چکیده‌ای از سخنان آیت‌الله حاج شیخ محمدجواد فاضل لنکرانی(دامت برکاته) در مراسم افتتاحیه مرکز تراث تخصصی عتبه حسینی 1392/2/23

۲۵ اردیبهشت ۱۳۹۲

۱۱:۲۴

۳,۲۷۱

خلاصه خبر :
موارد مهمی که لازم است بخش‌ پژوهش‌های این مرکز به آن بپردازد؛ تحقیق جامع و کامل پیرامون شخصیت امام حسین(ع) در همه ابعاد سیاسی، اجتماعی، علمی و ... است، بررسی جذابیت شخصیت امام حسین(ع) در هدایت انسانها، پاسخ به شبهات و سؤالات پیرامون نهضت امام حسین(ع)
آخرین رویداد ها

در مراسمی که به مناسبت افتتاحیه مرکز دروس تخصصی و دفتر فرهنگی عتبه حسینی با حضور حضرت آیت‌الله حاج شیخ محمدجواد فاضل لنکرانی(دامت برکاته) برگزار شد، معظم له طی بیاناتی با اظهار خرسندی از افتتاح این مرکز در شهر مقدس قم، اظهار داشتند: خوشحال هستیم از اینکه این مرکز به دو امر مهم می‌پردازد؛ یکی: مباحث مفصل مربوط به حضرت اباعبدالله الحسین(ع) در ابعاد گوناگون و دوم: توجه به مباحث فقه و اصول.

ایشان به ضرورت پرداختن به شبهات فراوانی که در عصر حاضر علیه اسلام و مکتب تشیع و فقه شیعه وارد می‌شود و لزوم پاسخگویی به آنها اشاره کرده و فرمودند: چه کسی مسئول پاسخگویی به این شبهات فراوان است؟ آیا ما در قم و نجف و سایر حوزات علمیه مسئول پاسخگویی این شبهات نیستیم؟

الآن با گسترش رسانه‌ها و وسایل ارتباطی، مسلمانان با سایر فرق و ادیان در ارتباط زیادی می‌باشند و احتیاج داریم هم در مباحث فقهی و هم سایر علوم، نسبت به سؤالها و استفتائاتی که پیش می‌آید پاسخگو باشیم و کلام اهل بیت(ع) را در مورد روابط اجتماعی و مسائل حقوقی که در تعامل با غیرمسلمین مطرح می‌شود، استنباط کرده و در معرض افکار پژوهشگران قرار دهیم، کما اینکه از طریق قاعده الزام که ائمه(ع) بیان فرموده‌اند، بسیاری از این‌گونه پرسشها پاسخ داده می‌شود.

ایشان در ادامه به ذکر مواردی از کاربرد این قاعده در حل معضلات حقوقی و اجتماعی اشاره نمودند.

آیت‌الله فاضل فرمودند: موارد مهمی که لازم است بخش‌ پژوهش‌های این مرکز به آن بپردازد، اولا تحقیق جامع و کامل پیرامون شخصیت امام حسین(ع) در همة ابعاد سیاسی، اجتماعی، علمی و ... است. کتب و مقالات زیادی در این حوزه نوشته شده که جای تقدیر دارد، اما با این حال نیاز به چنین تحقیق جامعی از زمان ولادت تا شهادت حضرت داریم تا نکته مبهمی در مورد حضرت باقی نماند.

چکیده‌ای از سخنان آیت‌الله حاج شیخ محمدجواد فاضل لنکرانی(دامت برکاته) در مراسم افتتاحیه مرکز تراث تخصصی عتبه حسینی 1392/2/23

مورد دوم: بررسی جذابیت شخصیت امام حسین(ع) در هدایت انسانها و اصلاح جوامع است.

بنده معتقدم که اصلاح جامعه امروز بدون تبیین شخصیت امام حسین(ع) و استفاده از نهضت آن حضرت ممکن نمی‌باشد.
کما اینکه امام خمینی(ره) پیروزی انقلاب را مدیون نهضت حسینی می‌دانستند.

مورد سوم: پاسخ به شبهات و سؤالات پیرامون نهضت امام حسین(ع) است.

مورد چهارم: بیان ابعاد زیارت امام حسین(ع) و آثار آن است.

اکنون عمده هدف زائرین در زیارت مشاهد مشرفه، رسیدن به ثواب زیارت است، در حالی که هدف اصلی و والای زیارت، تقرب به آن حضرات است و این تقرب به آنهاست که در دنیا و برزخ و قیامت تأثیرگذار می‌باشد.

لازم است امروز حقیقت زیارت و آثار آن برای شیعیان بیان شود. برای چه در روایات ذکر شد کسی که توانایی زیارت امام حسین(ع) را داشته باشد و به زیارت آن حضرت نرود، مستحق جهنم است و یا ناقص الایمان می‌میرد؟! با تبیین حقیقت زیارت آن حضرت، پاسخ این سؤالات روشن می‌شود.

مورد پنجم: امام حسین(ع) محور تقویت شیعه است و این جهت هر روز باید بیشتر تقویت شود.

امیدواریم با همت مسئولین این مرکز و نیز مشارکت علما و خصوصاً علمای عراق، این امور و نیز سایر مسائلی که راجع به حضرت اباعبدالله(ع) است تبیین شود و همة ما وظیفة خود را در قبال آن حضرت انجام دهیم و افقهای جدیدی را از حیات علمی، سیاسی، اجتماعی و ... آن حضرت گشوده و روشن نماییم.



برچسب ها :