بیانات حضرت آیت الله فاضل لنکرانی(دامت برکاته) در دیدار سران و شیوخ طوائف شیعه سیستان و بلوچستان

۲۵ شهریور ۱۳۹۱

۰۸:۱۸

۳,۳۵۲

خلاصه خبر :
مکتب شیعه چون مبتنی بر آیات قرآن، منطق، واقعیات و حقایق است، مورد توجه اندیشمندان است...شیعه باید روز به روز اعتقادش به محکم و متقن بودن مکتب اهل‌بیت(ع) بیشتر شود...مکتب شیعه مطابق با فطرت مردم است...منطق شیعه را کاملاً بفهمید و به دیگران منتقل کنید، در عین اینکه اتحاد خودمان را باید حفظ کنیم
آخرین رویداد ها


بسم الله الرّحمن الرّحیم

خدمت شما بزرگواران خوشامد عرض می‌کنم. رؤسای محترم قبایل و مناطقی که از سه استان بزرگ، حساس و پراهمیت کشور به قم آمده‌‌اید، به زیارت حضرت معصومه(سلام الله علیها) و دیدار با مراجع بزرگوار، علما و حوزه علمیه مشرف شده‌‌اید. امیدوارم این سفر، آثار معنوی زیادی برای شما داشته باشد و وقتی برمی‌گردید إن شاء الله با جدیّت بیشتر نسبت به وظیفه‌ای که بر عهده دارید اهتمام داشته باشید.

در آستانه شهادت پیشوای مذهب شیعه، حضرت امام صادق(علیه‌‌السّلام) هستیم، به فرموده‌ی امام بزرگوار رهبر فقید انقلاب؛ ما افتخار می‌کنیم که جعفری و پیرو مکتب امام صادق(ع) هستیم. علاوه بر توده مردم ما روحانیون و شما که رؤسای قبایل هستید باید پیشوایان خود و ائمه طاهرین(ع) را بیشتر بشناسیم. امام صادق(ع) را بیشتر بشناسیم، امام صادق(ع) چه کسی بود؟ آیا ایشان یک عالمی بود در حدّ علمای معمولی سایر مذاهب؟ امام صادق در کدام مدرسه درس خوانده بود؟ امام صادق(ع) که فرمود «إنی لأعلم القرآن من اوّله إلی آخره» من قرآن را از اول تا آخرش را می‌دانم و به تمام قرآن عالم هستم، مثل اینکه همه قرآن در کف دست من است. چه کسی می‌تواند چنین ادعایی کند؟ کدام عالمی را در میان مذاهب دیگر سراغ داریم که چنین ادعایی کند، علم به ما کان و ما یکون و ما هو کائن دارند بعد فرمود این قرآن را که می‌فرماید تبیاناً لکل شیء بیان کننده تمام چیزها است من می‌دانم، این فرد پیشوای ماست. ما پیرو شخصیتی هستیم که هرگز نزد دیگری درس نخوانده است.

بیانات حضرت آیت الله فاضل لنکرانی(دامت برکاته) در دیدار سران و شیوخ طوائف شیعه سیستان و بلوچستان

ابوحنیفه می‌گوید من دو سال نزد جعفر بن محمد درس خواندم «ولو لا السنتان لهلک النعمان» اگر آن دو سال نبود من هلاک می‌شدم، و عمر من باطل بود، یا آن داستان معروفی که منصور، ابوحنیفه را دعوت کرد برای اینکه سؤالاتی را از امام صادق(ع) بپرسد، ابوحنیفه می‌گوید من مسائل زیادی را از جعفر بن محمد سؤال کردم و امام صادق(ع) در جواب هر مسئله می‌فرمود: أنتم تقولون کذا، اهل العراق یقولون کذا، نحن نقول کذا، شما چنین میگوئید، اهل عراق چنان می‌گویند و ما این چنین می‌گوئیم یعنی بر تمام مذاهب مسلط بود. این خیلی حرف است که یک شخصیتی تمام قرآن را بداند، تمام حقایق را بداند، ‌بعد حتی اقوال مذاهب باطله را هم اگر از او سؤال کنند بداند.

