ديدار معاون محترم فرهنگي رياست دانشگاه آزاد اسلامي و هيئت همراه با آيت الله حاج شيخ محمدجواد فاضل لنکراني(دامت برکاته) مورخ 11/12/87
۱۹ شهریور ۱۳۹۰
۱۶:۲۸
۱,۸۱۹
خلاصه خبر :
-
ولادت با سعادت حضرت جواد الائمه(علیه السلام) تبریک و تهنیت باد
-
انتصاب ناشایست هم شعبهای از شعوب جور و خیانت است
-
شورای عالی انقلاب فرهنگی موضوع واگذاری مسئولیتها را ساماندهی کند
-
علم اصول، منطق فهم دین
-
جشن میلاد حضرت زهرا(س) و آئین عمامهگذاری در حسینیه دفتر آیت الله فاضل لنکرانی
-
مقاومت؛ تنها راه عزت مسلمین و غلبه بر مستکبرین
بسم الله الرحمن الرحيم
تشکر ميکنم از اينکه زحمت کشيديد و تشريف آورديد و مايه اميدواري و خوشحالي است جنابعالي که الحمدلله از فضلاء حوزه علميه نيز هستيد در اين بخش عظيم دانشگاهي کشور حضور داريد.
شما و جناب آقاي جاسبي انصافاً از مديران بسيار ارزنده علمي و اجرايي کشور هستيد والد راحل ما رضوان الله عليه نسبت به ايشان عنايت و توجه خاصي داشتند. مجموعهاي که دانشگاه آزاد را مديريت و براي آن برنامهريزي ميکند و کسانيکه پشتيباني فکري آن را برعهده دارند اينها از مؤلفههاي مهم پيشرفت اين مجموعه علمي هستند.
دانشگاه آزاد از آن اوائلي که بوجود آمد يک خلأ بسيار بزرگ را در کشور پر کرد و چهرة علمي کشور را به يک معنا عوض کرد يادم نميرود آن اوايل که دانشگاه آزاد تأسيس شده بود صحبت از اين بود که معلوم نيست پا بگيرد، بماند يا مدارک قابل قبول داشته باشد. اما امروز ميبينيم به نقطهاي رسيده که حتي جلوتر از دانشگاههاي دولتي دارد حرکت ميکند. گزارش فعاليتهاي دانشگاه در آن سمپوزيوم چشم انداز ايران 2004 در تهران که توسط جناب آقاي دکتر جاسبي ايراد شد واقعا بهت آور بود و من تعجب ميکنم که چرا اين گزارشها از رسانهها براي مردم و افرادي که اهل تحقيق هستند ذکر نميشود گزارش ايشان از نظر کميت و کيفيت گزارش بسيار جامعي بود البته چون عنوان اسلامي بر جبين اين دانشگاه قرار گرفته انتظار ميرود در اين مجموعه اين عنوان پررنگتر شده و کارهاي فرهنگي وسيعتري انجام بگيرد. چون اگر کار فرهنگي در کنار کار علمي نباشد کار علمي يک کار عقيمي خواهد بود فرض کنيد ما زحمت زياد بکشيم و دانشجوي عزيز ما در طب و علم پزشکي بسيار قوي بشود حالا چنانچه اين طبيب در حکومت اسلامي و اين جامعهاي که تمام تار و پود اصلي آن با اسلام و انقلاب و مفاهيم و واژههاي ديني ارتباط دارد اگر او بيگانة از فرهنگ ديني باشد اين هدر دادن همه سرمايههايي است که براي او صرف شده است. واقعا کار فرهنگي و آشنايي با علوم و معارف اسلامي و کلمات ائمه معصومين(عليهم السلام) خودش يک عنواني است که هويت و صبغة بسيار خوبي به کارهاي علمي ميدهد و به ديگر آموختههاي علمي ما نورانيت مي
از باب مثال ملاحظه بفرماييد که امير المؤمنين عليه السلام در 1400 سال پيش اين حديث را فرمودهاند که «اذا وضع الحديد علي الحديد قرب البعيد» اگر آهن روي آهن گذاشته بشود دور نزديک ميشود حالا اگر اين حديث در دانشگاه ما مطرح بشود آن وقت کسي که کار فني ميکند آن کسي که دارد کار کامپيوتري و يا الکترونيکي انجام ميدهد و ميبيند زير بناي تمام اين کارها ارتباط فلزات با هم است وقتی بشنود پيشواي شيعه در آن زمان اين حديث را بيان کرده و امروز دارد تبلور پيدا ميکند اعتقاد اين شخص خيلي قوي ميشود و اگر اعتقادش قوي شد تلاشش هم براي کشفيات علميش و هم براي ارتباط پيدا کردن با حقائق و معارف ديني بيشتر ميشود شما ببينيد در زمينه مديريت اگر از ما سؤال کنند که واقعا مديران اين دانشگاه يکي از عوامل توفيقشان چيست؟ بنظر من يکي از عوامل مهم توفيقشان پيوند علمي و ديني است که در اين مديران تجلي پيدا کرده است.
