مصاحبه شبکه قرآن و معارف با حضرت آيت الله حاج شيخ محمد جواد فاضل لنکراني(دامت برکاته) در مورد عيد سعيد فطر
۰۵ مرداد ۱۳۹۳
۰۱:۱۸
۴,۱۶۳
خلاصه خبر :
آخرین رویداد ها
-
مقاومت؛ تنها راه عزت مسلمین و غلبه بر مستکبرین
-
گزارش دیدار آیت الله فاضل لنکرانی با حضرت آیت الله العظمی سبحانی(دامت برکاته)
-
آیتاللهالعظمی فاضل لنکرانی(ره) فقیهی زاهد، سترگ و آموزنده برای نسلهای آینده
-
برگزاری مراسم سالگرد شهادت حضرت فاطمه(س) / فاطمیه دوم
-
یادی از فقیه اهلبیت(ع) و مرجع بزرگ شیعه، در گفتوگوی خبرگزاری ابنا با آیتالله شیخ محمدجواد فاضل لنکرانی
-
مسجد کانون تهذیب و رشد استعدادها
بسم الله الرّحمن الرّحيم
فرا رسيدن عيد سعيد فطر را که يکي از بزرگترين اعياد اسلامي است به همهي مردم عزيز ايران و همه مسلمانان و روزهداران تبريک عرض ميکنم. اميدوارم که خداي تبارک و تعالي اعمال عبادي همهي عبادتکنندگان در اين ماه مبارک رمضان را مورد قبول خود قرار داده باشد.
اهل روزه و اهل عبادت ميدانند که عيد فطر؛ يوم الجوايز است. توجه دارند به اينکه پايان ماه رمضان همراه با اعمالي ميشود که مربوط به عيد سعيد فطر است، أعم از اعمالي که در شب عيد فطر سفارش شده يا اعمال روز عيد فطر، نماز عيد و زکات فطرهاي که بايد بپردازند و إن شاء الله مؤمنين روزهدار از آن غافل نيستند.
در شب عيد فطر خداي تبارک و تعالي به صورت بسيار گستردهتري رحمت خود را بر مؤمنين و روزهداران نازل ميکند.
در روز عيد فطر بر حسب رواياتي که وجود دارد؛ رسول اکرم(ص) فرمودند: «إِذَا كَانَ أَوَّلُ يَوْمٍ مِنْ شَوَّالٍ نَادَى مُنَادٍ أَيُّهَا الْمُؤْمِنُونَ اغْدُوا إِلَى جَوَائِزِكُمْ»؛ منادي در تمام آسمان ندا ميدهد که اي مؤمنين روزهدار به سوي جوايز خودتان بشتابيد.
بعد رسول خدا به جابر فرمودند: «جَوَائِزُ اللهِ لَيْسَتْ بِجَوَائِزِ هَؤُلَاءِ الْمُلُوكِ»؛ يک وقت فکر نکنيد جوايز خدا با جوايز پادشاهان قابل مقايسه است. أبدا.
يا در برخي از روايات دارد «إِنَّ الْمَلَائِكَةَ يَقُومُونَ يَوْمَ الْعِيدِ عَلَى أَفْوَاهِ السِّكَّةِ»؛ ملائکه در روز عيد بر سر هر کوچه و برزني ميايستند فرياد ميزنند «اغْدُوا إِلَى رَبٍّ كَرِيمٍ يُعْطِي الْجَزِيلَ وَ يَغْفِرُ الْعَظِيم»، به مردم عرض ميکنند که بشتابيد به سوي ربّ کريمتان، باب کرم خدا امروز بسيار گستردهتر از هر زمان ديگري است، او عطاي زياد به شما ميدهد و خطاهاي بزرگ را ميبخشد.
همچنين نسبت به نماز شب عيد که بزرگان از عرفا در موردش تأکيد زياد دارند و آن نماز معروف به هزار قل هو الله است، دو رکعت است که در رکعت اول بعد از حمد، هزار قل هو الله دارد و در رکعت دوم بعد از حمد، يک قل هو الله که مجموعاً هزار و يک قل هو الله در اين دو رکعت نماز خوانده ميشود.
روايات مربوط به آن؛ هم از وجود مبارک پيامبر(ص) هست، هم از اميرالمؤمنين(ع)، فرمود: «لم يسئل الله تعالي شيئاً إلا أعطاه الله إياه» کسي که اين دو رکعت نماز را بخواند چيزي از خدا نميخواهد مگر اينکه خداي تبارک و تعالي به او اعطا ميکند.
مغتنم بشماريم حتّي احياي شب عيد را، در روايتي وارد شده «مَنْ أَحْيَا لَيْلَةَ الْعِيدِ لَمْ يَمُتْ قَلْبُهُ يَوْمَ تَمُوتُ الْقُلُوبُ»، روزي که همهي قلوب ميميرد قلب اين انسان نميميرد.
به کتاب مفاتيح مراجعه کنيد اعمالي که وجود دارد، مخصوصاً تکبيرها بسيار پرمعناست. دعاهاي بسيار پرمغز و نغزي براي شب و روز عيد سعيد فطر وارد شده است.
اين روايت را هم در خاتمهي عرايض بخوانم که رسول خدا(ص) فرمود: «إنَّ اللهَ تعالى يَطَّلِعُ فِي العِيدَينِ إلَى الأَرضِ، فَابرُزوا مِنَ المَنازِلِ تَلحَقكُمُ الرَّحمَةُ»؛ مبادا کسي در روز عيد در خانهاش بخوابد، خدا يک طلوع جديدي در روز عيد دارد، از منازل به طرف صحرا و مساجد بيرون برويد تا اينکه رحمت خدا شامل حال شما شود.
اميدوارم که خداي تبارک و تعالي جوايز بسيار زيادي به همه مؤمنين إعطا کند و بزرگترين جايزهي ما و جامعهي روزهدار را فرج مولايمان حضرت ولي عصر(عج) و رفع خصومتهاي دشمنان از جوامع اسلامي قرار بدهد. إن شاء الله.
والسّلام عليکم و رحمة الله و برکاته