سپس ابوحنیفه به منصور گفت ما در میان روایات خود چنین روایتی داریم که «اعلم الناس اعلمهم بخلاف الناس» عالم‌ترین مردم کسی است که آراء مختلف را بداند. ببینید یک چنین شخصیتی پیشوای مذهب ماست، تمام علمای اهل سنت به شخصیت علمی امام صادق(ع) اعتراف دارند.

یک ملحدی از ملحدین زمان امام صادق(ع) در یک شیشه‌ای یک مقدار خاک و آب ریخت درب آن را بست و بعد از مدّتی مقداری کرم در این شیشه تولید شد، گفت بروید به مسلمان‌ها بگوئید شما که می‌گوئید خدا خالق است، (نعوذ بالله) من هم خالق هستم و این کرم را من تولید کردم، قضیه به گوش امام صادق(ع) رسید، حضرت فرمود بروید از او سؤال کنید تو تعداد اینها را می‌دانی چند تاست؟ آیا می‌دانی مذکر و مؤنث اینها چند تا و کدام است؟ از اینها که خبر نداری؟ پس نمی‌توانی بگوئی من خالق اینها هستم، خالق کسی است که همه‌ی خصوصیّات مخلوق را بداند، در تاریخ زندگی امام صادق می‌بینیم که با بسیاری از اهل مذاهب دیگر و حتی رؤسای کفر و زندقه مناظره داشته، به همه می‌فرمودند هر سؤالی دارید از من بپرسید، در هر موضوعی با هر زبانی که می‌خواهید سؤال کنید، یک عده از اهل خراسان خدمت حضرت رفته بودند، حضرت با آنها به زبان فارسی صحبت کرد، دیگران رفته بودند با زبان عبری با آنها صحبت کرد، با گروهی دیگر به زبان نبطی صحبت کرد، بعد حضرت فرمودند من عالم به تمام لغات و زبان‌ها هستم.

بیانات حضرت آیت الله فاضل لنکرانی(دامت برکاته) در دیدار سران و شیوخ طوائف شیعه سیستان و بلوچستان

شما ببینید الآن اگر غیر از زبان فارسی بخواهیم زبان دیگری یاد بگیریم چقدر باید زحمت بکشیم؟ آیا می‌شود یک موجودی بدون اتصال به خدا این چنین علمی داشته باشد که دریای علوم باشد؟ هرگز. امام صادق(ع) فرمود «إن الله تبارک و تعالی اجل و اعظم من أن یترک الأرض بغیر إمامٍ عادل» بیبنید برای امامت حضرت چگونه و چقدر زیبا و با استدلال صحبت می‌کند؟ می‌فرماید خدا شأنش بالاتر از این است که زمین را بدون امام عادل رها کند، او مثل من و شما نیست، این همه بشر و مخلوقات را که آفریده باید یک انسان کامل را روی زمین قرار بدهد، این دلیل بر آن است که در هر زمانی ما نیاز به امام و حجّت خدا داریم، شیعه مفتخر به چنین امام و ائمه‌ای است.

