سخنرانی حضرت آیت الله فاضل لنکرانی(دامت برکاته) در مراسم یادواره پنجاه و پنج شهيد ورین محلات

۱۷ شهریور ۱۳۹۱

۱۰:۰۰

۳,۲۸۷

خلاصه خبر :
یکی از وظایف بسیار مهمی که نسل کنونی ما، مسئولین نظام و همه اقشار، أعم از روحانی و غیر روحانی، بازاری و کشاورز دارند و باید به عنوان یک وظیفه به آن نگاه کنند این است که یاد و خاطره‌ی شهدا را برای همیشه زنده نگه دارند...مبارزه با آمریکا و اسرائیل، یکی از اصول انقلاب ماست...امروز متأسفانه مسئله‌ی حجاب که یک اصل مسلّم ضروری قرآنی است مورد بی‌اعتنایی مسئولین اجرایی کشور قرار گرفته است
آخرین رویداد ها

بسم الله الرّحمن الرّحیم

«إِنَّ الَّذِينَ قَالُوا رَبُّنَا اللَّهُ ثُمَّ اسْتَقَامُوا تَتَنَزَّلُ عَلَيْهِمْ الْمَلَائِكَةُ أَلاَّ تَخَافُوا وَلَا تَحْزَنُوا وَأَبْشِرُوا بِالْجَنَّةِ الَّتِي كُنْتُمْ تُوعَدُونَ، نَحْنُ أَوْلِيَاؤُكُمْ فِي الْحَيَاةِ الدُّنْيَا وَفِي الْآخِرَةِ وَلَكُمْ فِيهَا مَا تَشْتَهِي أَنفُسُكُمْ وَلَكُمْ فِيهَا مَا تَدَّعُونَ، نُزُلاً مِنْ غَفُورٍ رَحِيمٍ»(سوره فصلت/آیات30و31)

مجلس به مناسبت بزرگداشت شهدای گرانقدر منطقه ورین منعقد شده است. عزیزان و مجاهدانی که در جوار این مکان آرمیده‌اند و یاد و خاطره‌ی آنها براي همیشه در قلوب همه‌ی بیداردلان، استقلال طلبان و آزادیخواهان زنده است.

یکی از وظایف بسیار مهمی که نسل کنونی ما، مسئولین نظام و همه اقشار، أعم از، روحانی و غیر روحانی، بازاری و کشاورز دارند و باید به عنوان یک وظیفه به آن نگاه کنند این است که یاد و خاطره‌ی شهدا را برای همیشه زنده نگه دارند. احترام و تکریم نسبت به خانواده‌ی آنها، جانبازان عزیز، آنها که در هشت سال دوران دفاع مقدس درخشیدند و جان خود را با خدای تبارک و تعالی معامله کردند و به برکت آن مجاهدت‌ها انقلاب شکوهمند ما تا این زمان استمرار پیدا کرده و إن شاء الله با الهام از همین شهدا، با الهام از امام شهدا، با الهام از وصیت‌نامه‌های این شهدای عزیز ما بتوانیم این خط نورانی و مقدس را با قوّت بیشتر ادامه دهیم.

ما وقتی به قرآن کریم مراجعه می‌کنیم در کنار همه جنگ‌هایی که رسول خدا(ص) داشت، در کنار همه مکارم اخلاقی که آن وجود مبارک داشت، در کنار همه‌ی قوانین، دستورات و رسالتی که آن نبی خاتم داشت، مي‌بينيم خدای تبارک و تعالی يک امر بسيار مهم متوجه پیامبر(ص) کرده و فرموده «فَاسْتَقِمْ كَما أُمِرْتَ» امر به استقامت.

استقامت این است که انسان مراقب باشد بر همان راهی که راه و صراط مستقیم است، ثابت قدم باشد و از آن ذرّه‌ای فاصله نگيرد. سؤال بسیار مهمی که مطرح مي‌شود این است که اين چه امري است که رسول خدا که دائماً جبرئیل امین بر او نازل می‌شد، و ارتباط با آسمان و ملائکه داشت، وجود شريفي که سراپا متّصل به حق تعالی است، مأمور به آن شده است؟

