ديدار مسؤولين صدا و سيماي استان قم با آيت الله محمد جواد فاضل لنكراني(دامت بركاته)

۱۹ شهریور ۱۳۹۰

۱۶:۵۵

۱,۹۶۹

خلاصه خبر :
روز شنبه 11/3/87 جناب آقاي محمدي‌نيا رئيس صدا و سيماي قم به همراه جمعي از مسؤولين اين سازمان با آيت الله محمد جواد فاضل لنكراني دامت بركاته در محل دفتر مرجع فقيه آيت الله العظمي فاضل لنكراني‌(ره) ملاقات نمودند.
آخرین رویداد ها

روز شنبه 11/3/87 جناب آقاي محمدي‌نيا رئيس صدا و سيماي قم به همراه جمعي از مسؤولين اين سازمان با آيت الله محمد جواد فاضل لنكراني(دامت بركاته) در محل دفتر مرجع فقيه آيت الله العظمي فاضل لنكراني‌(ره) ملاقات نمودند.

در اين ديدار، ابتداءً جناب آقاي محمدي‌نيا گزارش مختصري از اقدامات اين سازمان را در مراسم ارتحال حضرت آيت الله العظمي فاضل لنكراني(ره) ارائه نموده و آمادگي خود را براي مراسم سالگرد ارتحال آن فقيد سعيد اظهار داشتند و افزودند خدمات سازمان در برابر تلاش‌ها و زحمات آن مرحوم كه از شاگردان مبرز و ياران فداكار امام راحل(ره) بودند و حقّ عظيمي بر گردن مردم و انقلاب دارند، ناچيز است. اما ما موظف هستيم تا سرحدّ توان خود اداء دين نماييم، ما آماده هستيم مراسم شما را در سالگرد آن مرجع فقيد پوشش دهيم، قبل از اين ديدار نيز جناب آقاي ضرغامي تأكيد فرمودند پوشش خبري و مناسبي براي مراسم سالگرد قرار دهيد. از خداوند بزرگ علوّ درجات آن مرحوم را مسألت نموده و مي‌خواهيم با حضرت فاطمه زهرا(س) محشورشان فرمايد.

سپس آيت الله محمد جواد فاضل لنكراني فرمودند: من از بذل عنايت شما و همكاران محترمتان در اهتمام به مرجعيت شيعه و حوزه‌هاي علميه و روحانيت تشكر مي‌نمايم، همچنين از فعاليت خوب صدا و سيما در مراسم ارتحال مرحوم والد تشكر مي‌كنم. در اينگونه قضايا بحث تجليل و تقدير از شخص مطرح نيست، چون آن فرد فوت كرده و از دست ما رفته است، اما تجليل از او تجليل از شخصيت و اهداف آن فرد است. اگر بدون تعصّب بخواهيم فكر كنيم، افرادي كه عمر خود را صرف تحصيل علم خصوصاً علوم ديني و تهذيب نفس و ترويج اسلام كرده‌اند، شايسته تجليل و تكريم‌اند. در بين جمعيت روحانيون و طلاب مگر چند نفر مي‌توانند به مقام شامخ مرجعيت نائل آيند؟ تجليل از اين افراد تجليل از مقام مرجعيت و حفظ حريم بزرگان دين است. ترويج اين بزرگان و تكريم آنها و بيان شرح حال و زندگي آنها و آثار علمي و خصوصيات اخلاقي آنها، موجب جذب و هدايت بسياري از مردم خواهد شد و مردم را نسبت به زحماتي كه بزرگان دين ما كشيده‌اند، آشنا خواهد كرد. وقتي اين شخصيت‌ها از دست ما مي‌روند، انسان احساس مي‌كند تكليف و وظيفه‌اش سنگين‌تر مي‌شود.
يك روز آقاي قرائتي به ديدار آقا آمدند، آقا فرمودند مدتي است فكري مرا به خود مشغول كرده و شب‌ها تا صبح خوابم نمي‌برد و آن اين است كه اگر من از دنيا بروم و خدا از من سؤال كند براي شيعه و تشيع چه كرده‌اي؟ من چه جوابي مي‌توانم بدهم. اين را مي‌گفت و گريه مي‌كرد. آقاي قرائتي گفت اگر شما چنين مي‌گوييد پس ما چه بايد بگوييم. آقا مي‌فرمودند: شايد من مي‌توانستم در مقام مرجعيت قدم‌هاي بيشتري بردارم و خدمات بيشتري به تشيع بكنم و نكرده‌ام.