امامی که هیچ اشکال و نقطه ضعفی در تاریخ زندگی‌اش وجود ندارد، سفیان ثوری آمد خدمت حضرت، عرض کرد یابن رسول الله چرا مثل جدّ خودت زندگی نمی‌کنی؟ ‌جدّ تو رسول خدا و امیرالمؤمنین به اقل از دنیا و احتیاجات اکتفا می‌کرد، اما شما لباس سفید، زیبا و قیمتی پوشیده‌اید، حضرت بلا فاصله فرمود زمان رسول خدا اکثر مردم در فقر و تهی‌دست بودند و ایشان باید به مقتضای آن زمان عمل می‌کرد. اما در این زمان وضع مردم نسبتاً بهتر شده، و افراد زیادی مثل این لباس را می‌پوشند، سفیان ثوری و پیروان او با به کار گرفتن زهد دروغین و صوفی‌گری خواستند به امام اشکال بگیرند، اصلاً تصوّف برای مقابله با امام صادق به وجود آمد، برای اینکه در امام صادق یک نقطه ضعف ایجاد کنند و نتوانستند! همه اذعان دارند بر اینکه امام صادق(ع) شخصیتی است که در تاریخ بیشترین علم را انتشار داده، ما کدام شخصیت را داریم که چهار هزار عالم از محضر او استفاده کرده باشند؟ آن هم در دوران پرحادثه‌ای که جریان تغییر حکومت اموی و عباسی مطرح بود، امام صادق(ع) از این فرصت استفاده کرد.

بیانات حضرت آیت الله فاضل لنکرانی(دامت برکاته) در دیدار سران و شیوخ طوائف شیعه سیستان و بلوچستان

مکتب شیعه چون مبتنی بر آیات قرآن، منطق، واقعیات و حقایق است، مورد توجه اندیشمندان است. ما در قرآن کریم 300 آیه در مورد ولایت داریم، هیچ قانونی و حکم فقهی، اخلاقی، اقتصادی،‌ روانی در شیعه نداریم که بگوئیم استدلال و منطق ندارد! همین امام صادق(ع) و ائمه دیگر ما می‌فرمودند ما هر چه می‌گوئیم از قرآن است و اگر از ما سؤال کنید آدرس آن را نشان می‌دهیم، یعنی شیعه روح، فکر و اعتقادش در قرآن کریم است، آن مذاهبی که می‌گویند شما قرآن را ترک کرد‌ه‌اید، بدانند که خود آنها قرآن را ترک کرده‌اند. شما ببینید ائمه ما مخصوصاً امام صادق(ع)  چقدر به آیات قرآن در احکام فقهی استدلال کرده‌اند، خود اهل سنت هم این مطلب را تأیید و بیان کرده‌اند. یعنی این مقدار اعتنایی که امام صادق(ع) به قرآن داشته و استدلال به آن می کرده در کلمات مذاهب دیگر نیست، آن وقت آنها می‌گویند شما قرآن را رها کردید! مگر قرآن فقط به این است که شما یک عده حافظ تربیت کنید که فقط ظاهر قرآن را بدانند؟ کدام یک از پیشوایان شما می‌تواند بگوید «إنی اعلم القرآن من اوّله إلی آخره» ندارید! اما ما داریم و به آن افتخار می‌کنیم.

شیعه باید روز به روز اعتقادش به محکم و متقن بودن مکتب اهل‌بیت(ع) بیشتر شود، اگر گذاشته بودند اهل‌بیت(ع) آن منبع علم خدا و علم نبی حقایق را برای مردم بیان کنند اصلاً وضع دنیا طور دیگری می‌شد، نگذاشتند! اما همین مقدار هم که بیان شده بسیار عجیب است! جامعیّتی که در مکتب اهل‌بیت وجود دارد در سایر مکاتب نیست. به اهل‌سنت بگوئید دعاهایتان را بیاورید و ما هم دعاهایمان را می‌آوریم با هم مقایسه کنیم! آیا یکی از پیشوایان اهل‌سنت می‌توانند یک سطر دعا مثل دعای صحیفه سجادیه یا صحیفه صادقیه بیان کند؟ ما امام صادق(ع) را بیشتر به نشر علم می‌شناسیم. مالک بن انس از پیشوایان اهل‌سنت می‌گوید مدت زمانی با امام صادق رفت و آمد داشتم، یا مشغول نماز بود، یا صائم بود یا قرآن می‌خواند! این دعاهایی که امام صادق دارد، چه دعاهای عجیبی است؟ صحیفه صادقیه مجموعه دعاهایی است که از امام صادق(ع) چاپ شده اندازه‌اش کمتر از صحیفه سجادیه نیست.

