بيانات حضرت آيت الله حاج شيخ محمدجواد فاضل لنکراني(دامت برکاته) در ديدار اعضاي هيأت جوانان و ايستگاه صلواتي حضرت سيدالشهداء(عليه السلام) (6/10/87)

۱۹ شهریور ۱۳۹۰

۱۶:۲۹

۲,۱۴۸

خلاصه خبر :
از اينکه توفيق ديدار دوستان و برادران عزيز خدمتگزار را در هيأت جوانان و ايستگاه صلواتي که به نام مقدس حضرت سيدالشهداء(عليه السلام) مزين است يافته‌ام خدا را شکرگزارم.
آخرین رویداد ها


از اينکه توفيق ديدار دوستان و برادران عزيز خدمتگزار را در هيأت جوانان و ايستگاه صلواتي که به نام مقدس حضرت سيدالشهداء«عليه السلام» مزين است يافته‌ام خدا را شکرگزارم.
مطالب خود را در اين جلسه در چند محور خلاصه مي‌نمايم. محور اول راجع به قم و مردم قم است؛ ما افتخار مي‌کنيم که در اين شهر که عش آل محمد«صلي الله عليه وآله» و حرم اهل‌بيت«عليهم السلام» است زندگي مي‌کنيم. قم محور انقلاب و محل تولد و زيست مراجع بزرگ شيعه و محل اصلي زندگي امام«رضوان الله تعالي عليه» است. ما قمي‌ها دائماً بايد شاکر خداوند باشيم که ما را اهل قم قرار داده است. در مورد قم به يک روايت در بحار الانوار مرحوم مجلسي«رحمه الله» از امام صادق«عليه السلام» برخورد کردم که حيفم آمد آن را براي شما نخوانم. امام صادق«عليه السلام» در فضيلت شهر قم مي‌فرمايند: «إن الامن فيه من أهل قم»؛ امنيت شهر ري که در روايات بر مجموعه تهران اطلاق مي‌شده از برکت قم و اهل قم است. اين روايت کشف از آن مي‌کند که خداوند تبارک و تعالي و اولياي او عنايت خاصي به اين شهر دارند، لذا مردم قم وظيفه‌ي مضاعفي نسبت به دين و رعايت ظواهر ديني دارند. ما نمي‌توانيم نسبت به حقيقت دين در محيط زندگي، کار و بازار و اجتماع‌مان بي‌تفاوت باشيم. همان‌طور که قم نسبت به حرکت‌هاي سياسي پيش‌قدم مي‌باشد، بايد در مسائل فرهنگي و مذهبي نيز پيشگام باشد. اکنون بعد از گذشت سي‌سال از انقلاب بحمدالله جهش‌هاي علمي خوبي در حوزه ايجاد شده، در مسائل فرهنگي و تربيتي شهر نيز بايد اين جهش‌ها صورت پذيرد.
مطلب دوم اين است که اين ايام مصادف با حلول ماه محرم‌الحرام است. ظاهراً حسب نقل در همين ايام 27 و 28 ماه ذي‌حجه بوده که ريان بن شبيب که قمي بوده است، خدمت امام هشتم«عليه السلام» مي‌رسند و حضرت به او مي‌فرمايند: «يابن الشبيب ان کنت باکياً علي شيء فابک علي الحسين»؛ اگر مي‌خواهي بر کسي اشک بريزي براي جدّ ما حسين بن علي«عليه السلام» اشک بريز.
بنده به تناسب کار فرهنگي شما چند روايت از حضرت ابا عبدالله الحسين«عليه السلام» قرائت مي‌کنم.
حضرت مي‌فرمايند: «ما من شيعتنا الا صديق شهيد».
