مصاحبه با استاد سطح عالي و خارج حوزه علميه قم آية الله حاج شيخ محسن فقيهي در آستانه چهلمين روز رحلت جانگداز مرجع فقيد شيعيان آيةالله العظمي فاضل لنکراني(قدس سره)

۱۴ شهریور ۱۳۸۴

۱۲:۱۲

۵,۸۱۵

خلاصه خبر :
آيةالله حاج شيخ محسن فقيهي در آستانه چهلمين روز رحلت جانگداز مرجع فقيد شيعيان در گفتگوي خبري، گفتند: مرحوم آيةالله العظمي فاضل لنکراني از برجسته‌ترين شاگردان ممتاز مکتب فقهي، اصولي و سياسي امام خميني قدس‌سره بودند كه پس از سال‌ها كسب علم و فيض از محضر آن عالم الهي، نام ايشان را در رديف مدرسين عالي حوزه علميه قم مطرح ساختند. تدريس بيش از پنجاه سال علوم آل محمد صلي‌الله‌عليه‌وآله اعم از فقه، اصول، تفسير و ... تأليف ده‌ها اثر علمي ارزشمند در اين زمينه توسط اين عالم فقيه و مجاهد نستوه موجب گرديد كه خيل عظيم عالمان و مجتهدان بعد از ايشان در حوزه‌هاي علميه ايران در زمره شاگردان مكتب او به شمار آيند.
آخرین رویداد ها

از برجسته‌ترين شاگردان ممتاز مکتب فقهي، اصولي و سياسي امام خميني(قدس‌سره)

آيةالله العظمي فاضل لنکراني از برجسته‌ترين شاگردان ممتاز مکتب فقهي، اصولي و سياسي امام خميني قدس‌سره بودند.

آيةالله حاج شيخ محسن فقيهي در آستانه چهلمين روز رحلت جانگداز مرجع فقيد شيعيان در گفتگوي خبري، گفتند: مرحوم آيةالله العظمي فاضل لنکراني از برجسته‌ترين شاگردان ممتاز مکتب فقهي، اصولي و سياسي امام خميني قدس‌سره بودند كه پس از سال‌ها كسب علم و فيض از محضر آن عالم الهي، نام ايشان را در رديف مدرسين عالي حوزه علميه قم مطرح ساختند. تدريس بيش از پنجاه سال علوم آل محمد صلي‌الله‌عليه‌وآله اعم از فقه، اصول، تفسير و ... تأليف ده‌ها اثر علمي ارزشمند در اين زمينه توسط اين عالم فقيه و مجاهد نستوه موجب گرديد كه خيل عظيم عالمان و مجتهدان بعد از ايشان در حوزه‌هاي علميه ايران در زمره شاگردان مكتب او به شمار آيند.

پاسداري از مكتب فقهي و نهضت افتخارآفرين امام خميني قدس‌سره، تلاش وافر قريب به نيم قرن در شرح تحريرالوسيله حضرت امام قدس‌سره و تدوين آن به نام تفصيل الشريعة، تحكيم،‌ تبيين و ترويج مباني فقهي، اصولي و سياسي استاد و پيرمراد خويش در حوزه‌هاي علميه، علاوه بر اين‌كه بيانگر تخصص و تسلط ايشان بر تمام ابواب فقه است، او را از پيشگامان بقاي مكتب علمي حضرت امام قدس‌سره در جامعه علمي حوزوي قرار داد.

هماهنگي بين فقاهت و سياست

استاد سطح عالي و خارج حوزه هماهنگي بين فقاهت و سياست را از امتيازات مرحوم آيةالله العظمي فاضل لنکراني برشمرده و اظهار داشتند: از امتيازات برجسته ديگر ايشان كه ويژه معدود عالمان و فقيهان مي‌باشد، جهاد بي‌وقفه علمي با جهاد سياسي و پيشگامي او در نهضت امام خميني قدس‌سره و مبارزه با طاغوت ستمگر است. لذا مي‌بينيم در روزگار بسيار خفقان و اختناق ستمشاهي كه ذكر نام حضرت امام خميني قدس‌سره جرمي سنگين و پيامدش تبعيد، شكنجه و اعدام بود، اين مرجع مجاهد با جمعي از ياران امام پرچم بيدارگري را در حوزه‌هاي علميه به حمايت قيام امام خميني برافراشتند و سرانجام مرجعيت ايشان را مطرح نمودند، و با حضور گسترده در دو جبهه علم و مبارزه، رنج تبعيد را به جان خريدند.

موضع‌گيري‌هاي مناسب

آيةالله فقيهي با اشاره به موضع‌گيري‌هاي مناسب آن مرحوم در مواقع حساس گفتند: اين مرجع عاليقدر در برابر مسايل جهان اسلام هم‌چون جريانات لبنان، فلسطين، افغانستان و يا قضيه سلمان رشدي از طريق بيانيه‌ها و سخنراني‌ها به بيان ديدگاه‌هاي نافذ خود مي‌پرداختند و هميشه هشدار مي‌دادند، هدف اسرائيل محو اسلام است، لذا بر همه واجب است از مبارزات شيعيان لبنان و فلسطين حمايت كنند.

