آیة الله فاضل لنکرانی(دامت برکاته): اگر نظام صدمه ای ببیند، دین آسیب خواهد دید

۲۱ اسفند ۱۳۹۰

۱۱:۵۶

۳,۲۴۵

خلاصه خبر :
اگر نظام صدمه ای ببیند، دین آسیب خواهد دید
طلاب علوم دینی باید قدر جایگاه و مسیری که در آن قرار دارند را بدانند
بدون شک بقای حوزه‌های علمیه به بقای انقلاب اسلامی است
آخرین رویداد ها
رییس مرکز فقهی ائمه اطهار(ع) گفت: اگر نظام صدمه ای ببیند، دین و حوزه‌های علمیه اولین آسیب دیدگان خواهند بود.

به گزارش مرکز خبر حوزه، آیة الله جواد فاضل لنکرانی در جمع طلاب و فضلای مشهدی حوزه علمیه قم با اشاره به روایتی از امام صادق(ع) در کتاب اصول کافی، اظهارداشت: حضرت در این روایات از پیامبر اکرم(ص) نقل می‌فرمایند که اگر کسی در مقابل مشکلات زندگی صبر را پیشه خود قرار ندهد حسرت، بعد از حسرت او را فرامی گیرد؛ این تعبیر نسبت به مظاهر دنیا بیان شده است که اگر مومنان برای آنچه از مال دنیا در اختیار مردم قرار دارد، حسرت بخورند، حسرت‌های بعدی نیز در راه است.

وی با اشاره به ادامه این روایت افزود: در بخش بعدی این روایت آمده است که اگر کسی نعمت‌های الهی را در نعمات مادی خلاصه شده بداند، اعمال عبادی او کم و عذاب به او نزدیک می‌شود؛ در این جا نیز ایمان، به عنوان مهم ترین نعمت الهی رخ نمایی می‌کند.

این استاد حوزه علمیه با بیان این که طلاب علوم دینی باید قدر جایگاه و مسیری که در آن قرار دارند را بدانند، تصریح کرد: برخی از طلاب به جایگاهی که در آن قرار دارند و به نعمتی که از علم و تقوا و تبلیغ دین خدا در اختیار آنها گذاشته شده توجه کمی دارند و گاهی کسوت روحانیت را با مشاغل دیگر جامعه مقایسه می‌کنند.

رییس مرکز فقهی ائمه اطهار‌(ع) ادامه داد: روحانیت با هیچ شغل و جایگاه اجتماعی دیگر قابل مقایسه نیست چون فهم دین و بیان احکام الهی بزرگترین نعمتی است که ممکن است خداوند به کسی عنایت بفرماید؛ اگر عمری را صرف فهم یک آیه از قرآن کنیم با تمام نعمت‌های این عالم برابری می‌کند.

وی گفت: شرایط حضور در جایگاه طلبگی، نعمت عظیمی است که خداوند در اختیار عده معدودی از انسان‌ها قرار داده است، پس دلیلی ندارد که بگوییم پس از سال‌ها تحصیل علوم حوزوی، بعد از آن چه اتفاقی قرار است بیافتد.

رییس مرکز فقهی ائمه اطهار(ع)، کتاب «سرّالصلوه» امام خمینی(ره) را یکی از بهترین کتاب‌های شیعه در حوزه عرفان نظری و توحیدی دانست و افزود: متاسفانه ارزش این کتاب شگرف هنوز در حوزه‌های علمیه ناشناخته مانده و به اهمیت آن پی برده نشده است؛ امام راحل در این کتاب یک دوره کامل مبانی عرفان نظری را بیان کرده است.

 این استاد حوزه خاطرنشان کرد: حضرت امام‌(ره) وقتی به یک آیه از قرآن می‌رسند عنوان می‌کنند که این آیه به قدری مباحث ارزنده در خود جای داده است که همین الان می‌توانم در تفسیر این آیه یک جلد کتاب بنویسم؛ حال باید دید که این مرد الهی و بزرگ چه رابطه ای با خدا ایجاد کرده است که این همه معرفت و عمق فکری و معنوی، از سوی خدا در وجود ایشان به ودیعه گذاشته شده است.

وی گفت: طلاب، باید شاکر این نعمت باشند و به خدا و دین الهی خدمت کنند که بالاترین نعمت است.

آیة الله فاضل لنکرانی یادآور شد: طلاب شهر مشهد مقدس در اقدامی کم نظیر با حضور در بیمارستان‌ها و مراکز جمعیتی که نیازمند حضور مبلغان دینی هستند به تبلیغ دین می‌پردازند که به نوعی شکر گذاری این نعمت الهی است؛ البته در این میان باید با رعایت ضوابط خاص تبلیغی که در آیات و روایات نیز به آن اشاره شده است از بیان مطالب بی ربط در زمان‌ها و مکان‌های بی ربط که ممکن است به اصل تبلیغ آسیب بزند خودداری کنند.

این استاد حوزه با اشاره به آثار شگرف انقلاب اسلامی اظهارداشت: بدون شک بقای حوزه‌های علمیه به بقای انقلاب اسلامی است؛ اگر خدای ناکرده این نظام و انقلاب صدمه ای ببیند اولین چیزی که از آن ضربه خواهد خورد، دین و حوزه‌های علمیه است.

رییس مرکز فقهی ائمه اطهار‌(ع) تصریح کرد: کسی نباید خیال کند که اگر این نظام تغییر کند دیگر حوزه‌های علمیه می‌توانند به همین شکل به فعالیت علمی و تبلیغی خود عمل کنند، پس همه دردمندان دین و تبلیغ دین خدا باید تمام تلاش خود را برای حفظ پایه‌های نظام اسلامی و الهی این انقلاب به کار بگیرند.

وی با بیان این که مرحوم آیت الله العظمی فاضل لنکرانی(ره) معرفی شیعه به دنیا را مهم ترین دستاورد انقلاب اسلامی ذکر می‌کردند،گفت: درست است که وهابیت و مسیحیت و داعیان عرفان‌های کاذب در حال فعالیت هستند ولی نباید از این شرایط هراسی به خود راه بدهیم و تنها باید از این زنگ خطر، برای فعالیت و کوشش بیشتر استفاده کنیم.
برچسب ها :