گفتگوي حضرت آیت الله فاضل لنکرانی(دامت برکاته) پيرامون انتخابات مجلس شوراي اسلامي 94/11/28

۰۳ اسفند ۱۳۹۴

۱۴:۰۸

۴,۵۷۱

خلاصه خبر :
کانديداهاي محترم لازم است به قصد خدمت به دين، مردم و انجام مسئوليت الهي به ميدان آيند و وعده‌ي خلاف واقع و غير عملي به مردم ندهند... یکی از آموزه های بسیار مهمی که در اسلام وجود دارد و عقل نیز بر آن تاکید می‌کند این است که با وجود فرد قوی‌تر، صالح‌تر، با برنامه‌ي بهتر و تجربه و بصیرت بیشتر، میدان کار و مسئولیت بايد در اختیار او قرار گیرد... فردی که برای خدا به میدان می‌آید، به هیچ وجه درصدد خارج کردن رقبای خود آن هم با تهمت زدن و روش‌های غیراخلاقی نیست
آخرین رویداد ها

آیت الله محمد جواد فاضل لنکرانی در گفتگو با خبرگزاری حوزه با اشاره به این که در آستانه انتخابات مهم و سرنوشت ساز هفتم اسفندماه قرار داریم، اظهار داشتند با توجه به این که در نظام جمهوری اسلامی ایران قرار داریم روشن است که باید جوهر انتخابات در این نظام با سایر کشور‌ها فرق و تمایز روشنی داشته باشد که اولین و مهم ترین آن ناظر به بحث اخلاق انتخاباتی است به این معنی که هر فردی که خود را در معرض رای مردم قرار می‌دهد، حقیقتاً به قصد خدمت به اسلام و دین به میدان آمده باشد.

این مساله به ویژه در دوره‌‌های گذشته به خصوص در اوایل انقلاب برای جامعه ما مشهود بود ولی متاسفانه در دوره های بعد یک مقدار کمرنگ شده است. کاندیداهای محترم در این خصوص لازم است که  ابتدائاً بین خود و خدای خویش متوجه باشند که به قصد خدمت به دین و مردم و انجام مسئولیت الهی به میدان آمده‌اند یا خیر؟ بی شک اگر این نکته رعایت شود بسیاری از اموری که در قالب اخلاق انتخاباتی مورد توجه است، لاجرم تحقق می‌یابد.

از جمله این که یک کاندیدا در جامعه اسلامی باید مراقب باشد که وعده کذب و غیر عملی و خلاف واقع به مردم ندهد و ببيند آنچه می‌خواهد انجام دهد، آیا شرایط کشور و توان او این اجازه را به او می‌دهد يا نه؟ و این که اساساً تا چه حد توان انجام آن را دارد؟

متأسفانه گاهي دیده می‌شود که برخی کاندیداها به مردم وعده تحول در فلان استان و یا حتی منطقه ای را می‌دهند که امري بسیار کلان است و چه بسا اصلاً عملی هم نباشد، لذا باید جلوي این وعده و وعیدهای غیرواقعی به مردم را گرفت.

نکته‌‌ي ديگري که لازم است مورد توجه همه کانديداها قرار گيرد اين است: کسی که برای انجام تکلیف الهی به میدان می‌آید، طبعاً رقبای خود را مورد اتهام و تهمت قرار نمی‌‌دهد و حاضر نیست که رقبای خود را به هر قیمتی از صحنه خارج کند، به طوری که حتی اگر در طول رقابت ببیند که برخی رقبا توانایی بیشتر و برنامه ای بهتری نسبت به او دارد صحنه را به نفع آن‌ها ترک می‌کند.

اساساً یکی از آموزه های بسیار مهمی که در اسلام وجود دارد و عقل نیز بر آن تاکید می‌کند این است که با وجود فرد قوی‌تر، صالح‌تر، با برنامه‌ي بهتر و تجربه و بصیرت بیشتر، میدان کار و مسئولیت بايد در اختیار او قرار گیرد.

کانديداي نمايندگي مجلس

فردی که برای خدا به میدان می‌آید، به هیچ وجه درصدد خارج کردن رقبای خود آن هم با تهمت زدن و روش‌های غیراخلاقی نیست.

نکته بعدی هم این است که اخلاق انتخاباتی اقتضا می‌کند که کاندیداها، مسئولیت نمایندگی مجلس را به عنوان شغل نگاه نکنند و آن را به عنوان یک شغل ظاهری دنیوی و مادی که بخواهند از این طریق، تمکن یا امکاناتی برای خود به دست آورند، به حساب نياورند.

