سخنراني حضرت آيت الله فاضل لنكراني(دامت بركاته) در جمع خواهران ممتاز حوزههاي علميه خراسان شمالي
۱۷ آبان ۱۳۹۰
۱۶:۵۷
۳,۲۵۰
خلاصه خبر :
آخرین رویداد ها
-
ولادت با سعادت حضرت جواد الائمه(علیه السلام) تبریک و تهنیت باد
-
انتصاب ناشایست هم شعبهای از شعوب جور و خیانت است
-
شورای عالی انقلاب فرهنگی موضوع واگذاری مسئولیتها را ساماندهی کند
-
علم اصول، منطق فهم دین
-
جشن میلاد حضرت زهرا(س) و آئین عمامهگذاری در حسینیه دفتر آیت الله فاضل لنکرانی
-
مقاومت؛ تنها راه عزت مسلمین و غلبه بر مستکبرین
بسم الله الرحمن الرحيم
ابتدا فرا رسيدن شهادت امام باقر(ع) را به همهي شيعيان و حوزويان، مخصوصاً به شما خواهران محترم طلبه كه از خراسان شمالي به قم تشريف آورديد تسليت عرض ميكنم و اميدوارم كه همهي ما كه مديون و مرهون ائمه طاهرين(ع) هستيم هر چه بيشتر از خرمن علم و تقوا و عصمت اين حضرات بهرهمند شويم و وجود ما هر چه بيشتر نورانيتر بشود ان شاء الله.
حضرت باقر (ع) فرمودند «هيهات هيهات لا يكون فرجنا حتّي تغربلوا ثم تغربلوا» دو بار هيهات را ذكر كردن اهميت مطلب را ميرساند. آنها كه فكر ميكنند با خواندن يك نماز و رعايت مختصري از احكام زمينهفرج امام زمان (عج) را آماده ميكنند كه فرج آن حضرت فرج همهي اهلبيت است، اين اشتباه است! «لا يكون فرجنا حتّي تغربلوا ثم تغربلوا» يعني شيعه و بزرگان شيعه و ناشرين شيعه در شدائد و امتحانات بسيار سختي قرار ميگيرند، اين غربال شدن فقط نسبت به مجرّد اعتقاد به امام زمان و به اصل امامت نيست، گاهي اوقات انسان در فراز و نشيب زندگي زير بار حكمي از اسلام كه يك مقدار به ضرر او هست، نميرود و با آن حكم مخالفت ميكند، اين تغربلوا، يعني نسبت به همهي ابعاد اسلام، نسبت به همهي دستورات اسلام، اعم از اصول و فروع آن، مطيع و منقاد باشد و به اين درجه مطلوب بعد از امتحانات فراوان ميتوان رسيد.
يك غربالي نسبت به عموم مردم وجود دارد و يك غربال هم در ما روحانيّت است كه ميخواهيم كافل ايتام آل پيامبر باشيم و مردم را سرپرستي كنيم، دين شيعه را نگهداري كنيم، در اين صورت امتحانات ما با امتحان نوع مردم بسيار تفاوت ميكند، بسيار خطرناكتر است، همان طوري كه امتحان انبياء الهي با امتحانهاي ما قابل مقايسه نيست! انبياء الهي امتحانهاي بسيار بسيار سخت و غير قابل تحمّل براي نوع بشر را داشتند كه از آن امتحانها سرفراز بيرون آمدند، نتيجه این است كه ما بايد ببينيم كه واقعاً اين قانون غربال در ما چه كرده و چه ميكند؟ و از اين امتحان الهي چقدر موفق بيرون ميآئيم؟ اخلاصمان براي بيان دين چقدر است؟ آنچه را كه عمل ميكنيم، براي خداست يا نه؟ اين يكي از امتحانهاي سخت خداست.
نوع مردم شايد اصلاً به اين امتحان مبتلا نشوند، توقعي هم از آنها نيست، ولي ما كه مدعي هستيم مخلصانه براي دين خدا تبليغ ميكنيم «الذين يبلغون رسالات الله و يخشونه و لا يخشون أحداً إلا الله» آيا واقعاً اينطور هست؟ اين جوابش خيلي مشكل است، آيا تا به حال شده در محيطي كه پر از خوف و هراس است، يا جايي ميداند او را مسخره خواهند كرد يك حرفي را انسان براي خدا بگويد.
يادم نميرود كه وقتي در زمان مرجعيّت مرحوم والد ما رضوان الله عليه، ايشان اعلاميهي خيلي محكمي راجع به مجلس خبرگان داده بودند، بعضي از علماي قم به من گفتند به آقا عرض كنيد كه اينجور اعلاميهي محكم سياسي مناسب با شئون مرجعيّت نيست و توقّع این است كه يك مقدار آرامتر در اين مسائل وارد شويد.
من به ايشان عرض كردم كه فلان آقا اين پيغام را دادند كه من به شما بگويم، فرمودند به اينها بگوييد من مرجعيت را براي همين حفظ انقلاب قبول كردم، چون انقلاب يك امانت و يك منّت بزرگ خدا بر مردم است، با اين انقلاب است كه شيعه در دنيا معرفي شد، با اين انقلاب است كه ارزشها احيا شد، با اين انقلاب است كه حوزهها جان گرفتند، حوزههاي ما اصلاً جاني نداشتند.
