بیانات آیت الله فاضل لنکرانی(دامت برکاته) در دیدار اعضای مؤسسه ریحانة النبی92/11/16
۱۶ بهمن ۱۳۹۲
۱۴:۴۷
۱,۵۳۱
خلاصه خبر :
آخرین رویداد ها
-
ولادت با سعادت امیرالمؤمنین؛ علی بن ابیطالب(علیه السلام) تبریک و تهنیت باد
-
استدلالهای قرآنی امام جواد(علیهالسلام)
-
یکی از نقاط افتخارآمیز نظام جمهوری اسلامی، کمیته امداد است
-
انتصاب ناشایست هم شعبهای از شعوب جور و خیانت است
-
شورای عالی انقلاب فرهنگی موضوع واگذاری مسئولیتها را ساماندهی کند
-
علم اصول، منطق فهم دین
بسم الله الرحمن الرحیم
فرا رسیدن دهه مبارک فجر را خدمت شما عزیزان و فضلا و همهی مردم عزیز تبریک عرض میکنم؛
کار واقعاً بدیع و بسیار نویی است که شما شروع کردید و من هم از سالهای گذشته در جریانش هستم. الحمدلله امروز که این گزارش را میدهید خوشحالم که چقدر توسعه پیدا کرده و جای شکر دارد، اين کاری است که از متن حوزه، از متن خود شما طلبهها جوشید و خروشيد و امروز آثار بسیار زیادی را در پي داشته و امیدوارم که إن شاء الله روز به روز توسعه پیدا کند.
این کار همینطور که اشاره فرمودید اولاً جنبهی دینی دارد، بالأخره مسئلهی مراقبت از حجاب و اینکه دختران و زنان جامعهی ما حجاب را باور داشته باشند دفاع از یکی از احکام ضروری اسلام است، یعنی در درجهی اول قداست کار شما به این جهت است که از حدود و احکام الهی دفاع میکنید، این بزرگترین ارزشی است که بر این کار مترتب است.
مرتبهی دوم جنبه ضد استکباري آن است. همین که از قدیم الايام برای تسلط بر جامعهی ما یکی از راههای اساسی را مسئلهی مبارزه با حجاب قرار داده بود و مردم را به سمت و سوي بيحجابي و بدحجابي کشاند، یعنی برای اینکه استقلال ايران و عظمت مردم ایران را تحت یوق خود درآورند، یکی از راهها این بود که حجاب را از سر زنها بردارند. تقاضا ميکنم این جهت و سابقه تاريخي آنرا بیشتر خانمها مطرح نمايند تا بدانند اين امری نیست که آنها از روی دلسوزی بگویند زنها حجاب نداشته باشند یا زن و مرد نبايد تفاوت داشته باشند. بلکه آنها بر مسلّط شدن بر مقدرات ما آمدند حجاب را از سر زنها برداشتند و نتیجه هم گرفتند و نتیجهاش همان بود که در دوران طاغوت مشاهده کرديد.
امروز کار شما انقلاب را از جهت بیمه میکند، از تحلیلهایی که رادیوها و رسانههای خارجی نسبت به این مسئله دارند، میتوان فهميد که چقدر از این جهت ناراحت هستند، به عبارت دیگر هر چه در انقلاب ما کار دینی بيشتر انجام شود، علاوه بر اینکه دفاع از حدود الهی است بنیان انقلاب را هم محکمتر میکند و این وظیفهی ما را مضاعف ميسازد.
جهت سوم این است که بشارت دادید موسوعهی حجاب که از خلأهاي پژوهشي است در حال تدوین است، رسالههایی در باب حجاب نوشته شده و در بعضی کتب جمعآوری شده ولی موسوعهای جامع، که شامل بحث از آیات و روایات و تاريخ حجاب، حتّی مباحث مربوط به پزشکی باشد بسيار ضروري است، غربیها برای اینکه حجاب را بکوبند گاهی اوقات از راه رنگ چادر وارد شدند که، این رنگ برای بهداشت و روان انسان مناسب نيست که قاعدتاً در این موسوعه همهی اینها را بیاورید، یعنی موسوعهی جامعی باشد با ابعاد تاریخی، قرآن، روایی، پزشکی، سیاسی و امنیّتی... این موسوعه ان شاء الله به عنوان یکی از آثار حوزه علمیه و آثار شما محققان منتشر شود و در اختیار علاقمندان قرار بگیرد.