در واقع نباید نماینده مجلس این مسئولیت مهم و کلیدی را پلی برای رسیدن به امکانات ویژه برای زندگی شخصی خود قرار دهد، بلکه باید تمام وقت خود را صرف خدمت به مردم کند و از این رهگذر به دنبال کسب مزایای ظاهری و امکانات شغلی نباشد.

نکته مهم دیگر هم این است که کاندیدای اصلح شخصیتی است که واقعاً  به دور از شعارها و ژست ها، مردمی باشد و با توده های مردم همیشه ارتباط داشته باشد. این طور نباشد که فقط به هنگام انتخاب شدن مردم او را ببینند و با آن‌ها ارتباط گرم داشته باشد، بلکه چنین فردی ارتباط مستمر و دایمی با توده‌های مردم دارد و مردم نیز احساس می‌کنند که به وسیله او نیازها و احتیاجات مشروع و قانونی خود را می‌توانند برآورده کنند.

از سوی دیگر مردم ما نیز باید توجه کافی داشته باشند کسانی را انتخاب کنند که موجب غنای مجلس و مایه اعتبار برای خانه ملت شوند؛ البته مجلس یک اعتبار ذاتی دارد اما کسانی که شأن مجلس را رعایت نکنند طبعاً به آن ضربه می‌زنند.

به ویژه این که در شرایط امروز کشورهای مختلف دنیا روی مذاکرات و مباحث صورت گرفته در مجلس شورای اسلامی و حرف های نمایندگان خیلی توجه دارند و لذا این امر می‌طلبد کسانی در مجلس حضور داشته باشند که بتوانند شأن مجلس را در جامعه بین الملل به خوبی حفظ کنند چه آن که هم مردم و هم نخبگان انتظار دارند، چنین افرادی در مجلس حاضر باشند.

یکی دیگر از نکات بسیار مهم هم این است که مردم عزيز نمایندگانی را برگزینند که دلسوز حقیقی نظام و انقلاب بوده و به دنبال تحقق آرمان‌‌های امام راحل(قده) و منویات مقام معظم رهبری(مد ظله) باشند.

در اینجا توجه به این مطلب ضروری است، در عین این که نماینده، استقلال دارد و شأنش همچون قاضی است، اما به عقیده بنده باید آنچه را مصلحت مردم، نظام و دین است ابراز کند، به خصوص این که آرمان های اصلی امام و انقلاب را دنبال نمايد.

توجه به این نکته از این حیث مهم و ضروری است تا دشمن احساس نکند که در مجلس توسط برخی نمایندگان شعارهای اصلی انقلاب و نظام کمرنگ شده است، بلکه دشمنان باید بدانند هر روز که می‌گذرد، نمایندگان مردم در مجلس بر شعارهای اصلی انقلاب تاکید بیشتری دارند و به دنبال تحقق آرمان‌ها و اهداف و خواسته های نظام و انقلاب و منویات رهبری معظم هستند.

انتظار عموم مردم و روحانیت از کاندیداها و احزاب و حامیان آن‌ها اين است که در فعالیت های انتخاباتی رعایت موازین دینی و اخلاقی را کرده و خدای ناکرده از چارچوب های عقلانی، اخلاقی و شرعی خارج نشوند.

 

اهم مطالب:

1ـ کانديداهاي محترم لازم است به قصد خدمت به دين، مردم و انجام مسئوليت الهي به ميدان آيند و وعده‌ي خلاف واقع و غير عملي به مردم ندهند.

2ـ یکی از آموزه های بسیار مهمی که در اسلام وجود دارد و عقل نیز بر آن تاکید می‌کند این است که با وجود فرد قوی‌تر، صالح‌تر، با برنامه‌ي بهتر و تجربه و بصیرت بیشتر، میدان کار و مسئولیت بايد در اختیار او قرار گیرد.

3ـ فردی که برای خدا به میدان می‌آید ، به هیچ وجه درصدد خارج کردن رقبای خود آن هم با تهمت زدن و روش‌های غیراخلاقی نیست.

4ـ نماینده مجلس باید تمام وقت خود را صرف خدمت به مردم کند و از این رهگذر به دنبال کسب مزایای ظاهری و امکانات شغلی نباشد.

5ـ مردم عزيز نمایندگانی را برگزینند که دلسوز حقیقی نظام و انقلاب بوده و به دنبال تحقق آرمان های امام راحل(قده) و منویات مقام معظم رهبری(مد ظله) باشند.
6ـ انتظار عموم مردم و روحانیت از کاندیداها و احزاب و حامیان آن‌ها اين است که در فعالیت های انتخاباتی رعایت موازین دینی و اخلاقی را کرده و خدای ناکرده از چارچوب های عقلانی، اخلاقی و شرعی خارج نشوند.


برچسب ها :

انتخابات کانديداي نمايندگي مجلس نمايندگي مجلس