در توضيح حديث شريف اولاً بايد گفت حسب روايات ما آن ملتي که بر دين ابراهيم حنيف هستند و اسلام واقعي را دارند شيعيان هستند، ما در اين معنا هيچ ترديدي نداريم و از اين مطلب هم سر سوزني کوتاه نخواهيم آمد. اصلاً اين مطلب قابل تنزل نيست چون در اختيار ما نيست که بخواهيم بگوييم گروه‌هاي غيرشيعه مي‌توانند بر ملت ابراهيم حنيف باشند. روايتي از امام حسين«عليه السلام» در تفسير عياشي آمده که حضرت فرمودند: «ما احد علي ملة ابراهيم الا نحن وشيعتنا وساير الناس منها براء». ديني که ابراهيم، بنيانگذار توحيد و اسلام واقعي، آورد و با خاتميت پيامبر اسلام تکميل شد فقط در اختيار شيعه است و گروه‌هاي ديگر بهره‌اي از اين حقيقت ندارند. در روايت براي آنکه کسي خيال نکند که ممکن است ديگران بهره‌اي از آن داشته باشند، حضرت مي‌فرمايند ساير مردم و گروه‌ها از اين دين بري و دور هستند.
اکنون ما در يک شرايط بسيار حساس تاريخي قرار گرفته‌ايم، به‌خوبي مي‌دانيد که اين انقلاب بر پايه مباني اعتقادي اهل‌بيت«عليهم السلام» شکل گرفته است. کساني‌که قائل هستند هر سلطاني واجب الاطاعة است چه عادل باشد چه غيرعادل هرگز نمي‌توانند بگويند در شکل‌گيري انقلاب اسلامي نقش اساسي فکري و ايدئولوژيک داشته‌اند. اين انقلاب بر اساس مباني فکري که امام امت و بزرگان ما از اهل‌بيت«عليهم السلام» و از نهضت امام حسين«عليه السلام» گرفته‌اند پايه‌ريزي شده و در ادامه آن نيز در پرتو عاشورا ما توانسته‌ايم آن را پيش ببريم. هشت سال جنگ و دفاع مقدس در پرتو عاشورا پيروز شد و الا اگر قضيه عاشورا نبود يک ساعت نيز نمي‌شد مقاومت کرد. اکنون نيز تمام توطئه‌هاي نظامي، اقتصادي، سياسي، فرهنگي و مفاسد اخلاقي را با الهام از عاشوراي حسيني مي‌توان خنثي کرد. به همين جهت امروز تنها پرونده‌اي که روي ميز سياسي دشمن براي مقابله با اين نظام اسلامي قرار دارد، تهي کردن مردم و جوانان اين کشور از اعتقادات اصيل خود و دور ساختن آنها از آموزه‌هاي عاشورايي است. اخيراً شنيديد که در تهران حدود چهارصد گروه شيطان‌پرست را دستگير کرده‌اند. اين چهارصد گروه در کجا و در کدام محله‌هاي تهران شکل گرفته‌اند؟ کلاس‌هايي تحت عنوان روانشناسي تشکيل مي‌دهند يا کلاس‌هاي ورزشي با عناوين خاص تشکيل داده و اساتيدي را که در آمريکا و اسرائيل دوره ديده‌اند به‌عنوان استاد و مربي در قالب رنگ و لعاب مسائل عرفاني مي‌آورند به افراد القاء مي‌کنند که تو خود خداي خودت هستي، حرف‌هاي ديگران را رها کن، براي چه نماز مي‌خواني و... .
دشمن به‌خوبي متوجه شده است براي آنکه انقلاب و اسلام را از ما بگيرد بايد جوهره اصلي اسلام که اهل‌بيت«عليهم السلام» است از بين برود و قداست آن بزرگواران و ابهت و عظمت آنان را در ميان جامعه بشکند و راه‌هاي متعددي نيز براي اين منظور خود پيدا کرده‌اند.
حال ما بايد از عاشورا درست بهره‌برداري کنيم، اين سرمايه عظيم و نور خاموش ناشدني است که حضرت ابا عبدالله الحسين«عليه السلام» در اختيار ما قرار داده است. دشمن نيز متوجه اين نکته شده است و از طرق مختلف مي‌خواهند اين سرمايه تمام نشدني را از ما بگيرند. يک وقت اصل عزاداري را زير سؤال مي‌برند، در زمان طاغوت اين حرف را مي‌زدند که اين عزاداري‌ها و سر و سينه زدن‌ها براي چيست؟ يک کسي 1400 سال پيش با زن و بچه‌اش رفت کربلا و کشته شد، حالا چرا ما بياييم عزاداري کنيم؟ يا آنکه اين مجالس روضه‌خواني براي چيست؟ در قالب ارائه طرح نو يکي از مسؤولين هنري کشور در يکي از روزنامه‌ها گفته بود: بجاي آنکه پول بدهيم به منبري يا مداح که روضه‌خواني و مداحي کند بهتر است آن پول را صرف تئاتر بکنيم. اينها حرف‌هاي جاهلانه‌اي است که زده شده و فکر مي‌کنند تأثير تئاتر بيشتر از تأثير منبر است، چون از نفوذ معنوي منبر و مرثيه‌ثرايي خبر ندارند.
در اوايل انقلاب نيز چنين افکاري مطرح شد که ما حالا انقلاب کرده‌ايم و بايد بعضي از مظاهر تحجر را کنار بگذاريم. امام«رضوان الله تعالي عليه» شديداً مقابله کردند و فرمودند: عزاداري بايد به همان نحو سنتي خود انجام شود، و بالاتر از آن فرمودند: اين محرم و صفر است که اسلام را زنده نگه داشته است. اين جملات عميق و ريشه‌دار امام«رحمه الله» امروز بايد مدّ نظر همه ما باشد، عزاداري به همان نحو سنتي خود با گريه کردن، سينه‌زدن، بيرون آمدن دسته‌جات بايد انجام شود.
راه ديگري که دشمن براي مقابله با نفوذ فرهنگ عاشورا اتخاذ کرده است، انحراف در مسير عزاداري و وارد کردن خرافات در اشعار و حتي در منبرهاست. از اين‌رو رهبر معظم انقلاب و مراجع بزرگوار تقليد و بزرگان و دلسوزان و اهل فهم، آنهايي که چشمان تيزبين داشته و مراقب توطئه‌هاي دشمن هستند هشدار مي‌دهند که مراقبت کنيد، نگذاريد اين موجود ارزنده، شفاف و نوراني عزاداري حضرت سيدالشهداء«عليه السلام» را با خرافات از مسير اصلي خود منحرف سازند.
شما عزيزان که بحمدالله در عرصه فرهنگي فعال هستيد تلاش کنيد مانع نفوذ دشمن در افکار جوانان شويد. الآن وهابيت در سراسر دنيا به‌شدت تبليغ مي‌کند و شبهات زيادي را القاء مي‌نمايد. شما مي‌توانيد از اين مجالس عزاداري استفاده کنيد پيشنهاد مي‌کنم از جوانان بخواهيد هرکس شبهه و سؤالي در ذهن دارد آن را مطرح کند و شما نيز پاسخ آن را آماده کرده و ارائه نماييد، اين کار ثواب عظيمي دارد. در رابطه با اهميت، ارزش و فضيلت کار فرهنگي اين حديث از امام حسين«عليه السلام» وارد شده است. حضرت از يکي از اصحابشان مي‌پرسند: از بين اين دو نفر کداميک نزد تو محبوب‌تر هستند؟ کسي‌که جان شيعه ضعيفي را از چنگ کسي که قصد قتل او را کرده نجات مي‌دهد يا آن کسي که جوان ضعيف الفکري را از دام شبهات گمراه‌کننده يک فرد ناصبي که عداوت با اهل‌بيت دارد نجات دهد و با برهان و استدلال شبهه او را جواب داده و او را از انحراف دور مي‌سازد؟ آنگاه امام مي‌فرمايند: «فضل کافل يتيم آل محمد المنقطع عن مواليه...کفضل الشمس علي السُها»؛ برتري آن‌کس که يتيمان آل محمد را که دستانشان از دامان ائمه خود کوتاه است سرپرستي کند و فکر و انديشه آنها را از ظلمت جهل رها سازد، نسبت به کسي که جان آنها را از مرگ نجات دهد همانند برتري خورشيد است به کم‌فروغ‌ترين ستاره آسمان.
پس ارزش کار خود را بدانيد و جمع خود را فعال‌تر و با نشاط‌تر از گذشته حفظ نماييد.

والسلام عليکم ورحمة الله و برکاته

برچسب ها :