ديدار جناب شيخ احمد محمود کريمه استاد دانشگاه الازهر مصر با آيتالله فاضل لنکراني(دامت برکاته)
۱۸ شهریور ۱۳۹۳
۱۴:۳۰
۱,۸۲۲
خلاصه خبر :
آيت الله فاضل لنکراني: به نظر ما براي وحدت مسلمين و حل مشکلات آنها و مقابله با دشمنان اسلام، هيچ راهي جز تمسک به اهلبيت وجود ندارد
آخرین رویداد ها
-
ولادت با سعادت امیرالمؤمنین؛ علی بن ابیطالب(علیه السلام) تبریک و تهنیت باد
-
استدلالهای قرآنی امام جواد(علیهالسلام)
-
یکی از نقاط افتخارآمیز نظام جمهوری اسلامی، کمیته امداد است
-
انتصاب ناشایست هم شعبهای از شعوب جور و خیانت است
-
شورای عالی انقلاب فرهنگی موضوع واگذاری مسئولیتها را ساماندهی کند
-
علم اصول، منطق فهم دین
روز سهشنبه 18/6/1393 جناب آقاي شيخ احمد محمود کريمه مسئول بخش فقه مقارن دانشگاه الازهر مصر با حضرت آيت الله حاج شيخ محمدجواد فاضل لنکراني(دامت برکاته) ملاقات نمود.
در اين ديدار که پس از بازديد ايشان از مرکز فقهي ائمه اطهار(ع) و کتابخانه تخصصي فقه و اصول و کلام آن مرکز انجام گرفت، جناب شيخ کريمه بعد از حمد و سپاس پروردگار اظهار داشت:
من و ديگر علماي الازهر گمان ميکرديم مراجع محترم و گرانقدر شيعه در ايران تنها به تدريس و فتوا اهتمام دارند، ولکن با ديدار از کتابخانه مرحوم آيتالله العظمي مرعشي نجفي و نيز کتابخانه اين مرکز فقهي، آنها را در نوع خود بينظير ميبينم و متوجه امر مهمتري در فعاليت مراجع ديني شدم و آن اين است که در ايجاد کتابخانهها و مراکز تحقيقي به نفع دين تلاشهاي وافري انجام دادهاند.
به سهم خود براي مراجع درگذشته رحمت الهي و براي موجودين توفيق بيشتر طلب مينمايم.
در اين کتابخانه فقط کتاب جمع نشده است، بلکه وجود کتب فراوان ديني از منابع شيعه و سني، نشان از همبستگي اسلامي و اخوت ايماني دارد که از وصاياي رسول گرامي اسلام(ص) است و ائمه اطهار(ع) هم از آن نگهباني و حراست نمودند.
ايشان ياد و خاطره مرجع فقيد آيتالله العظمي فاضل لنکراني(ره) را با ذکر اين حديث از نبي مکرم اسلام(ص) گرامي داشتند که: «إِذَا مَاتَ ابْنُ آدَمَ انْقَطَعَ عَمَلُهُ إِلَّا عَنْ ثَلَاثٍ وَلَدٍ صَالِحٍ يَدْعُو لَهُ وَ عِلْمٍ يُنْتَفَعُ بِهِ بَعْدَهُ وَ صَدَقَةٍ جَارِيَة»، و خطاب به آيت الله حاج شيخ محمد جواد فاضل لنکراني بيان داشتند: بحمدالله اين سه ويژگي براي آن مرحوم وجود دارد و با وجود فرزند صالحي مثل شما و نيز تأسيس چنين مرکز تخصصي فقهي در جهان، به دنبال رشد علم فقه و توسعه آن و تربيت محققين براي پاسخ به نيازهاي جامعه بشري بودهاند.
وي در ادامه اظهار داشت: امروز علماي اسلام -أعم از شيعه و اهل سنت- بايد به مشترکات ديني خود در کتاب و سنت و اهل بيت تمسک نمايند تا اختلافات از بين برود. حضرت زهرا(س) و ائمه اطهار(ع) فقط مخصوص شيعيان نيستند، بلکه به جامعه مسلمين تعلق دارند.
الازهر نيز براي ما وشماست و شما را دوست دارد و بر شما سلام و درود ميفرستد.
سپس آيتالله فاضل لنکراني فرمودند:
ابتدا از حضور شما در جمهوري اسلامي ايران و شهر قم و اين مرکز فقهي تشکر ميکنم. از مطالب بسيار خوبتان که امروز براي همه علماي مسلمين؛ اعم از شيعه و سني اميدوارکننده و نويدبخش است، تقدير ميکنم.