بیانات حضرت آیت الله فاضل لنکرانی(دامت برکاته) در دیدار سران و شیوخ طوائف شیعه سیستان و بلوچستان

ما به اهل سنت می‌گوئیم شما مثل این دعاها دارید؟ آنها بعد از رسول خدا(ص) ارتباطشان با وحی قطع شد ولی شیعه افتخار دارد که ارتباطش با خدای تبارک و تعالی تا روز قیامت به وسیله‌ی امام معصوم(ع) باقی است، چه ارزشی از این بالاتر؟ آنها می‌گویند رسول خدا برای رهبری مردم بعد از خود کسی را معیّن نکرد و بشر باید تا روز قیامت خودش یک شخصی را به عنوان رئیس قرار بدهد، ما می‌گوئیم نه! خدا برای بشر باید تا روز قیامت امام عادل معصوم را قرار داده. کدامیک از این دو حرف منطقی است؟ به قول امام صادق(ع) بگوئیم آیا صحیح است که خدا بشر را رها کرده و هزاران سال کسی را به عنوان سرپرست او قرار ندهد؟ این افتخار ماست که ما به وسیله این ابواب الله، با خدا ارتباط داریم خود امام صادق می‌فرماید «نحن ابواب الله» ما ابواب خدا هستیم. فرمود ما افرادی هستیم که مردم برای آنکه خدا را بشناسند به ما احتیاج دارند، «بنا عرف الله» خیلی صریح و با منطق بسیار روشن عرض کنم اعتقاد ما این است که اگر ما ائمه‌ی معصومین(ع) را حذف کنیم اصلاً نمی‌توانیم خدا را عبادت کنیم، این یک امر قرآنی است، استدلال هم دارد، خود خدا به رسولش فرمود که اگر ولایت امیرالمؤمنین را بیان نکنی یک خط بطلان بر همه زحماتی که تاکنون کشیده‌ای بکش.

از آیات دیگر هم استفاده می‌شود اگر ولایت نباشد تمام اعمال باطل است، اگر ولایت نباید معرفت خدا امکان ندارد، می‌گویند به زیارت که می‌روید چرا ضریح را می‌بوسید؟ ‌شما نمی‌فهمید که این بوسیدن ضریح دارای چه پشتوانه اعتقادی است. ما که ضریح را عبادت نمی‌کنیم، بلکه معتقدیم آن موجودی که انسان کامل و ولی خدا بوده اینجا مدفون است و از برکت او این در و دیوار و ضریح احترام پیدا کرده، همانطور که پیراهن یوسف به برکت حضرت یوسف ارزش پیدا کرد و چشم یعقوب را شفا داد، ما معتقدیم خدا به وسیله‌ی اینها شناخته و عبادت می‌شود، اگر اینها نباشند ما نه قدرت شناخت خدا و نه قدرت عبادت او را داریم، این حقیقت مکتب ماست.

روز به روز اعتقاد خود را قوی‌تر کنیم، فردا که روز شهادت امام صادق(ع) است بگوئیم یابن رسول الله ما افتخار داریم پیرو مکتب شما و جعفری هستیم، سعی کنیم روز به روز خود را به اینها نزدیکتر و با سیره‌ی آنها آشناتر شویم. آن وقت اگر یک روز بشنویم کسی از مذاهب دیگر آمده و یک دختر شیعه را به خاطر فقر مالی خریده یا با او ازدواج کرده، بی‌تفاوت نخواهیم بود. انسان اگر به خاطر شنیدن این خبر بمیرد، حق دارد! اگر ما واقعاً مذهب حقّه‌ی جعفری را بشناسیم، از نسل‌مان، از طایفه‌مان، از فامیل‌مان، مراقبت می‌کنیم و بی‌تفاوت نمی‌باشیم، البته بحمدالله مکتب اهل‌بیت امروز در دنیا رو به افزایش است.

