کشور، واقعا به فکر آرمان های انقلاب و حفاظت از خون شهدا باشند، قطعا تهدیدات قدرت های استکباری و نهادهای به اصطلاح بین المللی که در اختیار منافع این قدرت های استکباری است، اثری نخواهد داشت. نیروهای دلسوز انقلاب باید با اتحاد و همبستگی حول محورهای اساسی انقلاب که همان اعتقاد به انقلاب و نظام جمهوری اسلامی، قانون اساسی، ولایت فقیه و رهبری است، در حفظ انقلاب حرکت کنند. واقعا در چنین شرایطی شاهد هستیم که ابرقدرت ها بعد از گذشت 33سال از تحقق انقلاب اسلامی نگران اثرگذاری این انقلاب هستند و تمام تلاش خود را می کنند تا این انقلاب در مردم جهان اثر گذار نباشد.
سوال : با توجه به وضع فعلی و از سوی دیگر با توجه به این که کمتر از 4ماه دیگر انتخابات مجلس شورای اسلامی را پیش رو داریم، به نظر حضرت عالی ضرورت مشارکت حداکثری در این انتخابات تا چه میزان افزایش یافته است؟
جواب : امام راحل می فرمودند شرکت در انتخابات یک تکلیف است و در شرایط فعلی هم روشن است که مردم ما هر چه با شکوه تر در این انتخابات که در نوع خود به حماسه می ماند، شرکت کنند، نه تنها نقطه عطف در حیات سیاسی تاریخ انقلاب اسلامی است، بلکه این حضور پرشور و مشارکت حداکثری مردم، دشمنان اسلام و انقلاب اسلامی مان را مأیوس تر خواهد کرد. مردم تا کنون امتحان خود در تاریخ انقلاب را خوب داده اند و در تمام صحنه هایی که نیاز به حضور آنان بود به صحنه آمدند تا از انقلاب خود و از آرمان شهداء دفاع کنند. اگر در حال حاضر اشکالی هم باشد، اشکال از مسئولین است و مردم ما کار خود را به خوبی انجام داده اند و در قیامت هم مردم ما، حجت بر مسئولین دارند.
سوال : الزامات مشارکت حداکثری در انتخابات چیست؟
جواب : راه مشارکت حداکثری در انتخابات این است که در آن، شخصیت های سیاسی اختلافات خود را کنار گذاشته و خواسته های شخصی شان را به مصالح نظام، انقلاب و مردم ترجیح ندهند. این که عده ای خود را حق مطلق بدانند و بقیه را باطل، این خود فکر باطل است. باید برای همه گروه ها و افکار و سلایق حق قایل باشیم و بقیه را طرد نکنیم. این که بخواهیم تنها خود را ملاک حق بدانیم و بقیه را طرد کنیم، هم فکر غلطی است و هم مخالف نظر صریح رهبر معظم انقلاب است، زیرا ایشان همیشه به جذب حداکثری و دفع حداقلی برای پیشرفت نظام جمهوری اسلامی تأکید دارند. باید فضا به گونه ای باشد که همه گروه ها با دلگرمی وارد انتخابات شوند و فضا به گونه ای نباشد که برخی احساس کنند شاید نتوانند حضور جدی داشته باشند.
سوال : به عنوان سؤال پایانی، بفرمایید نمایندگانی که در انتخابات پیش رو توسط مردم انتخاب می شوند باید چه دید و نگاهی داشته باشند؟
جواب : نمایندگانی که برای مجلس انتخاب می شوند باید مسئولیت نمایندگی مردم را، نه یک مسئولیت دنیوی، بلکه یک مسئولیت شرعی بدانند که این نکته ای است که امام راحل به ما یاد دادند.قطعا اگر ما با این دید در انتخابات حاضر شده و به دنبال تخطئه، تخریب و حذف دیگران نباشیم، نتایج خوبی را شاهد خواهیم بود. واقعا این که عده ای آرمان های انقلاب را در خود خلاصه ببینند، صحیح نیست، به نظر بنده آن ها که اساس و ارکان انقلاب اسلامی را که اصل نظام جمهوری اسلامی، قانون اساسی، ولایت فقیه و رهبری باشد قبول داشته باشند، باید در استمرار نظام حضور جدی داشته باشند. امیدواریم با این رویکرد یک انتخابات پرشوری داشته باشیم و دشمنان را مأیوس کنیم.