نکتهی چهارم اين است چون جامعه ما جامعهی متدین است که قرآن را منبع همهی امورش میداند، عقیدهام این است که بیشتر روی جهت قرآنی حجاب کار شود، بیشتر روی این جهت که حجاب را که قرآن مطرح ميفرمايد مخصوص به دورهی خاص، مخصوص به صدر اسلام و زنهای پیامبر نبوده، به اینکه آن زمان زنها را اذیت میکردند نبوده، این یک قانون کلی است که خدای تبارک و تعالی در قرآن کریم مطرح کرده است. روی این کار شود، طوری شود که هر دختری، هر خانمی از خانمهای جامعهی ما تا به او میگویند راجع به حجاب صحبت کن، بتواند دو آیه از قرآن را بخواند، بتواند خودش این آیه را مکرر برای خودش زمزمه کند و اعتقاد خود را نسبت به آن محکمتر کند.
اما نکتهی بعد؛ من تشکر میکنم از توجهی که به خانواده طلاب دارید، چون آقایان طلاب گاهی اوقات روی اطمینانی که به خانواده دارند مسائل فرهنگی خانه را دنبال نمیکنند، خیالش راحت است میگوید زن و بچهی من هم ملتزم به مسائل دینی هستند اما گاهی ممکن است عکس این قضیه پيش آيد. چون خانوادهی طلاب هم مثل خودشان برای جامعه الگو هستند، توجه به آنها بسیار کار خوبی است لذا اگر دختر یک روحانی وضعیت حجابش بد باشد این یک طیف کثیری را بدحجاب میکند! میگویند اینها که خودشان روحانی هستند و رعایت نمیکند معلوم میشود که حجاب اصل و اساسی ندارد.
شبهات مربوط به حجاب را از خود زنها، از خود دخترها دبیرستانیها، بپرسيد. گاهی اوقات سوالات خوبی دارند که حوزه باید جواب آنرا بدهد علی ایّ حال ما از شما و دوستان مجموعهتان شما تشکر میکنیم که به جدّ این کار را دنبال میکنید که واقعاً هم ضرورت دارد. یعنی کاری که دولت اسلامی باید در طول این سی و چند سال میکرده و تا به حال نکرده، هیچ دولتی به این مسئله حساسیت نشان نداده، هر دولتی هم برای خودش دلیلی داشته، بعضی مشکلات اجرایی داشتند و برخی هم متأسفانه مشکلات اعتقادی داشتند، بنابراین این کار بسیار بزرگی است که انجام ميدهيد و باید به شما تبریک گفت و هر کسی هم وظیفه دارد هر مقدار میتواند حمایت کند، مسئولین حوزه، آنها که مسئولیت و امکاناتی دارند توجه کنند تا این کار توسعه پیدا کند، حتّی من امید این دارم که اینکار منحصر به ایران هم نباشد.
شما ببینید در بعضی از کشورها شیعیان زیادی داریم که حجاب ندارند باید برای آنها کار شود، استفاده از سایتهایی که دارید بسیار کار خوبی است، اسرائیل برای نفوذ در آذربایجان یکی از کارهایی که سالهاست دنبال میکند برخورد با حجاب است، ورود دختر محجبه به دانشگاه، مراکز علمی، دبیرستانها ممنوع است. البته مردم آنجا مقاومتهایی کردند ولی این توطئه و يک برنامه هست، امیدوارم کار شما توسعه پیدا کند، بخش بروزمرزی پیدا کنید که قاعدتاً از راه سایت این کار تا حدّی حاصل میشود، بالأخره یکی از وظایف اصلی حوزههای علمیه همين است.
من در یک سفری که به نجف مشرف شده بودم به یکی از مراجع بزرگ نجف گفتم شما خبر دارید که در اینترنت افرادی علیه حجاب مقاله مینویسند و آن را انکار کردهاند. حوزهی نجف باید در مقابل این مسئله عکس العمل نشان بدهد، باید گروههایی را تربیت و آماده کنید تا یک شبهه و سؤالی القاء شد براي آن صدها جواب مطرح شود و نگذارند که این شبهه اذهان جوانها و زنها را اشغال کند، علی ایّ حال اين یک مسئله ضروری است هم برای حوزهی علمیه قم و هم برای حوزه نجف، وظیفهی اولیه مراجع بزرگوار و حوزههای علمیه، طلبهها و روحانیت است، حفاظت از حلال و حرام الهي است.
ما طلبه شدیم برای همین که حلال و حرام را بشناسیم و به مردم بگوييم و مراقبت کنیم، اما اگر بيتفاوت باشيم و بگويیم مردم حجاب نداشته باشند خُب به ما چه؟ ما در یک کلمه به آنان ميگوييم حجاب واجب است اما ديگر نباید آنرا دنبال کنیم، این حرف غلطی است حوزهها وظیفهی سنگینی نسبت به این مسئله دارند و ان شاء الله این کار شما روز به روز توسعه پیدا کند و ما آثار بیشتر و بهتری را شاهد باشيم ان شاء الله.
والسلام علیکم و رحمة الله و برکاته