در همین ده بیست سال اخیر حدود ده میلیون نفر در آفریقا به تشیع گرویده‌اند، چون مکتب شیعه مطابق با فطرت مردم است، چیزی نیست که با فطرت مردم سازگاری نداشته باشد، اگر کلمات امیرالمؤمنین(ع) در نهج البلاغه یا احادیث امام صادق(ع) در مورد توحید نبود، ما از توحید چه می‌فهمیدیم؟ اینها یک مقداری دست ما را گرفته و به سوی معرفت خدا کشانده است. مذهب ما در بحث اعتقادات، توحید خدا، صفات خدا، اصلاً قابل مقایسه با مذاهب دیگر نیست.

بیانات حضرت آیت الله فاضل لنکرانی(دامت برکاته) در دیدار سران و شیوخ طوائف شیعه سیستان و بلوچستان

ما ارزش مکتب خود را بدانیم، اگر واقعاً پیرو امام صادق باشیم شبانه روز باید دنبال این باشیم که چه کنیم تا کلمات ائمه و امام صادق را به مردم منتقل کنیم، مجلس تشکیل بدهیم، از روحانیّون بزرگوار دعوت کنیم تا برای ما کلمات امام صادق را بیان کنند، مراقب دشمنانی باشیم که دندان تیز کرده‌اند برای اینکه مذهب شیعه را به خیال خام خودشان یک روزی ضعیف یا محو کنند، مگر می‌شود حق از بین برود؟ قرآن می‌فرماید ممکن است روی آب را کف بپوشاند ولی کف روی آب آرام آرام از بین می‌رود و آب زلال باقی می‌ماند و اما الزبد فیذهب جفاءً، مذهب شیعه آن آب زلال است که باقی می‌ماند. مذاهب دیگر مثل کف روی آب از بین رفتنی هستند.

همیشه حق یک اهل حق و طرفداران واقعی دارد ولی ما باید بیدار باشیم ببینیم چه وظیفه‌ای داریم امکانات خودمان را به راحتی در اختیار دیگران قرار ندهیم که نمی‌توانیم جواب خدا را بدهیم، گاهی اوقات می‌شنویم در یک نقطه‌ای کسی برای اینکه  زمینش را یک مقدار بیشتر بخرند آنرا به دیگران می‌فروشد، دیگری می‌خواهد چه بکند؟! می‌خواهد همه‌ی هویّت ما را بگیرد، نیامده زمین را از شما بگیرد بلکه آمده دین را از شما بخرد، قطعاً چنین معامله‌ای اشکال دارد، اگر در روایات ما وارد شده که آن کسی که در دستگاه ظالم قلم را به جوهر می‌زند و به دست ظالم می‌دهد، عذاب اخروی دارد، اگر شیعه‌ای در یک منقطه‌ای دارای زمین خیلی خوبی است که آنرا به قیمت متعارف می‌خرند، حالا کسی بیاید دو سه برابر از او بخرد که نسل شیعه را از این منطقه آرام آرام در طول زمان از بین ببرد، آیا فروش زمین به این فرد خیانت به مذهب و  دین فروشی نیست؟

شما باید خیلی مراقب باشید، به فرزندانتان و به همه مردم آنجا بگوئید مراقبت کنند، امروز توطئه‌ها فراوان و انواع مختلف دارد که یکی از راه‌هایش همین است، اسرائیل هم آرام آرام آمد زمین‌ها را از فلسطینی‌ها خرید و یکباره این مشکله را برای عالم انسانیّت به وجود آورد، اینها هم می‌خواهند همین کار را بکنند.