حمايت از ولايت‌فقيه

ايشان با اشاره به تأکيد مرحوم آيةالله العظمي فاضل لنکراني، بر حمايت از ولايت‌فقيه يادآور شدند: آن مرحوم، مشروعيت حکومت در زمان غيبت را به تصدي ولي‌فقيه جامع‌الشرايط مي‌دانستند و بر وجوب اطاعت از مقام معظم رهبري تأکيد مي‌کردند و مي‌فرمودند: الان حمايت از مقام رهبري، از زمان امام واجب‌تر است.

حضور در جبهه‌هاي نبرد حق عليه باطل در دوران دفاع مقدس

استاد سطح عالي و خارج حوزه علميه قم، با اشاره به حضور مرحوم آيةالله العظمي فاضل لنکراني در جبهه‌هاي نبرد حق عليه باطل در دوران دفاع مقدس گفتند: او همواره به فرزندان و شاگردان خود توصيه مي‌کردند که به جبهه‌ها بروند و خود ايشان هم از پيشگامان به حضور در جبهه حتي خط مقدم بودند و به سنگرهاي رزمندگان حاضر مي‌شدند و علاوه بر تفقد به خانواده‌هاي شهدا و اقامه نماز بر پيكر شهدا و حضور در مجالس شهدا مقيد به بدرقه رزمندگان اسلام به جبهه‌ها بودند.

زهد و  تواضع

آيةالله فقيهي زهد، تواضع، توجه به طبقات ضعيف، توجه به امور جوانان، انس با طلاب و دقت در صرف وجوهات را از ديگر ويژگي‌هاي اين مرجع فقيد شيعه برشمردند و گفتند: هيچگونه تکبر، تکلف و خود بزرگ بيني در ايشان وجود نداشت. زهد، دوري از تجملات دنيوي، ساده‌زيستي و بي‌آلايشي، تواضع در برابر طلاب، اهل علم، اساتيد حوزوي و دانشگاهي، اقشار مختلف خصوصاً در دوران مرجعيت زبانزد است و هيچ وقت رداي مرجعيت ايشان را از متن جامعه و مردمي بودن دور نكرد.

توجه به طبقات ضعيف

توجه به طبقات ضعيف و رسيدگي به مشكلات معيشتي از دغدغه‌هاي هميشگي دوران مرجعيت و قبل از آن بود و علاوه بر آن‌كه براي رفع مشكلات آنان پيش‌قدم مي‌شدند، مكرر هم به مسئولين تذكر مي‌دادند و پيگيري مي‌كردند.

در مورد صرف وجوهات

در مورد صرف وجوهات بسيار محتاط و اهل دقت بودند و هيچ وقت وجوهات را پس‌انداز نمي‌كردند و مقيد بودند كه تمام آن را صرف مستمندان، محرومان، طلاب و اهل علم نيازمند كنند و پدري مهربان و دلسوز براي طلاب و اساتيد حوزه بودند.

توجه به اساتيد حوزه

آيةالله فقيهي تأکيد ايشان بر توجه به اساتيد حوزه را متذکر شده و خاطرنشان کردند: آن مرحوم مکرر مي‌فرمودند که ترويج معارف اسلامي بايد به دست اساتيد بالفعل حوزه انجام بگيرد و در امر پاسخگويي به شبهات بايد با آنها مشورت‌هاي لازم صورت بگيرد.

مرکز فقهي ائمه‌اطهار عليهم‌السلام

استاد سطح عالي و خارج حوزه با اشاره به خدمات گسترده فرهنگي آن مرجع فقيد خاطرنشان کردند: ايشان علاوه بر تلاش براي رفع مشکلات مادي و معيشتي مناطق آسيب‌پذير کشور، ساخت مدارس، مساجد و ...، با راه‌اندازي مرکز فقهي ائمه‌اطهار عليهم‌السلام در جهت اعتلاي علوم آل‌محمد صلي‌الله‌عليه‌وآله كار پژوهشي تحقيقي و نوآوري بسيار ارزشمندي در مسايل مستحدثه، حقوق كودك و ... انجام دادند و همواره بر تربيت مجتهدان و فقيهان مسلح به سلاح علم و آگاه به مسايل روز تأكيد مي‌كردند.

اميدواريم با همت والاي مومنين و دوستداران معارف اهل‌بيت عليهم‌السلام شاهد توسعه اين مركز عظيم فقهي در جهان اسلام باشيم تا اين ذخيره گران‌بها و يادگار آن فقيه پارسا، در تاريخ شيعه ماندگار بماند.

يادگار  ايشان

آيةالله فقيهي در پايان با اشاره به همراهي و همکاري حجةالاسلام والمسلمين محمد جواد فاضل لنکراني با مرجع فقيد شيعه گفتند: يادگار ايشان مجتهدي مسلم و از افراد با اطلاع در مسايل فقهي و اصولي است و به نظر اساتيد و اعاظم حوزه، ايشان از اساتيد برجسته حوزه و از علم و فضل والايي برخوردار مي‌باشند و به نظرم ايشان با درايت و حسن تدبير کارهاي مورد نظر مرحوم والد خود را به خوبي به انجام رساند.  

برچسب ها :