از اینجا می‌فهمیم که استقامت در دین یک امری است که اگر افراد مؤمن نداشته باشند ایمان خود را از دست می‌دهند، یعنی اگر اصحاب رسول خدا و کسانی که در آن زمان به پیامبر ايمان آوردند استقامت نمی‌کردند اگر دین را مقطعی و فقط برای دنیای خود می‌خواستند مطالبه کنند، در حوادث متزلزل شده و ایمانشان را از دست می‌دادند! شرط بقای ایمان و اینکه انسان مؤمن از دنیا برود، استقامت است گاهی اوقات مردم سؤال می‌کنند چه کنیم مؤمن از دنیا برویم؟ اين درخواست در دعای انبیاء هم بوده است که از خدا مي‌خواستند پروردگارا ما را مسلمان بميران و به صالحان ملحق کن؛ «رَبِّ ... تَوَفَّني‏ مُسْلِماً وَ أَلْحِقْني‏ بِالصَّالِحين‏».

کسی یک عمر نماز بخواند، ‌روزه بگیرد، شهید بدهد و باز هم بگوئیم تو نیاز به این دعا داری و باید دعا کنی که روزهای آخر عمرت اسلام و ايمان از وجود تو رخت برنبندد، این راهش استقامت است.

انسان بايد در آن مسیری که قرآن و عترت برای انسان معین کرده‌اند حرکت کند، و بر آن استقامت بورزد، طوفان حوادث او را از این مسیر خارج نکند، تهدیدهاي دشمن و محاصره‌ها او را مأیوس نسازد، بلکه او را محکم‌تر کند. خصوصاً در این زمان که توطئه‌ها عميق‌تر، دشمنی‌ها و نقشه‌ها بيشتر و پول‌هایی که علیه این انقلاب و دین ما خرج می‌کنند قابل مقایسه با اوایل انقلاب نیست! شما ببینید برای اینکه کشور کوچکی مثل سوریه را شکست بدهند، امريکايي که خود از جمله بدهکارترین کشورهای دنیاست، صدها ميليون دلار در اختيار افرادي مي‌گذارد که جنگ داخلي ايجاد کرده‌اند چرا؟ چون دیده‌اند مردم عزیز ایران در پرتو اسلام انقلاب کردند، و برای دفاع از اسلام جوان‌های خودشان را به میدان جنگ فرستادند.

سخنرانی حضرت آیت الله فاضل لنکرانی(دامت برکاته) در مراسم یادواره پنجاه و پنج شهيد ورین محلات

بیش از 50 سال است که در مراکز تحقیقاتی آمریکا و اسرائیل نشسته‌اند و برای انحراف مردم دنیا، دين‌سازي مي‌کنند. گفتند مردم را بدون دین و انگیزه‌ی دینی نمی‌توانیم به صحنه بیاوریم، اگر بخواهیم مردم را به میدان بیاوریم باید یک رنگ و بوی دینی در کار باشد، لذا شروع به دین سازی و عرفان سازی و حتي دعاسازی کردند. یک زنی که معلوم نیست دینش چه دینی است اما قطعاً موحّد و خداپرست نیست، در آن طرف آمریکا بیش از 15 سال پیش کتاب دعايي نوشته، که این کتاب در کشورهای جهان سوم دهها ترجمه شده تا به دست مردم و جوان‌های ما برسد، یک شیوه‌ی خاصی براي دعا ارائه کردند غیر از آنچه که ائمه(ع) و قرآن به ما ياد داده‌اند.

دیدند این مردم نیاز به دعا دارند، یک دعای بدلی درست کردند، عرفان بدلی درست کردند، دین بدلی درست کردند، مسلمان بدلی درست کردند، به فرموده امام(رض) اسلام آمریکایی درست کردند. آن زمان که امام(رض) اسلام ناب محمدی و اسلام آمریکایی را مطرح کردند یک عده از افراد کم‌توجه یا سطحی‌نگر و ظاهربین گفتند مگر ما چند جور اسلام داریم؟ ما یک اسلام بيشتر نداريم، این تقسیم از کجا آمد؟ امروز می‌بینیم اسلام آمریکایی در قالب وهابیت و در قالب بعضی از احزاب به میدان آمده، اسلامی که می‌گوید در مقابل ظلم سرت را پائین بینداز و تسلیم شو و سکوت کن، اسلامی که می‌گوید اگر کفّار بر تو مسلّط شدند حرف نزن، اسلامی که در همين زمان عده‌ای از آخوندهای درباری را در کشورهای دیگر با پول وادار می‌کند فتوا بدهید کشتن شیعيان واجب است، اين اسلام آمریکایی است.