حضور فعال داشته باشید، منطق شیعه را کاملاً بفهمید و به دیگران منتقل کنید، در عین اینکه اتحاد خودمان را باید حفظ کنیم، دشمن دنبال این است که از جنگ بین شیعه و سنّی بهره‌برداری کند. البته اتحاد به این معنا نیست که ما اعتقادات محکم خودمان را فراموش کنیم، نسبت به ارزشهایی که خون اباعبدالله الحسین علیه السلام برای او ریخته شده، مسامحه کنیم و بخواهیم ولایت را کمرنگ کنیم، ابدا! شما ببینید امام رضوان الله تعالی علیه آن منادی بزرگ وحدت شیعه و سنّی صراحتاً می‌فرماید ما مفتخریم که پیرو مکتب امام جعفر صادق هستیم،‌خیلی حرف است! امام می‌توانست بگوید من چون رهبر انقلابم و در این کشور یک عده اهل سنت هستند این حرف را نزنم، ولی صریح فرمود که ما جعفری هستیم.

ما نسبت به این مطلب افتخار می‌کنیم و آنها را دعوت می‌کنیم بیایند منطق ما را ببینند و اگر حرف حساب دارند بیان کنند. لذا خیلی توجه داشته باشید شرایط حساس است و از این زمان استفاده کنید، خودتان را با مکتب امام صادق بیشتر آشنا کنید و این ارزشهای مکتب اهل‌بیت را در آن مناطق حفظ کنید، نگوئید من یک نفرم چکار می‌توانم بکنم؟! یک نفر اگر مخلص باشد می‌تواند کار حضرت ابراهیم را بکند، توکل بر خدا کنید و هیچ واهمه‌ای نداشته باشید و ان شاء الله روز به روز ما شاهد گسترده شدن مذهب اهل‌بیت در آن مناطق باشیم.

بیانات حضرت آیت الله فاضل لنکرانی(دامت برکاته) در دیدار سران و شیوخ طوائف شیعه سیستان و بلوچستان

شما ببینید اهل‌سنت مسئله‌ی کنترل جمعیت را که نظام جمهوری اسلامی در 20 سال پیش متأسفانه تصویب کرد، اینها از اول عمل نکردند. مرحوم والد ما(رضوان الله تعالی علیه) همان زمان که مسئله‌ِ کنترل جمعیت مطرح شد شدیداً با این مسئله مخالف کردند ولی متأسفانه تصویب شد و یک عده از شیعه‌ها عمل کردند و این به ضرر واقع شد توجه به این جهت هم بکنید، با علما و بزرگان خودتان مشورت کنید تا این آسیب را به یک نحوی جبران کنیم.

پیامبر(ص) فرمود: «انی اباهی بکم الامم یوم القیامة ولو بالسقط»؛ قطعاً امیرالمؤمنین(ع) می‌فرماید «إنی اباهی بکم ایها الشیعه یوم القیامة ولو بالسقط»، قطعاً حضرت این را خواهند فرمود، تردیدی در این نداریم. باید جمعیت شیعه روز به روز زیاد شود ما تحقیقات خود را از جهت فقهی به مجلس شورای اسلامی ارائه داده و گفتیم این قانونی که در سال 72 به عنوان کنترل جمعیت مطرح شده تمامش خلاف شرع است، اصلاح کنید، ملاحظه کردید رهبر معظم انقلاب هم در یکی از سخنانشان فرمودند این قانون باید تجدید نظر شود و امیدواریم این قانون هر چه زودتر تجدید نظر شود و این آفت از کشور ما رخت ببندد و ما شاهد ازدیاد پیروان امام جعفر صادق(ع) باشیم.

در آخر این جمله را عرض می‌کنم که چشم امام صادق(ع) به من و شما و رؤسای قبایل است، مسئولیت ما مضاعف است، فکر نکنیم که فقط باید دین خودمان را حفظ کنیم بگوئیم کاری نداریم دیگران هر کاری می‌خواهند بکنند، امروز وظیفه داریم و باید روز قیامت جوابگوی امام صادق(ع) باشیم.

خدایا همه‌ی ما را از پیروان واقعی مذهب اهل‌بیت قرار بده.

والسلام علیکم و رحمة الله و برکاته


برچسب ها :