با آنكه والد ما فعاليت‌هاي زيادي در حوزه علميه و انقلاب داشتند، سرپرستي حوزه علميه در ده سال اول پيروزي انقلاب از سوي امام امت با ايشان بود، به طوري كه جناب آقاي استادي از اعضاي شوراي عالي حوزه مي‌فرمود: خيلي از كارهايي كه ما انجام مي‌دهيم مرهون زحمات ايشان در آن ده سال است. كتاب تفصيل الشريعه ايشان در شرح تحرير الوسيله مرحوم امام(ره) از آثار درخشان حوزه است كه مورد استفاده مراجع عظام ما و فضلاء و محققين قرار مي‌گيرد. در سال 50 ـ 51 كه ايشان در يزد تبعيد بودند، يك روز به من گفتند: امام اكنون به نجف تبعيد شده و نامي از ايشان در حوزه نيست، من چه كار مي‌توانم بكنم كه ياد امام را در حوزه ماندگار كند، به اين فكر افتاده‌ام كه كتاب تحرير الوسيله ايشان را شرح نمايم. آيت الله وحيد حفظه الله يك روز به من فرمودند: يكي از شانس‌هاي امام راحل اين بود كه پدر شما شرح تحرير ايشان را نوشته است. با آنكه پدر ما در زمان خودش مرجع اول شيعيان بودند، با وجود امراض متعدد و سنگيني كه داشتند هر روز در دفتر حضور مي‌يافتند و قابل دسترسي براي همه مردم بودند. تبيين اين مسائل براي مردم، طلاب و مسؤولين بسيار پند دهنده و عبرت‌آموز است. كسي كه با وجود كهولت سن و بيماري‌هاي زياد اين چنين با حسن خلق با مردم معاشرت مي‌كرد و چنان متواضع بود كه يك روز با آن شخصيت باعظمتش به من گفت: مي‌بيني كه مرجعيت چقدر تنزل پيدا كرده است. من‌پرسيدم چطور؟ ايشان فرمودند: يك زمان مرحوم آقاي بروجردي مرجع تقليد بودند و امروز من مرجع تقليد شده‌ام. با آنكه مرحوم آقاي بروجردي به پدربزرگ ما فرموده بودند: اي كاش من هم پسري مثل آقا محمد شما داشتم.

بسيار به فكر مسائل و مشكلات مردم، به‌خصوص مشکلات معيشتي آنها بودند، اخبار سياسي را دقيق پي‌گيري مي‌فرمودند. يك روز بعضي مسؤولين عراق خدمت ايشان رسيدند، پس از پايان جلسه آنها مي‌گفتند: ايشان به مسائل عراق آگاه‌تر از ما هستند و از جزيئيات امور آنجا كاملاً باخبر است.
اوائل روي كار آمدن آقاي احمدي‌نژاد، آقا در يك ديدار به ايشان فرمودند: اگر شما مي‌خواهيد براي مردم كار كنيد، بياييد هزينه اين خدماتي كه مربوط به دولت است را ارزان كنيد، آب و برق و گاز كه دست شماست اين را ارزان كنيد. من عقده‌اي در دلم مانده است و آن اينكه ابتداي انقلاب امام وعده رايگان شدن آب و برق را به مردم دادند، حال اگر رايگان نمي‌كنيد، لا اقل ارزان در اختيار مردم قرار دهيد. الآن گراني‌هاي اخير مردم را به ستوه درآورده و باعث نگراني جدي است.