خصوصا اين حقيقت که اهل بيت رسول خدا(ص) طبق حديث ثقلين، نه فقط براي شيعه، بلکه براي جميع امت اسلام هستند، همان اشاره «فيکم» در «إنّي تارکٌ فيکم الثقلين» است که براي جميع مسلمين است.
مطالبم را در دو محور خلاصه ميکنم:
اول اينکه امروز جامعه مسلمين با مشکلات فراواني مواجهند.
خصوصا قضيه وهابيت و تکفيريها و داعشيها. به نظر من بايد تمام علماء امت اسلامي به روشني به اين نتيجه برسند که ريشه تمام اختلافات و دشمنيها کجاست؟ آيا اين وهابيت و داعشيها، گروه جامد الفکري هستند که به صورت خودجوش ايجاد شدهاند، يا آنکه سازمان امنيتي استکبار جهاني آنها را طراحي و پايهريزي کردهاند؟ کما اينکه برخي از اعضاي آنها اعتراف کردهاند از سال 2006 برنامه لانه زنبور را طراحي و داعش را بر اساس آن به وجود آوردهاند.
امروز علماي اسلام وظيفه دارند مردم را نسبت به اين واقعيت آگاه نمايند.
من معتقدم بسياري از اختلافات بين علماي شيعه و سني حتي در گذشته، ريشه در جايي خارج از اين دو داشته است. يهود از صدر اسلام تاکنون در صدد اختلافافکني بين امت اسلامي بوده است. شما ملاحظه ميکنيد با آنکه قرآني که اکنون در دست ما شيعيان است و آن را ميخوانيم، همان قرآني است که در عربستان و ديگر کشورهاي سنينشين وجود دارد، اما باز ما را متهم ميکنند که شيعه، قائل به تحريف قرآن است.
وقتي ما به کلمات ائمه اطهار(ع) مراجعه کنيم و استدلالهاي فراوان آنها را به آيات شريفه قرآن کريم ببينيم، متوجه ميشويم قابل مقايسه با هيچ يک از صحابه و بزرگان اهل سنت نيست. کما اينکه ما در مرکز فقهي از علامه جعفر طبسي درخواست کرديم استدلالهاي فقهي ائمه اطهار(ع) به قرآن را جمعآوري کنند و ايشان دو جلد کتاب «تمسک العترة الطاهرة بالقرآن الکريم» را تأليف نموده است.
به نظر ما براي وحدت مسلمين و حل مشکلات آنها و مقابله با دشمنان اسلام، هيچ راهي جز تمسک به اهلبيت وجود ندارد. اگر مسلمانان حول محور فرمايشات ائمه اطهار(ع) در جميع ابعاد قرار گيرند، ميتوانند اسلام را حفظ کنند.
من همينجا از جناب آقاي احمد الطبيب، رئيس الازهر بخاطر صحبتهاي بسيار دقيق و خوبي که راجع به شيعيان داشتهاند، تشکر ميکنم. ايشان در مصاحبه با خبرنگار آمريکايي واقعيات را بيان کردند که قرآن شيعه، همان قرآن ماست و تهمتهاي وهابيت را از شيعه دفع کردند.
مطلب دوم اينکه؛ ما در اين مرکز فقهي و حوزه علميه قم آمادگي داريم که با همکاري علماي الازهر، جلسات همفکري براي بررسي مشکلات مسلمين و پيدا کردن راه حل آن که عمدتاً تمسک به اهلبيت(ع) است را برگزار نماييم.
مايل هستيم از حضرتعالي -که استاد فقه مقارن و متخصص در فقه هستيد- در موضوع مقاصد الشريعة -که در بين اهل سنت رواج دارد و براي ما بسيار نگرانکننده است- استفاده کنيم، چون با فقه اهلبيت(ع) هيچ سازگاري ندارد. آيا اين مقاصد الشريعهاي که امروز در بين اهل سنت رواج دارد، با مقاصد الشريعه علماي سلف تطبيق دارد؟ آيا صحابه اصلا به مقاصد الشريعة تمسک ميکردند؟ آيا رسول خدا(ص) به آن تمسک فرمودهاند؟
سؤالهاي فراواني در اين زمينه وجود دارد که اگر شما فرصت داشته باشيد، چند جسلهاي در اين مرکز فقهي، محققان ما از بياناتتان استفاده کنند.
معظم له عنوان داشت: فقه و اصول مهمترین رشته هایی هستند که در مرکز فقهی ائمه اطهار(ع) تدریس و تحقیق میشوند و اساتید و پژوهشگران برجستهای هم با این مرکز همکاری میکنند. تبادل اطلاعات و افزایش تعامل میان این مرکز و الازهر باید مورد توجه جدی قرار گیرد تا بتوانیم به پیشبرد اهداف دین مبین اسلام کمک کنیم.