حماسه 9 دی به تعبیر دقیق‌، کُنه فهم مردم و حساسیت آنها به حفظ اسلام و انقلاب و ولایت فقیه را به نمایش گذارد

۰۷ دی ۱۳۹۵

۱۳:۲۶

۳,۷۰۳

خلاصه خبر :
حضرت آیت الله حاج شیخ محمدجواد فاضل لنکرانی(دامت برکاته) در درس خارج مورخ 95/10/7پیرامون حماسه 9دی بياناتي ايراد فرمودند.
آخرین رویداد ها

 

بسم الله الرحمن الرحیم

راجع به حماسه تاریخی مردم در 9 دی عرض کنم؛
توجه به ایامی که در انقلاب ما سرنوشت‌ساز بوده مهم است، الآن من در صدد این نیستم که همه‌ی جزئیات و ابعاد قضیه را تحلیل کنم منتهی آن جهاتی که مهم است و توجه به آن لازم است، نباید مورد غفلت قرار بگیرد.

اولین جهت حضور مردم است، امام خمینی(رضوان الله تعالی علیه) یک نظری راجع به مردم ایران داشت که شاید آن نگاه مردم شناسانه ایشان را نتوانیم با هیچ مردم شناسی مقایسه کنیم، امام مردم ایران را خیلی خوب شناخت، آن هم در عصری که در حوزه‌ها این وسائل ارتباطی امروز وجود نداشت، لذا در سال‌های قبل از پیروزی انقلاب گروه‌هایی دنبال قیام مسلحانه بودند، اما امام فرمودند: مردم باید قیام کنند و از همان ابتدا همه چیز را بر دوش مردم قرار داد و همه چیز را هم از مردم خواست و این مسئله‌ی بسیار مهمی است، اصلاً مهم‌ترین بُعد این حماسه همین قضیه است.

یک وقتی مرحوم والد ما(رضوان الله تعالی علیه) می‌فرمودند عاشورا چون روی دوش مردم بود بدون هیچ نزاع و اختلافی در طول تاریخ باقی مانده و هر سال هم می‌بینید با شکوه‌تر می‌شود، حتی در بین اهل‌سنت و مذاهب دیگر. امروز نسبت به حادثه‌ی عاشورا کسی غیر از این وهابی‌های تربیت شده‌ی سازمان‌های امنیتی تردید ندارد. بعد می‌فرمودند اما مسئله غدیر آن طوری که باید و شاید بر دوش مردم قرار نگرفت از این‌رو گاهی اوقات بحث‌هایی در مورد آن مطرح می‌شود که آیا در حدیث «من کنت مولاه فهذا علی مولاه» ولایت به معنای سرپرستی است یا محبت؟

حماسه 9 دی به تعبیر دقیق‌ کُنه فهم مردم و حساسیت آنها به حفظ اسلام و انقلاب و ولایت فقیه را به نمایش گذارد. مردم احساس کردند که باید به میدان بیایند و به میدان هم آمدند، همه ایران و همه جناح‌ها به میدان آمدند، چون کسی نسبت به قضیه‌ی امام حسین علیه السلام که اساس و رُکن انقلاب ماست اختلافی ندارد، کسی نسبت به اساس انقلاب تردیدی ندارد همه‌ی مردم و جناح‌ها، احساس کردند یک حادثه‌ای در کشور در جریان است و از بیرون کشور در حال توطئه و طراحی برای استفاده از این حادثه به قصد براندازی نظام هستند، مردم این را به خوبی و زودتر از همه فهمیدند و به میدان آمدند و این خیلی مهم است یعنی ما باید باور کنیم این سطح عالی از آگاهی مردم را که به برکت این انقلاب و به برکت معارف دینی به وجود آمده است.

 

 

اهميت حماسه 9 دي


با همه‌ی مشکلاتی که هست، انسان گاهی اوقات پای درد دلهای مردم که می‌نشیند خیلی متأثر می‌شود، چه مشکلات فراوانی امروز خانواده‌ها را احاطه کرده، از بیماری‌ها و مسائل اقتصادی گرفته، تا مسائل اخلاقی، اما با این همه آدم می‌بیند که اینها هیچ کدام مانع از توجه اصلی‌شان به اصل اسلام و انقلاب و نظام نشده. إن شاء الله در آینده هم نمی‌شود، باید به لطف خدا امیدوار باشیم.