اسلامی که در قرآنش آیات جهاد نباشد. چند سال پیش در کویت قرآنی را چاپ کردند که آیات جهاد را از آن حذف کرده بودند، قرآن تحریف شده، به زعم باطل خودشان فکر کردند می‌توانند این کار را انجام دهند.

«استقامت» امري است که پیامبر عظيم الشأن ما مأمور به آن شد، حال اگر یک مؤمن و مسلمان انقلابی در زمان ما از این اصل مهم استقامت، غفلت کند، از قطار انقلاب و همراهي با مردم پیاده خواهد شد، از پیروی از شهدا و امام و رهبری جدا خواهد شد. استقامت به این معناست که بدانيم آرمان‌هاي انقلاب چه بوده؟

مبارزه با آمریکا و اسرائیل، یکی از اصول انقلاب ماست. ما در همین دهه‌ی اخیر به چشم خود ديديم عده‌ای را که از اول در متن انقلاب بودند، اما نسبت به این اصل متزلزل شدند گفتند تا کِی ما باید با آمریکا جنگ و دشمنی کنیم، باید دشمنی‌ها را کنار بگذاریم. در حالي که، این یک اصل مهم انقلاب ما است. این شیطان بزرگ(به تعبیر مرحوم امام)، مگر توطئه‌اش نسبت به انقلاب ما کمتر شده؟ مگر نقشه‌ها و دشمنی‌هایش کمتر شده؟ این تحریم‌هایی که هر روز توسط مراکز بین المللی که خودشان درست کرده‌اند مثل، شورای امنیت، سازمان حقوق بشر، سازمان ملل، آژانس اتمي(تمام اینها دست پروده‌ي خودشان هستند)، اینها را وادار می‌کنند که علیه ایران قطعنامه صادر کنند. دشمنی‌ها کمتر نشده است تا ما بخواهيم از اين اصل مسلم انقلاب کوتاه بياييم.

امر به استقامت براي همه مسلمان‌ها و در همه زمانهاست. خدا به پیامبر(ص) نفرموده ای رسول خدا یکی دو روز استقامت کن، بلکه فرمود «فَاسْتَقِمْ كَما أُمِرْتَ وَ مَنْ تابَ مَعَك‏»؛ اين آيه همه‌ی مسلمین را تا روز قیامت شامل می‌شود نه فقط عده‌اي که به عنوان صحابه رسول خدا در آن زمان بودند.

ما بر طبق اين آيه شريفه مأمور به استقامت هستيم. فردي آمد خدمت رسول خدا عرض کرد یا رسول الله چیزی يادم دهيد که من را نجات بدهد، پیامبر فرمودند «قُلْ رَبِّيَ اللَّهُ ثُمَّ اسْتَقِم‏»؛ ایمان به خدا داشته باش قلبت را فقط خدایی کن، نگذار در قلب تو چیز دیگری غير از خدا راه پیدا کند، و استقامت کن.

«استقامت» یعنی انسان در تمام امور زندگی، امور سیاسی، اقتصادی، فرهنگی، اجتماعی باید مستقیم باشد. بعد به رسول خدا عرض کرد: یا رسول الله حالا که نجات دهنده‌ترین امور را به من یاد دادی، بفرماييد خطرناکترین امور چیست؟ رسول خدا با انگشت مبارک اشاره به زبانشان کردند و فرمودند «زبان».

در مورد همین زبان بايد استقامت داشته باشیم، انسان اگر اختيار زبانش را نداشته باشد، تهمت‌زدن غیبت کردن، لکه‌دار کردن و بی‌اعتبار کردن افراد، دروغ گفتن و... چیزهایی است که به وسیله زبان انجام می‌شود، حال اگر خدای نکرده کسي بیاید با زبان خود نسبت به این امانت بزرگ خدا یعنی انقلاب، کوچکترین حرفی بزند، عقوبت این از خیلی از غیبت‌ها و تهمت‌هاي فردي بیشتر است، ما باید یاد شهدا را گرامی بداریم، هر کدام از ما با همه‌ی مشکلات و مسائلی که وجود دارد ببینیم که هدف این شهدا چه بوده؟ هدف امام چه بوده؟ هدف انقلاب چه بوده؟ از اهداف مهم این شهدای بزرگ این بوده که دین در بین ما مردم بیشتر زنده باشد، لذا ما به نمازمان بیشتر اهمیّت بدهیم، اگر پیوند ما با نماز، آن هم نماز جماعت بیشتر باشد اینها از ما راضی خواهند شد.