برنامه‌هايي كه صدا و سيما مي‌تواند در تقدير و تكريم عالمان و مراجع به‌خصوص در اينگونه مناسبت‌ها تهيه كند، بسيار مي‌تواند در بين مردم اثرگذار باشد. پخش اشك‌هايي كه مردم در مراسم تشييع مي‌ريختند و اظهار محبت و ارادتي كه به مرجع تقليد خود نشان مي‌دادند، انعكاس نقطه نظرات و موضعگيري‌هاي شرعي و سياسي مرحوم آقا در مناسبت‌هاي مختلف بسيار مي‌تواند تأثيرگذار باشد. مثل آن بيانيه‌اي كه ايشان در رابطه با افغانستان در زمان آقاي برهان الدين رباني صادر كردند كه خود آقاي برهان الدين رباني وقتي به ايران آمد، در ديداري كه با آقا داشت، اظهار نمود اين بيانيه شما روح تازه‌اي به مجاهدين ما دميد و تحولي در آنها ايجاد كرد.

مردم ما نسبت به فعاليت مراجع و بزرگان ديني خود اطلاع زيادي ندارند. اين وظيفه صدا و سيماست كه مردم را با فعاليت مراجع آشنا كند تا مردم شناخت بيشتري نسبت به اين بزرگان پيدا نمايند. مثل فعاليت گسترده‌اي كه ما در داخل و خارج از كشور در ده سال اخير انجام داديم، به طوري كه در جمهوري آذربايجان به‌خاطر محبوبيت زياد مرحوم والد در بين شيعيان آنجا، دولت آذربايجان توزيع و خريد و فروش رساله ايشان را ممنوع كرده است. بيش از سي جلد كتاب به زبان آذري ترجمه كرده و به آنجا فرستاديم. در زمينه قرآن، تفسير نور آقاي قرائتي را ترجمه كرده و به آنجا ارسال كرديم. فعاليت‌هايي كه بخش فرهنگي ما انجام داده خيلي گسترده است، در رابطه با وهابيت، مرحوم آقا خيلي تأكيد داشتند خصوصاً به مسؤولين امر كه اهتمامي ويژه نسبت به فعاليت وهابي‌ها داشته باشيد، بخش فرهنگي ما در اين مورد براي آموزش گروهي از طلاب اقدام كرد و جزوه «نقدي بر باورهاي وهابيت» را منتشر كرده كه مورد استقبال گسترده طلاب و دانش‌پژوهان قرار گرفته است. و حتي سازمان حج و زيارت چندين هزار نسخه از آن را تاكنون چاپ كرده است.
سايت اطلاع رساني مرحوم آقا با كثرت سؤالات ديني مردم مواجه و تاكنون ده‌ها هزار ايميل را جواب داده است.

مردم خبر از فعاليت مراجع ندارند، حتي خبر ندارند خمس و وجوهات شرعيه آنها به چه مصرفي مي‌رسد. اين صدا و سيماست كه مي‌تواند به خوبي اين فعاليت‌ها را به مردم منتقل كند و در نتيجه باورهاي مردم را نسبت به كيان مرجعيت و اعتقادات شيعه مستحكم سازد. بايد مردم از بركات و خدمات مراجع تقليدشان مطلع شوند. يك روز من به آقاي لاريجاني پيشنهاد كردم بياييد فيلمي درست كنيد راجع به زندگي يك مرجع از زماني كه وارد حوزه مي‌شود و زندگي طلبگي را شروع مي‌كند تا زمان مرجع شدن و بعد از آن. مثلاً اگر بخواهيد در هر بعدي از ابعاد مرحوم امام(ره) شما فيلم درست كنيد، بعد اخلاقي، سياسي، علمي و... ساعت‌ها وقت را پر مي کند. شما الآن يك فيلم راجع به شهريار ساخته و پخش كرده‌ايد، چقدر اين فيلم مردم را به شعر و شاعري علاقمند كرده است، فيلم‌ها مي‌توانند تأثيرگذار باشند و فرهنگ‌سازي كنند، البته كار خيلي شده است، اما نياز به تلاش‌هاي بيشتري هست.

برچسب ها :