بيانات حضرت آيت الله فاضل لنکرانى(دامت برکاته) در گفتگوى تلفنى برنامه صبح اميد شبکه قرآن سيماـ 93/9/1
۰۲ آذر ۱۳۹۳
۱۳:۳۵
۳,۵۴۶
خلاصه خبر :
آخرین رویداد ها
-
مراسم جشن 13 رجب و آئین عمامه گذاری طلاب در حسینیه دفتر آیت الله فاضل لنکرانی
-
استدلالهای قرآنی امام جواد(علیهالسلام)
-
یکی از نقاط افتخارآمیز نظام جمهوری اسلامی، کمیته امداد است
-
انتصاب ناشایست هم شعبهای از شعوب جور و خیانت است
-
شورای عالی انقلاب فرهنگی موضوع واگذاری مسئولیتها را ساماندهی کند
-
علم اصول، منطق فهم دین
بسم الله الرّحمن الرّحيم
خدمت شما و همه بينندگان اين شبکه مقدس قرآني عرض سلام دارم؛
در پي ارتباطات خوبي که دولت محترم با حوزههاي علميه و بزرگان و علما دارند، وزير محترم ارشاد در عصر پنجشنبه ملاقاتي با بنده داشتند که نکات کليدي را در آن ملاقات به ايشان عرض کردم.
از جمله نکات این است که امروز وضعيت حوزه علميه قم بسيار مهم و تاريخي است. حوزه علميه ما امروز با تعداد بيش از 70 هزار طلبه، چند هزار استاد، مراکز پژوهشي بسيار مهم و قوي، در رأس حوزههاي علميه شيعه است.
توقع ما این است که محصولات پژوهشي و تحقيقاتي حوزه، آنچه که محققان ارزشمند در حوزه انجام ميدهند به دنياي اسلام و همچنين فراتر از آن به جامعهي جهاني عرضه شود، ما انتظار داريم که مراکز پژوهشي از جمله مرکز فقهي ائمه اطهار عليهم السلام که مرحوم والد ما آيت الله العظمي فاضل(رضوان الله تعالي عليه) در سال 76 آن را تأسيس کردند و امروز يکي از مراکز قوي اجتهاد در دنياي شيعه است، و پژوهشهاي بسيار خوبي در آن توليد شده است.
از جمله مهمترين دايرةالمعارف و تحقيقات پيرامون حقوق کودک در اسلام، در مسائل فقه پزشکي، همچنين ساير مسائل که الآن مجال نيست همه را عرض کنم.
انتظارمان این است که اين پژوهشها در حوزههاي علميه دنيا از جمله حوزه علميه نجف با آن قدمت و عظمتي که دارد، عرضه شود و محققان آنجا آگاهي پيدا کنند.
يکي از اساتيد بزرگ دانشگاه الازهر به نام آقاي کريمه که چندي پيش به قم آمده بود، در همين مرکز فقهي ميگفت براي من قمِ امروز و مراکز پژوهشي و از جمله اين مرکز فقهي بهت آور است و اين امر چنان در او تأثير گذارده بود که بعد از بازگشت به مصر صحبتهاي بسيار خوبي کرد که در بين مردم و فضلاي آنجا آثار فراواني گذاشته.
مثلا در کتابخانههاي مصر از کتابهاي حوزههاي شيعه چيزي نميبينيم، وحال آنکه هر سال نمايشگاههاي متعددي در ايران برگزار ميشود و بسياري از محصولات علماي اهلسنت به حوزههاي شيعه سرازير مي شود و خوب هم هست، چون ما به قدري از علم، منطق و استدلال برخوردار هستيم که منتظريم ببينيم اين مطالب جديد چيست و موضع شيعه را نسبت به آن بيان کنيم، اما متقابلا کتب ما هم بايد نشر پيدا کند، دانشگاههاي غربي اروپا و آمريکا بايد از تحقيقات حوزههاي علميه اطلاع پيدا کنند.
شعبهاي از مرکز فقهي در لندن تأسيس کردهايم که پژوهشهاي فقهي ما در قم را آنجا ترجمه ميکنند. در موضوع تلقيح مصنوعي يک تحقيق جامعي به زبان انگليسي مطابق با ادبيات اروپا، ترجمه شده است و در اختيار برخي کتابخانههاي آنجا قرار گرفته و بحمد الله استقبال بسيار چشمگيري از آن شده و در نامههايي مجدداً تقاضا کردهاند که اين پژوهشها را براي ما ارسال کنيد.
اين يکي از ضرورتهاي فرهنگي است براي ارتباط بين حوزههاي شيعه و مراکز علمي شيعه و مراکز علمي جهان از قبيل دانشگاهها.
سوال: إن شاء الله چه زماني شاهد افتتاح اين مجموعه در کشور عراق خواهيم بود؟
ـ من پيشنهاد اين قضيه را دو سال قبل خدمت مدير محترم حوزه آيت الله حسيني بوشهري مطرح کردم و در اين جلسه هم با وزير ارشاد اين صحبت را کرديم، بايد بالأخره يک همکاري بين قم و تهران انجام پذيرد، اين کاري است که دولت محترم بايد استارت آن را بزند و حمايت کند، چون نياز به مقدماتي دارد، نه فقط مقدمات مادي، بالأخره حضور ايران در کشورهاي خارجي نياز به شرايطي است، خود دولت بايد اين کار را انجام بدهد و من هم مصرّانه از وزير محترم ارشاد اين را خواستار شدم اميدوارم که ان شاء الله به زودي عملي شود.
ـ إن شاء الله خودتان هم پيگيري ميکنيد؟
ـ بله، ما هم بنا داريم إن شاء الله يک شعبهاي از مرکز فقهي را در نجف اشرف تأسيس کنيم، از عموم بينندگان قرآني تقاضا ميکنم، دعا کنند که إن شاءالله اين مرکز فقهي که به نام مقدس ائمه اطهار(عليهم السلام) است به زودي در نجف اشرف شعبه داشته باشد. البته اين را هم عرض کنم که در اين مرکز پژوهشهاي قرآني خوبي هم انجام گرفته است.
مجري شبکه: ما شنبه اول آذر را يادداشت ميکنيم بابت اينکه با حضرتعالي در ارتباط با اين خبر که از زبان شما روي خبرگزاريها رفته گفتگو کرديم و إن شاء الله بعد از گذشت يک مدتي که اين تعامل خوب برقرار شود پيگيري ميکنيم ببينيم چه شد.