هر چه بيشتر خود را به احکام اسلام مقیّد کنیم، اگر دیدیم در جامعه‌ی ما فساد وجود دارد، بزرگترها با هم تشکیل جلسه بدهند که چه کنیم تا نگذاریم این فساد در منطقه ما نفوذ کند. واقعاً من باید عرض کنم گاهی اوقات که به این مناطق می‌آيیم خیلی غبطه می‌خوریم، متأسفانه در شهرهاي بزرگ که هيچ، در شهرهای مذهبی هم مي‌بينيم ظواهر اسلامی کم‌کم کمرنگ می‌شود! اما در این مناطق آن فضاي معنوی‌ گذشته وجود دارد. این را حفظ و مراقبت کنید. امروز متأسفانه مسئله‌ی حجاب که یک اصل مسلّم ضروری قرآنی است مورد بی‌اعتنایی مسئولین اجرایی کشور قرار گرفته است، چرا؟ مسئول حکومت اسلامی فقط مسئول آب، نان و امنیت مردم نیست!

آن مسئولی که می‌گوید باید بر طبق قانون اساسی عمل شود، و این حرف، حرف درست و متینی هم هست، اما مگر در قانون اساسی حفظ اسلام و احکام اسلام به عنوان یک اصل مسلّم وجود ندارد؟ پس چرا شما در این مدت نگذاشتید آن قانون حجابی که رهبر معظم انقلاب در هشت سال پیش امضا فرمودند و بر آن تأکید کردند عملی شود؟! برای اینکه می‌خواهید یک عده را جذب کنید. بايد با احکام اسلام اینقدر برخورد عوامانه و غیرصحیح کنید، باید کاملاً مراقب باشیم، همانطوری که اگر واقعاً نسبت به مسأله ربا حساس‌اند (که باید هم باشند) نسبت به حجاب هم بايد حساس باشند، نسبت به اصل ولایت فقیه که از شئون ولایت ائمه معصومین(ع) است باید حساس باشند، می‌بینیم آنطور که باید و شاید نسبت به اين امور خیلی حساسیت ندارند، معنای استقامت اين است یعنی همان اندازه که ما در زمان حيات امام رضوان الله عليه نسبت به ولایت فقیه حساس بودیم الآن هم حساس باشیم، بدون اینکه بگوئیم حالا ده یا بیست درجه کمتر! ولایت فقیه یک اصل مسلّم دینی است و بنیان انقلاب ما بر اساس آن است، تمام این خون‌هایی که شهدای ما دادند مشروعیّتش بر آن اساس است، اگر ولایت فقیه نبود یک قطره از این خون‌ها را کسی نمی‌توانست پاسخ بگويد، باید بیائیم اين اصل را روز به روز در نسل کنونی، جوان‌ها، و دانشگاه‌های ما محکم‌تر و عميق‌تر و ریشه‌دارتر کنيم اما متأسفانه می‌بینیم این چنین نیست.

چرا فقط باید خانواده‌های شهدا و بعضی از نهادها و حوزه‌های علمیه فریادشان راجع به اصول انقلاب بلند باشد؟ اصل انقلاب فقط در مبارزه با خارج نیست، آن یکی از اصول انقلاب است، اینها مسائلی است که ما باید توجه داشته باشیم.

البته هستند مسئولینی که با درایت و جدیّت، با ایمان دنبال حفظ اصول انقلاب، و آرمان‌هاي آن هستند و مردم ما هم در همه‌ی صحنه‌ها نشان دادند که مستقیم‌اند، و استقامت دارند، در سوره مبارکه احقاف خداوند نتايج و ثمرات استقامت مومنين را بيان مي‌فرمايند «الَّذِينَ قَالُوا رَبُّنَا اللَّهُ ثُمَّ اسْتَقَامُوا» وقتی در برابر مال حرام و حلال قرار مي‌گيريم، استقامت این است که حلال را انتخاب کنیم، به حضرت ایوب عرض کردند چطور شد خدا این مقام را به تو داد؟ فرمود وقتی بر سر دو راه قرار مي‌گيرم که هر دو  مورد رضايت خداست ولی يکي از آن دو آسان و دیگری سخت است، من راه سخت را انتخاب می‌کنم نه راه آسان را.

