گفتگوی آیةالله فاضل لنکرانی(دامت برکاته) با خبرگزاری رسا پیرامون وضعیت حجاب در کشور
۲۰ تیر ۱۳۹۱
۱۹:۰۳
۳,۴۳۴
خلاصه خبر :
آخرین رویداد ها
رییس مرکز فقهی ائمه اطهار(ع): رفتار و افکار باطل برخی مسؤولان موجب رواج بدحجابی شده است.
خبرگزاری رسا: عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم، علت گسترش بد حجابی در 10 سال اخیر را افکار باطل برخی از مسؤولان دانست و گفت: به مسؤلان دولتی نصیحت میکنیم نسبت به این امر بی اعنتا نباشند.
آیتالله محمدجواد فاضل لنکرانی عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم، در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری رسا، درباره علت رواج بدحجابی در برخی از شهرهای کشور، اظهار داشت: مسؤولان نظام در 10سال اخیر نسبت به این موضوع نه تنها دغدغه نداشتهاند بلکه رفتار و افکار باطل برخی از آنها موجب گسترش بدحجابی شده است.
وی افزود: به مسؤولان دولتی، وزارت ارشاد و مسؤولان فرهنگی کشور نصیحت میکنیم نسبت به این حکم الهی بی اعتنا نباشند هرچند که بی توجهی آنها موجب از بین رفتن حکم نمیشود و خداوند خود حافظ دین است.
عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم، با اشاره به اینکه برخی به بهانه کار فرهنگی مخالف هرگونه برخورد با مظاهر بد حجابی هستند، گفت: باید از این افراد پرسید شما در خصوص کار فرهنگی چه اقدامی کرده اید؟ آیا تا به حال وزارت ارشاد توزیع کتابی در مقوله حجاب در سطح میلیونی به صورت رایگان داشته است؟؛ اینکه بگویند ما بوجه برای این کار اختصاص دادهایم مشکلی را حل نمیکند.
آیت الله فاضل لنکرانی تساهل و تسامح دولت را موجب وضعیت کنونی حجاب در کشور دانست و اظهارکرد: جامعه کنونی ما به سمتی میرود که افراد با حجاب دیگر احساس امنیت نمیکنند، ما دیگر امیدی برای حل این معضل از سوی مسؤولان دولتی نداریم، باید مجلس راهکاری در این زمینه ارائه کند.
وی از ناهماهنگیهای موجود در بخشهای مختلف نظام ابراز نگرانی کرد و گفت: در آموزش و پروش، دانشگاهها و سایر مراکز باید مسأله حجاب ضابطهمند باشد و فضا برای افرادی که در بد حجابی تعمد دارند، مهیا نباشد.
رییس مرکز فقهی ائمه اطهار(ع) با تأیید طرح امنیت اخلاقی و اجتماعی نیروی انتظامی، بیان داشت: باید با کسانی که عمدا می خواهند فساد را گسترش دهند برخورد شود، برخی از خارج برای این کار برنامه ریزی می کنند بنابراین مبارزه با ناهنجاری های اخلاقی باید در کارهای نیروی انتظامی باشد؛ البته باید با افرادی که عناد ندارند و از روی جهالت فرهنگی به این سمت کشیده شده اند برخورد صحیح و به دور از تندی داشته باشند.
آیت الله فاضل لنکرانی تبلیغات سوء دشمنان را یکی دیگر از عوامل گسترش بی حجابی در جامعه عنوان کرد و گفت: برخی کسانی که اطلاع دقیقی از اسلام ندارند مقالاتی علیه حجاب نوشته اند و حجاب را عامل محدودیت و مانع ظهور زنده زن در اجتماع معرفی کرده اند. سایت ها و رسانه های دشمن اسلام هم از سوی دیگر درصددند تا حجاب را از زن مسلمان بگیرند.
وی با تأکید بر اینکه حجاب موجب مصونیت زن و جامعه است، افزود: حجاب مانع رشد و تعالی علمی و محدودیت های دیگر نیست؛ امروزه در بسیاری از مراکز علمی و پزشکی شاهد فعالیت های موفق بانوان محجبه هستیم؛ حجاب از عوامل رشد است و اگر نبود آن جامعه را به سمت عدم استقلال و عدم هویت می کشاند.
ارائه مبانی نظری حجاب وظیفه حوزه است
عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم درباره وظیفه حوزههای علمیه در راستای ترویج فرهنگ حجاب و عفاف، گفت: ارائه مبانی نظری و تقدیم کتابها و مباحثی در این زمینه از کارهای مهم حوزه در این عرصه است ولی انتشار و تکثیر و ترویج آم به عهده دولت است.
رییس مرکز فقهی ائمه اطهار(ع)، آثار منتشر شده از سوی حوزویان در زمینه حجاب را بسیار خوب دانست و تصریح کرد: شاید در برخی مسائل مانند بحث موسیقی مطالب عمیق و دقیق تبیین نشده باشد، اما در خصوص حجاب اینگونه نیست؛ کتابهای فراوانی بر اساس قرآن و روایات منتشر شده و تنها در دوران کشف حجاب 60 رساله فقهی نوشته شده است.
آیت الله فاضل لنکرانی هشدار مراجع و علما به مسؤولان را یکی دیگر از فعالیت های حوزه های علمیه در جلوگیری از ترویج بدحجابی عنوان کرد و گفت: مرحوم والد ما و جمعی دیگر از مراجع تقلید در دولت های سابق نامه نوشتند و تذکرات لازم را مبذول داشتهاند.
وی همچنین از انتشار 200 هزار کتاب در زمینه حجاب در تهران از سوی این مرکز فقهی ائمه اطهار(ع) خبرداد و گفت: این کار تأثیر بسیار خوبی در دانشگاهها و نهادهای مختلف داشته است ولی باید وزارتخانهها در سراسر کشور چنین کاری را انجام دهند.
عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم در بخش دیگر این گفتوگو، مسأله حجاب را از ضروریات اسلام دانست و افزود: قرآن کریم نسبت به این موضوع اهمیت بسیار زیادی قائل است، در آیه 59 سوره احزاب همه لغت شناسان و مفسران اتفاق نظر دارند که کلمه جلباب به معنای چادر است.
قرآن چادر را به عنوان پوشش زنان تعیین کرده است
رییس مرکز فقهی ائمه اطهار(ع)، با بیان اینکه قرآن نه نتها به اصل حجاب پرداخته است بلکه نوع پوشش را نیز تعیین کرده است، گفت: از نظر اسلام باید نوع پوشش خانم ها چادر باشد، نه اینکه صرفا چادر را به عنوان حجاب برتر معرفی کند.
آیت الله فاضل لنکرانی در پاسخ به این شبهه که برخی حجاب را مخصوص زنان پیامبر می دانند، اظهار داشت: در این آیه خداوند به پیامبر(ص) می فرماید به زنان و دخترانت و به زنان مؤمنان بگو چنین پوششی داشته باشد؛ این نشان می دهد حجاب تا روز قیامت برای زنان مؤمن واجب است.
وی بی توجهی به حجاب را بی اعتنایی به قرآن دانست و گفت: برخی افراد بد حجاب نسبت به دستور خدا جاهل هستند و اطلاعی ندارند و عده ای دیگر ارزشی برای کلام خدا قائل نیستند.