فرمودند من مرجعيّت را به اين دليل ميخواهم، اگر اينها نباشد و نتوانم در پرتوي مرجعيّت حرفي بزنم و براي اسلام و انقلاب از آن استفادهاي نشود چه ارزشي براي من دارد؟ هيچ ارزشي ندارد.
انسانهايي كه اخلاص خمير مايهي زندگي و وجودشان ميشود و قدم براي خدا برميدارند، در بحرانها آن خصوصيت خدايي بودنشان، آنها را در يك مسير صحيحي قرار ميدهد؟ چرا يك عدهاي در بعضي بحرانها لغزش پيدا ميكنند و براي هميشه از بين ميروند، براي اينكه معلوم ميشود گذشتهشان درست نبوده و الا اگر انسان هميشه اصلِحَ بين خودش و خدا را اصلاح كند، خدا از او مراقبت ميكند.
عرض بنده اين است كه واقعاً ما روحانيّت شديداً مورد امتحان هستيم، الآن در برابر اين شبهاتي كه به مردم و جوانان ما القاء ميشود، ما چقدر به فكر هستيم كه اين شبهات را جواب بدهيم، خواهران محترم ما چقدر به فكر هستند كه سؤالاتي كه در مورد زنها مطرح ميشود، اين فمينيسمي كه امروز درست كردند براي اينكه ريشه زن را بزنند، مثل اينكه ما ميخواهيم حقوق زن حفظ شود و هويّت انساني او را به طور كلي از بين ببرند، زمانهي ما زمانهاي شده كه با ظاهر دينداري عليه دينداري كار ميكنند، با ظاهر حقوق بشر عليه حقوق بشر كار ميكنند و با ظاهر حجاب عليه حجاب كار ميكنند، شما ديديد كه در ماه رمضان مجلهاي به نام خاتون نوشته شد، اينها صريحاً در آن مجله گفتند كه چادر مشكي چيزي بود كه ناصرالدين شاه از مجالس فسق و فجور فرانسه به ايران آورده، چه استهزايي نسبت به دين بالاتر از اين، اينكه حكم خدا را كه در قرآن در آيه جلباب صريحاً مطرح شده، نفي كردند، از آنكه به پيامبر(ص) مجنون بگويند به مراتب بالاتر است. آن وقت اين در كشور ما در تيراژ وسيع چاپ و رايگان پخش ميشود.
ميخواهم عرض كنم كه هر طلبهاي اعم از برادران و خواهران، بايد رصد كند ببيند دشمن امروز كيست و توطئه و ترفند او چيست؟ سؤال و شبهه جديد چيست؟مخصوصاً شما در مورد شبهاتي كه مربوط به خواهران و مسائل ديني آنها وجود دارد، عميق كار كنيد، اصلاً با دختران دبيرستاني ارتباط داشته باشيد و مجال بدهيد كه راجع به دين هر سؤالي دارند مطرح كنند، اين خيلي براي شما مفيد است، بگوئيد هر سؤالي داريد مطرح كنيد! مواردي كه جوابش را نميدانيد با روحانيّون محترم مطرح كنيد، آن وقت اين ميشود نگهباني دين و الا اگر من در خانه بنشينم تا كسي يك روزي بيايد مسئلهاي بپرسد، به من كه نميگويند نگهبان دين، نگهباني دين يعني انسان مراقبت كند كجا، چه افرادي و چه گروههايي ميخواهند به دين ضربه بزنند؟
اينكه در روايات از علما به عنوان نگهبانان دين ياد شده به همين معناست، ببينند چه شبههاي مطرح ميشود و چه مجلهاي منتشر ميشود، اينها را بررسي كنم، زمان اينكه بگويم من روزنامه و مجله نميخوانم و اينها را كنار بگذارم نيست! ما بايد روزنامه بخوانم و ببينيم حرفها چيست و خودمان را واقعاً براي پاسخگويي آماده كنيم.
اگر اينطور شديم، قرهي عين ائمه طاهرين و نور چشم اسلام ميشويم، طلبه بايد نور چشم اسلام باشد، چه برادر و چه خواهر؟ مرحوم والد ما كه يكي از بنيانگذاران جامعة الزهرا و از اعضاي آن هيئتي بودند كه امام براي تشكيل جامعة الزهراء تعيين فرمودند و اين ساختمان عظيمي كه الآن ساخته شده، يك وقت آقاي طباطبائي ميگفتند اگر كمك و حمايت ايشان نبود ما نميتوانستيم اين مركز عظيم را براي خواهران درست كنيم، ايشان ميفرمودند من در ميان اين خواهران ميبينم افرادي را كه خيلي قوت علمي دارند حتي در مباحث خارج، من جزواتشان را ديدم كه انصافاً بعضيهايشان از جهت فهم از برادران جلوتر هستند، روي مسائل عميق كار ميكنند، شما يك چنين تواناييداريد و فرقي نميكند قم باشيد يا خراسان.
خودتان را واقعاً براي دفاع از اسلام در اين شرايط كه هجمهها در داخل و خارج فراوان شده، بيشتر آماده كنيد.
اميدوارم ان شاء الله در اين روز كه روز شهادت امام باقر(ع) است همهي ما همانطوري كه خدا به امام باقر(ع) عنايت كرد و علوم نبوّت و كتاب و سنّت را منتشر كرد، به ما هم به اندازهي ظرفيت وجودي خودمان اين عنايت را بكند و عمر ما را در مسير نشر دين و قرآن و سنت قرار بدهد.
والسلام عليكم و رحمة الله و بركاته