گاهی اوقات بعضی می‌گویند مي‌خواهيم از کسی تقلید کنیم که مسائل را آسان‌تر بگويد؟ این نباید باشد، بگوئیم از چه کسی تقلید کنیم که جواب خدا را داشته باشد؟ از چه کسی تبعیت کنیم که روز قیامت سربلند باشيم. «إِنَّ الَّذِينَ قَالُوا رَبُّنَا اللَّهُ ثُمَّ اسْتَقَامُوا» استقامت این است که یاد این شهدای گرانقدر را زنده نگه داریم، اصول انقلاب و اسلام را زنده نگه داریم، در زندگی ببینیم آنچه که رنگ خدا دارد کدام است؟ در هنگام انتخابات ببينيم خدا به کدام طرف راضی است، کدام فرد را اگر انتخاب کنیم روز قیامت می‌توانیم جوابگو باشیم؟ حرف می‌خواهیم بزنیم ببینیم آیا این حرفی که می‌زنیم و هزاران ملک او را ثبت و ضبط می‌کند آیا مورد رضایت خدا هست؟ می‌توانم در قیامت جوابگو باشم یا نه؟ اینها می‌شود استقامت، تمام ابعاد زندگی خود را رنگ خدایی بدهیم. بعد خدا می‌فرماید کسانی که استقامت داشته باشند ملائکه در روز آخر عمر بر آنها نازل می‌شوند، و بشارت می‌دهند که دیگر نسبت به آینده خوف نداشته باشید، 50 ـ 60 سال کشاورزی کردی و مال حلال به دست آوردی، گناه نکردی،‌وظیفه‌ات را انجام دادی، از دین دفاع کردی، خوشا به حال تو، حال آینده‌ی خود را در برزخ و قیامت ببين، بر حسب منابعی که ما داریم در آن لحظات آخر حیات وضع انسان را در برزخ و قیامت به او نشان می‌دهند و به مؤمن با استقامت می‌فرمایند که خوف نداشته باشید،‌ جایگاه شما بس عظیم و رفیع است «ولا تحزنوا» نسبت به گذشته‌ی خود، و اینکه چه کردید و چه از دست دادید حزن نداشته باشید «وَأَبْشِرُوا بِالْجَنَّةِ الَّتِي كُنْتُمْ تُوعَدُونَ، نَحْنُ أَوْلِيَاؤُكُمْ فِي الْحَيَاةِ الدُّنْيَا وَفِي الْآخِرَة» ما ولیّ شما در دنیا بودیم در آخرت هم با شما هستيم.

اگر شهدای عزیز ما موفق شدند و به جبهه رفتند این نبود جز اینکه ملائکه الهی به دستور خدا آنها را همراهی کردند، ما فکر می‌کنیم گاهی یک اجتماعی تشکیل می‌دهیم و نماز می‌خوانیم اين فقط به میل خودمان است نخير، تا عنایت خدا و همراهی ملائکه نباشد اين کار انجام نمی‌شود، «وَلَكُمْ فِيهَا مَا تَشْتَهِي أَنفُسُكُمْ» هر چه دلتان بخواهد در قیامت خدا برای شما آماده کرده است.

پس گرامی داشتن یاد و خاطره شهدا به استقامت است، اگر ما مستقیم و ثابت قدم در ایمان باشیم، می‌توانیم یک زندگی نورانی داشته باشیم.

نکته آخر عرايض بنده اين است که واقعاً فضلا، بزرگان و علمایی که از این منطقه در حوزه‌ی علمیه قم و در بعضی از مراکز دیگر حضور دارند از افتخارات حوزه‌ی علمیه قم هستند، و اين عزيزان در حوزه علميه انگشت‌نشان هستند، برخی به خاطر ضرورت‌های مهم انقلاب مناصب مهمی را در نظام دارند که شاید کمتر منطقه‌ای باشد که این مقدار چهره‌های ارزشمند علمی در حوزه و در مناصب اصلی نظام داشته باشد این افتخار شماست، این شهدای عزیز که چشم و چراغ همه ملت ایران هستند، افتخار شماست.

از تشکیل این مجلس توسط برادران عزیز بسیجی و ستاد یادواره شهدا، به سهم خود تشکر می‌کنم، امیدوارم که جلسه ما  و این صحبت‌ها مقبول خدای تبارک و تعالی قرار بگیرد و ذخیره‌ای برای همه‌ی ما در روز قیامت واقع شود.

وصلی الله علی محمد و آله الطاهرین



برچسب ها :