این جهت مسئله اقتضا می‌کند مسئولین، ‌روحانیون و حتی جناح‌ها مراقب حرکات و موضع‌گیری‌های خود باشند، واقعاً چیزی را مطالبه کنند که با خواست عموم مردم مقابله نمی‌کند، حتی توهم مقابله با آن هم نشود، از انجام کارها و بیان سخنانی که خدای ناکرده بوی تضعیف انقلاب می‌دهد اجتناب کنند، به نظر من مهم‌ترین پیام حماسه 9 دی این مطلب می‌باشد.

نکته دیگری که باید به آن توجه شود تدبیر و درایت رهبری معظم انقلاب در این حادثه است،، واقعاً اگر تدبیر ایشان و حضور مردم در آن زمان نبود معلوم نبود که کشور در آن زمان در چه وضعی قرار می‌گرفت! حوادثی به مراتب شدیدتر از حوادثی که در کشورهایی مثل لیبی، مصر و ... اتفاق افتاد در ایران واقع می‌شد اما این تدبیر رهبری و این حضور مردم بود که موجب شد این نظام و این کشور از گزند این خطرات حفظ شود. در قضیه سال 88 و حوادثی که در آن سال اتفاق افتاد انسان نقش مهم و بی‌بدیل ولایت فقیه و رهبری را به خوبی مشاهده می‌کند.

ما اهمیت ولایت فقیه را که امام به عنوان مبنای نظام و انقلاب قرار داد واقعاً در آن زمان بیشتر احساس کردیم.

اما نکته سوم اینکه از این حوادث باز ما نباید استفاده‌ی جناحی کنیم، یعنی یک حادثه و حماسه‌ی ملی، دینی، انقلابی، مربوط به همه‌ی مردم تحقیق یافت. حال اگر ما بگوئیم این حضور مردم مربوط به تقویت فلان جناح و یا برای برخورد با فلان جناح بود، به نظر من ظلم به این حماسه است، این یک حرکتی بود که ریشه دینی، انقلابی و ملی و مواجهه مستقیم با دشمن داشت، همین روزها وقتی صحبت‌های وزیر خارجه وقت آمریکا در آن زمان را پخش می‌کنند، می‌گوید ما می‌توانستیم مستقیم وارد شویم ولی برای اینکه کار خراب نشود از پشت صحنه وارد شدیم، این فرد خودش تصریح می‌کند که آن زمان می‌توانستیم مستقیم وارد شویم ولی وارد نشدیم چون این راه اثرش بیشتر است.

ما نمی‌گوئیم افرادی که جزء خانواده‌ی انقلاب بودند از اول مستقیم رفتند دستور بگیرند که چه کنیم؟! نه، ولی کارهایی انجام شد که دشمنان انقلاب بلا فاصله از فرصت استفاده کردند و خواستند این براندازی نرم را به این وسیله محقق کنند و این یک مسئله‌ی مهم است. ما باید در کشور این احساس عمومی و این حساسیت را برای همیشه حفظ کنیم، حالا چنانچه یک گروهی بگوید این برای حمایت از ما بوده حرفش غلط است. اگر مردم حماسه آفرین در 9 دی به میدان آمدند، برای اسلام بود، برای انقلاب و نظام بود، برای تقویت رهبری بود، اینها مسلم است اما اگر از این دایره خارج شده و بگوئیم برای تقویت فلان جناح یا برای ضربه زدن به آن گروه بود، اینها ظلم به این حماسه بزرگ است و ما باید حقیقت و هویت این حماسه را حفظ کنیم.

امیدواریم إن شاء الله در آینده چنین مسائلی برای کشور پیش نیاید و دعا می‌کنیم هوشیاری مردم بیشتر از گذشته باشد.

 

 

 

 

وصلی الله علی محمد و آله الطاهرین
 

 

 

برچسب ها :

وهابيت عاشورا فتنه 88 ولايت فقيه حماسه 9 دي اهميت حماسه 9 دي انقلاب استعمار براندازي درايت رهبري اهميت ولايت فقيه