تحلیل و بررسی تحولات اخیر مصر در گفتگو با آیت الله فاضل لنکرانی(دامت برکاته)

۰۴ شهریور ۱۳۹۲

۱۸:۵۴

۳,۶۶۸

خلاصه خبر :
حوادث اخیر در کشورهای عربی و به ویژه کشور مصر باید مورد مطالعه تحلیلگران، مسلمانان و مردم ایران قرار بگیرد...در جریان مصر یک نیرو و محور قوی مخلص و انقلابی که بر حول اسلام حرکت کند وجود نداشت... مصر از موهبت الهی ولایت فقیه برخوردار نبود...اختلاف و تفرقه مهم‌ترین عاملی است که قدرت‌های مقابل از آن به نفع خود استفاده می‌کنند.
آخرین رویداد ها

آیت‌الله محمدجواد فاضل لنکرانی(دامت برکاته)، رییس مرکز فقهی ائمه اطهار(ع) با بیان اینکه حوادث اخیر در کشورهای عربی و به ویژه کشور مصر باید مورد مطالعه تحلیلگران، مسلمانان و مردم ایران قرار بگیرد، گفت: درست است که این وقایع در کشور مصر اتفاق افتاده، ولی مطالعه و بررسی آن بر همه لازم است.

وی افزود: مردم مصر یک انقلابی را ایجاد کردند و با حضورشان در صحنه دیکتاتوری را از حکومت خود عزل کردند و بعد هم تحت یک روند دموکراسی و انتخابات افرادی را بر مسند حکومت قرار دادند.

اما آنچه که مهم است این مطلب است که چرا اکنون آن روند دمکراسی به نتیجه نرسید و مشاهده می‌شود که ارتش مصر با ایجاد یک حالت کودتاگرایانه، رییس‌جمهور قانونی مصر را برکنار و زندانی کرد و از سوی دیگر هم قوه قضائیه مصر حسنی مبارک را از جمیع اتهاماتی که داشت تبرئه کرد.

آیت‌الله فاضل لنکرانی با اشاره به تبرئه حسنی مبارک از سوی سازمان قضائی مصر، اظهار داشت: امروز مصر با تبرئه حسنی مبارک، نه تنها به سال قبل و قدم اول برگشت، بلکه قوه قضائیه کل دیکتاتوری 40 ساله حسنی مبارک را با این تبرئه قلم کشید و پاک کرد.

وی خاطرنشان کرد: این سؤال در اینجا مطرح می‌شود که چرا حرکت مردم مصر به سامان که نرسید هیچ، بلکه این‌چنین به عقب برگشت و به نظر می رسد که جواب این سؤال چنین است که در جریان مصر یک نیرو و محور قوی مخلص و انقلابی که بر حول اسلام حرکت کند وجود نداشت.

رییس مرکز فقهی ائمه اطهار(ع) با بیان این که ما در انقلاب اسلامی ایران محوریت ولایت فقیه و مراجع را داشتیم، تصریح کرد: این ولایت فقیه بود که از آن همه بحران‌هایی که در اول انقلاب ما بود همه را پشت سر گذاشت و امروز انقلاب ما به حول خداوند به پیروزی رسید و بیش از سی سال است که به حرکت خود ادامه می‌دهد.

وی ادامه داد: واقع امر این است که مردم ایران چه آنهایی که اعتقاد دینی و اسلامی داشتند و چه آنهایی که نداشتند و در ایران زندگی می‌کردند از انقلاب حمایت کردند و این نشان از ارزش و اهمیت ولایت‌فقیه دارد، چون ولایت‌فقیه بود که نگذاشت این انقلاب مصادره شود و به دست نااهلان بیفتد.

آیت‌الله فاضل لنکرانی با اشاره به این‌که مصر از موهبت الهی ولایت فقیه برخوردار نبود و گروه اخوان‌المسلمین هم به دنبال اجرای صحیح اسلام در این کشور نبودند، ابراز داشت: افرادی که بر مسند قدرت در کشور مصر قرار گرفته‌ بودند عمدتا به فکر تصاحب مناصب قدرت سیاسی بودند و به دنبال اجرای اسلام نبودند، در حالی که در کشور ما، ولایت فقیه مرکزیت نظام و به دنبال اجرای احکام اسلام بوده و هست.

وی افزود: مدتی که ریاست‌جمهوری در اختیار مرسی و اخوان قرار گرفت، مردم به این توجه نکردند که آیا مرسی واقعا به سمت اجرای اسلامی پیش می‌رود یا خیر، چون بعد از پیروزی اولین کسی که در مصر حاضر شد وزیر خارجه آمریکا بود و مرسی هم اولین سفرهای خود را به کشورهایی انجام داد که تار و پودشان آمریکایی بود، یعنی دست خود را در دست افرادی قرار داد که امروز همان افراد از ارتش مصر در کودتا علیه مرسی حمایت می‌کنند.

معظم له با بیان این‌که مرسی در همان ابتدا به کشورهایی همچون عربستان، قطر، آمریکا و اسرائیل اعتماد کرد و امروز همان کشورها تمام این مشکلات را برای مصر به وجود آورده‌اند، بیان داشت: این موارد نشان از این دارد که دولت موقتی که در مصر به وجود آمد به دنبال این نبود که واقعا اسلام را پیاده کند و مبتنی بر اجرای احکام اسلام و متکی به مردمش باشد بلکه به دنبال اتکای به غرب برای رسیدن به قدرت بود.