اگر علم تنها بود قطعا ما امروز اين موفقيت را در کشور نداشتيم علي اي حال از شما واقعا انتظار ميرود که در مجموعة کشور به برکت دانشگاه آزاد بتوانيد يک فضاهاي فرهنگي اصيل و ريشهدار ايجاد کنيد. هرچند در کشور ما بحمدالله نهادهاي مختلف فرهنگي فعال هستند ولي اگر صاحبان علم و دانشوران در عرصه فرهنگ ديني وارد بشوند قاعدتاً با يک ديد ديگر و نگرش عميقي وارد میشوند اگر دانشگاه در کنار کارهاي علمي متعارف خود متولي فرهنگ و تقويت دانشجو از جهت ديني شد موفقيت آن زياد، مستمر و ريشهدار خواهد بود.
اميدواريم انشاءالله اين فعاليتهاي فرهنگي شما توسعه پيدا بکند و ما آثارش را هم در محيط دانشگاه و هم خارج از آن مشاهده نماييم متأسفانه يکي از حرفهايي که گاهي اوقات ميخواستند به دانشگاه آزاد حمله کنند و تمام زحماتش را ناديده بگيرند اين بود که ميگفتند فضايش فضاي اسلامی و دينی نيست با اين که اينطور نبوده است و اين کارها و فعاليتهاي فرهنگي که گزارش مختصر آن را ارائه داديد اين بهانهها را از دست افرادي که با افکار سياسي يا جناحي يا خداي ناکرده کينهتوزيهاي شخصي ميخواهند با اين مجموعة عظيم مقابله بکنند ميگيرد وقتي يک دانشگاه مجلههاي پژوهشي ديني متعدد ارائه ميکند و براي اساتيد کارهاي فرهنگي ريشه دار ميکند جاي تقدير دارد يکي از کارهاي خوب که جناب آقاي ايراندوست در اين چند سال که قم تشريف دارند انجام داده اند اين مقدار که بنده اطلاع دارم جلسات خوبي است که آنجا برگزار ميکنند و افراد اهل فضل را براي آن مجالس دعوت ميکنند اينها خيلي خوب است اگر يک برنامهريزي مدوني براي اين گونه ارتباطات بشود و اساتيد مختلف را گروه بندي کرده و آنها را با فضلا و مدرسين انقلابي و متدين مرتبط کنيد بسيار مفيد خواهد بود لزومي هم ندارد که هميشه جلسات شما سمينارهاي 500 نفره و هزار نفره باشد گرچه آنها هم خيلي خوب است.
شما ملاحظه بفرماييد قبل از انقلاب اساتيد دانشگاهي که در اطراف مرحوم مطهري و امثال مرحوم مطهري بودند اينها چقدر براي انقلاب مفيد واقع شدند. بايد تلاش کنيد يک ارتباط عميق اين چنيني ايجاد بشود. براي ما اين مسئله به عنوان يک عقده شده که بعد از گذشت 30 سال از انقلاب هنوز وحدت حوزه و دانشگاه در قالب لفظ باقي مانده و عملي نشده است. حالا ممکن است بگويند بعضي از کتابها و متون را ما چه کرديم ولي اين معناش وحدت نيست يکي از راهکارهاي وحدت حوزه و دانشگاه همين است که اين اساتيد و دانشجوها و گروهها و گرايشهاي مختلف علمي در دانشگاه را به تناسب با اين علما و فضلايي که اهل فن و واقعا اهل نظرند مرتبط سازيد. اين کار زمينه ساز ديني شدن بيشتر دانشگاه خواهد بود انشاءالله
ما وظيفه خود ميدانيم که براي توفيق شما و دوستانتان دعا کنيم. دانشگاه آزاد خدمت بسيار بزرگي به کشور و به جوانان و جامعة علمي ما کرده است الآن که در خارج از کشور هم گسترش پيدا ميکند اينهم براي ما خيلي جاي خوشحالي دارد و بايد هم همينطور باشد چون يکي از علائم رشد نظام اسلامي ما همين است که مراکز علمي ما در دنيا مطرح شوند. اکنون بعد از گذشت سيسال از پيروزي انقلاب اگر کسي سؤال کند کدام يک از دانشگاههاي ما در کشورهاي خارج پايگاه علمي و شعبه دارند؟ ظاهراً اين مقداري که ما خبر داريم جواب منفي است. الحمدلله دانشگاه آزاد اين کار را شروع کرده و اين هم نقطه عطف بسيار مهمي است. ان شاء الله که موفق باشيد و خداوند مسئولان نظام ما را رهبر معظم انقلاب را مراجع عظام تقليد و حوزههاي علميه و اساتيد دانشگاه و دانشجويان عزيز ما را براي تعالي و سربلندي اين نظام انشاءالله محفوظ و مؤيد بدارد.
الله و برکاته