ديدار جمعي از فعالان فرهنگي و مسئولين هيئات مذهبي مسکو با آيت الله حاج شيخ محمدجواد فاضل لنکراني دامت برکاته(1388/9/14)
۱۹ شهریور ۱۳۹۰
۱۵:۳۱
۱,۸۱۵
خلاصه خبر :
-
ولادت با سعادت حضرت جواد الائمه(علیه السلام) تبریک و تهنیت باد
-
انتصاب ناشایست هم شعبهای از شعوب جور و خیانت است
-
شورای عالی انقلاب فرهنگی موضوع واگذاری مسئولیتها را ساماندهی کند
-
علم اصول، منطق فهم دین
-
جشن میلاد حضرت زهرا(س) و آئین عمامهگذاری در حسینیه دفتر آیت الله فاضل لنکرانی
-
مقاومت؛ تنها راه عزت مسلمین و غلبه بر مستکبرین
بسمه تعالي
جمعي از فعالان فرهنگي و مسئولين هيئات مذهبي مسکو روز شنبه 14/9/88 با آيت الله حاج شيخ محمد جواد فاضل لنکراني دامت برکاته ديدار نمودند.:
در اين ديدار آيت الله فاضل فرمودند: ابتداء خوش آمد عرض ميکنم خدمت شما مؤمنين و شيعيان علي بن ابيطالب عليه السلام عيد سعيد غدير را که عيد بزرگ مؤمنين است تبريک عرض مينمايم. در اسلام هيچ حادثهاي مهمتر و با ارزشتر از غدير نبوده است تا حدي که خداوند تبارک و تعالي در قرآن به پيامبر(ص) ميفرمايد: اگر وصايت و ولايت امير المؤمنين عليه السلام را به مردم ابلاغ نکني رسالت خود را ابلاغ نکردهاي. شما آذربايجانيها بحمد الله اهل ولايت هستيد بدانيد در اسلام هيچ مسألهاي مهمتر از ولايت وجود ندارد. در روايات آمده اگر کسي تمام شبهايش را به عبادت سپري کند و تمام ايام را روزه بگيرد و هر سال حج بگذارد و تمام اموالش را انفاق کند اما ولايت امير المؤمنين را نداشته باشد هيچکدام از اين اعمالش پذيرفته نخواهد شد. باز در روايات وارد شده که پيامبر اسلام(ص) به برخي از اصحاب فرمودند: اگر ديديد همه مردم به يک سمت حرکت ميکنند و حضرت علي عليه السلام در سمت ديگر حرکت ميکند به آن سمت برويد که علي در آن حرکت ميکند.
بنابراين ما شيعيان بزرگترين سرمايه و نعمت الهي را در اختيار داريم. و هيچ مکتب و مذهبي اين نعمت ولايت را ندارند. قرآن ميفرمايد: (الْيَوْمَ أَكْمَلْتُ لَكُمْ دينَكُمْ وَ أَتْمَمْتُ عَلَيْكُمْ نِعْمَتي وَ رَضيتُ لَكُمُ اْلإِسْلامَ دينًا)؛ اگر تمام نعمتهاي الهي در يک کفة ترازو و ولايت در کفة ديگر قرار داده شود با نعمت ولايت برابري نميکنند.
با داشتن ولايت ارتباط انسان با خدا با قرآن و با مردم صحيح ميشود. يعني اگر ولايت داشته باشيم هم خداشناسي داريم، هم قرآن شناسي و هم خدمت به مردم. در حقيقت با ولايت ما همه چيز خواهيم داشت. پس در درجه اول شيعيان در هر کجاي جهان که هستند بايد از اين نعمت خيلي استفاده کرده و بهره ببرند. اگر ما تمام عمر خود را صرف امام شناسي کنيم باز هم کم است.
اينجا يک سؤال مطرح ميشود که اين موهبت بزرگ را خداوند فقط براي 250 سال زمان حيات ائمه طاهرين عليهم السلام تا زمان غيبت حضرت ولي عصر عليه السلام قرار داده است؟ پس از آن زمان تاکنون که در زمان غيبت امام عصر(عج) به سر ميبريم چگونه بايد با ولايت ارتباط داشته باشيم. اکنون حدود هزار و دويست سال از غيبت امام زمان عليه السلام ميگذرد. تکليف ما چيست و چگونه ميتوانيم متصل به ولايت امير المؤمنين عليه السلام بشويم. آيا در زمان غيبت مردم به حال خود رها شدهاند يا نه؟ تدبيري براي اين امر انديشيده شده است؟
حسب اعتقادات و روايات و ادله ما در زمان غيبت ارتباط با ولايت تنها از راه ارتباط با مجتهدين و فقهاء جامع الشرايط است. يعني شيعه اگر با فقيه جامع الشرايط ارتباط داشت ميتواند ادعا کند که با امام زمان عليه السلام ارتباط دارد و الاّ حرف او صرفاً يک ادّعا است و ارزش ندارد. در زمان ائمه معصومين عليهم السلام برخي از راويان و وکلاء آن حضرت به کلاب ممطوره ملقب شدند و آنها کساني بودند مانند واقفيه که از ائمه معصومين عليهم السلام دست کشيدند. يعني اينها همانند سگهايي هستند که اگر زير باران هم قرار گيرند پاک نميشوند. لذا ما بايد ارتباطمان را با امام زمان خود قوي کنيم و اين هم در سايه ارتباط محکم با نائبان ايشان و فقهاء و مراجع است. البته شرايط مجتهدين در اسلام شرايط بسيار دشواري است و رسيدن به اين مقام زحمت بسيار لازم دارد.
امروز يکي از توطئههاي دشمنان که براي آن خيلي برنامهريزي ميکنند جدا کردن مردم از روحانيت، مرجعيت، فقهاء و ولايت فقيه است. اين از اهداف دشمنان است و اگر ما بيدار نباشيم در دام مکر آنها گرفتار خواهيم شد. لذا بايد رابطة خود را با روحانيت و مراجع تقويت کنيم تا نقشههاي آنها را خنثي کنيم.
مجدداً از شما و از اين برنامه بسيار خوب جامعة المصطفي براي تقويت بنيه ديني شما تشکر ميکنم.
والسلام عليکم و رحمة الله و برکاته