تحلیل و بررسی تحولات اخیر مصر در گفتگو با آیت الله فاضل لنکرانی(دامت برکاته)

ایشان گفت: اگر مرسی، اخوان‌ المسلمین و طرفداران آنها واقعا به فکر این بودند که قلوب مردم را به دست بیاورند و اسلام را اجرایی کنند، کار به اینجا نمی‌کشید و این قضایا در مصر اتفاق نمی‌افتاد، چون مردم مصر به دنبال استقلال، رسیدن به اسلام، رهایی از دیکتاتوری و اجرای احکام اسلام بودند.

آیت‌الله فاضل لنکرانی ادامه داد: چون حکومت مرسی و اخوان حرکتی را در راستای اسلام انجام ندادند و مردم هم این مطلب را مشاهده نکردند، همین امر سبب شد تا مردم از حکومت فاصله گرفتند و دولت مصر رفته رفته ضعیف شده و آمریکا هم از این ضعف استفاده کرد و نقشه خود مبنی بر کودتای مصر از سوی ارتش و روی کار آوردن دولت مدنظر را برملا کرد و از طرفی هم حسنی مبارک را آزاد کرد.

وی با بیان این‌که آزادی و تبرئه حسنی مبارک، خیانت بسیار بزرگی به کشور، انقلاب، تاریخ و مصر است، اظهار داشت: باید مراکز قضایی دنیا و به ویژه قوه قضائیه ایران در قبال این حرکت موضع‌گیری کنند که چرا فردی که 40 سال تمام سرمایه‌های مادی و معنوی مردم را غارت کرده و ظلم به آنها روا داشته امروز قوه قضائیه مصر او را تبرئه می‌کند.

رییس مرکز فقهی ائمه اطهار(ع) خاطرنشان کرد: نکته مهم این است که اگر مردم مصر بخواهند دو مرتبه انقلاب خود را پیدا کنند در درجه اول باید بین آنها وحدت و اتحاد باشد، چون اختلاف و تفرقه مهم‌ترین عاملی است که قدرت‌های مقابل از آن به نفع خود استفاده می‌کنند.

ایشان با اشاره به ضعف عملکرد علمای الازهر در تحولات اخیر مصر، افزود: علما باید از یک تدبیر، بصیرت و برنامه ویژه‌ای در این دوران برخوردار باشند و همچون روحانیان شیعی عمل کنند، چون روحانیان شیعی در انقلاب ایران از امام خمینی حمایت کرده و از او پیروی کردند و همین امر سبب پیروزی انقلاب اسلامی ایران شد.

آیت‌الله فاضل لنکرانی با بیان این‌که الازهر مصر نه آن ارتباط عمیق را با مردم دارد و نه خود مستقلا حضور روشن و پررنگی در صحنه به نمایش گذاشته است، تصریح کرد: الازهر امروز دوران بسیار حساسی را سپری می‌کند و وظیفه اولیه مصر بر دوش علما، روشنفکران، نخبگان اهل قلم و مسؤولان صالح است.

وی ابراز داشت: اگر علما و بزرگان مصر می‌خواهند موفق شوند و به نتیجه خوبی مبنی بر اصلاح کشور برسند باید دو محور اصلی مردم و اسلام را که امام خمینی(ره) هم در انقلاب ایران بر آنها تکیه کرد، داشته باشند و بدانند که اگر از این دو محور غافل شده و فاصله بگیرند به هیچ نتیجه‌ای نخواهند رسید و مصر را به چهل و اندی سال گذشته برخواهند گرداند و این برای آنها بسیار بدتر از گذشته خواهد بود.

معظم له با اشاره به این‌که امروز همه کشورهای اسلامی و دولت‌های منطقه باید نسبت به مسائل مصر حساسیت ویژه‌ای داشته باشند، گفت: کشورهایی عربی همچون عربستان و قطر که بسیاری از فجایع مصر به دست این کشورها واقع شده است بدانند که چنین قضایا و مشکلاتی در کشور آنها به وجود خواهد آمد.

وی ادامه داد: از قضایا و تحولات امروز مصر می‌توان این نتیجه را گرفت که آمریکا و سازمان‌های امنیتی آمریکا و اسرائیل از داخل حرکت‌ها و بیداری اسلامی مواردی را طراحی کردند تا انقلاب مصر را به نفع خودشان مصادره کنند و این همان هشداری بود که رهبر معظم انقلاب به سران مصر و کشورهای بیداری اسلامی داده بودند.

آیت‌الله فاضل لنکرانی با بیان این که‌سازمان‌های امنیتی به دنبال شناسایی چهره‌های انقلابی، تأثیرگذار و شاخص در حرکت‌های اسلامی و بیداری اسلامی هستند، خاطرنشان کرد: آنها درصدد این مطلبند که با حذف این افراد از جامعه بتوانند یک قدرت‌های جدیدی را به وجود آورند که ده‌ها سال به دنبال تبعیت از خودشان حرکت کنند و بتوانند منافع خود را تحت این قدرت‌های جدید پیاده کنند.

وی اظهار داشت: کشورها باید خودشان کنه و ذات قضایا را مورد توجه قرار دهند و بدانند که ریشه این اختلافات برنامه‌ای که از خارج مصر پیاده می‌شود و به این شکل نیست که مردم در مصر دو گروه شده و به صورت طبیعی نتایجی را رقم می‌زنند.

رییس مرکز فقهی ائمه اطهار(ع) با اشاره به این که آمریکایی‌ها به دنبال این قضیه هستند که در دیگر کشورها نیز اختلافات و تفرقه‌هایی را به نفع خود ایجاد کنند، افزود: مردم سایر کشورهای اسلامی اگر بیدار و هوشیار نباشند و مسائل را درست تحلیل نکنند، باید بدانند که فجایع مصر به نحو شدیدتری در کشورهای آنان به وجود خواهد آمد.

برچسب ها :