بیشتر محورهای سند، حول مسائل اقتصادي است، در سند بايد به مسايل ديني و اخلاقي بيشتر توجه شود
۲۶ آبان ۱۳۸۷
۱۴:۵۱
۳,۸۸۰
خلاصه خبر :
-
ولادت با سعادت حضرت فاطمه زهرا(سلام الله علیها) تبریک و تهنیت باد
-
مقاومت؛ تنها راه عزت مسلمین و غلبه بر مستکبرین
-
گزارش دیدار آیت الله فاضل لنکرانی با حضرت آیت الله العظمی سبحانی(دامت برکاته)
-
برگزاری مراسم سالگرد شهادت حضرت فاطمه(س) / فاطمیه دوم
-
یادی از فقیه اهلبیت(ع) و مرجع بزرگ شیعه، در گفتوگوی خبرگزاری ابنا با آیتالله شیخ محمدجواد فاضل لنکرانی
-
مسجد کانون تهذیب و رشد استعدادها
حجت الاسلام و المسلمين محمد جواد فاضل لنكراني، در دومين سمپوزيوم بينالملل ايران 1404، ايران توسعه يافته با بيان اينكه مساله توسعه يك امر عقلي است و انسان عاقل نميتواند به توسعه نينديشد گفت: عقل انسان آن را هميشه به حركت رو به جلو وادار ميكند و برنامه ريزي براي آينده از مصاديق عقل سالم است.
به گزارش خبرنگار خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا)، حجت الاسلام و المسلمين محمد جواد فاضل لنكراني در ادامه با بيان اينكه خداوندي كه مظهر عقل است از ابتداي ارسال انبياء آنها را به صورت حلقههايي كه موجب تكامل آينده ميشوند براي بشر فرستاد گفت: دستورات الهي بر حسب ظرفيت بشر نازل شده است.
او ادامه داد: در سلسله حركت جهاني و دنيوي انتهاي حركت زماني است كه دين به صورت كامل بايد در جامعه بشري اجرا شود و كساني كه به دنبال توسعه هستند بايد بدانند كه توسعه بدون دين راه غلطي است.
وي با تاكيد بر اينكه انسان در قاموس عقلي بازنشستگي فكري ندارد گفت: ما نبايد در جامعه اجازه بدهيم كه فكر تلاش براي خود و فقط ساختن وضع موجود شكل بگيرد بلكه انسان بايد به توسعه آينده نيز بيانديشد.
وي با نقل حديثي از امام رضا (ع) با اين عنوان كه اگر كسي نعمتي دارد بايد آن را نسبت به افراد تحت سرپرستي خود توسعه بدهد گفت: وقتي در زندگي شخصي چنين مساله اي لازم است حاكم اسلامي نيز كه سرپرستي همه مردم را دارد بايد به فكر رفاه و توسعه جامعه تحت مديريتش باشد.
فاضل لنكراني با بيان اينكه مفهوم توسعه همواره با دين همراه است گفت: برخي افكار متاسفانه توسعه را در مقابل عدالت زهد و تقواست قرار ميدهند و بي خبر از مفاهيم اصيل ديني هستند در حالي كه بدون دين، توسعه ممكن نيست.
وي در ادامه با بيان اينكه آيات الهي در قرآن كريم فقط براي پي بردن به قدرت خداوند نيست گفت: جنبه ديگر اين آيات اين است كه انسان پي ببرد كه عالم مسخر بشر است و بايد ديد كه امروز بشر تا چه انداز به اهداف اين آيات جامعه عمل پوشانده است.
وي با تاكيد بر اينكه توسعه و برنامه ريزي براي تكامل بايد با دين همراه باشد گفت: دنياي امروز به اين دليل با بحران مالي اقتصادي اخلاقي و سياسي مواجه شده است كه توسعه را خارج از دين دنبال كرده است.
وي با تاكيد بر اينكه توسعه ايران بدون در نظر گرفتن دين به نتيجهاي مانند نتيجه امروز دنيا منجر ميشود گفت: متاسفانه نقش حوزهي علميه در اهداف توسعه كشور كمرنگ است در حالي كه مردم و حكومت ما صد درصد ديني هستند نميتوان مسائل اقتصادي و سياسي را بدون نقش حوزه بررسي و اجرا كرد.
او با اظهار تاسف از اينكه مراكز استراتژيك نظام ارتباط بسيار كمي با حوزه علميه در مسائل فكري دارند گفت: امروز ميبينيم كه پزشكي و توسعه آن با مسائل متعدد جديد مانند شبيه سازي و يا اهداء عضو فرد مرگ مغزي شده مواجه است. بنابراين حوزه علميه سرمايه قوي براي توسعه كشور است.
فاضل لنكراني با تاكيد بر اينكه امروز گروههاي علمي تخصصي و فوق تخصصي حوزه علميه به طور جدي روي مساله شبيه سازي تحقيق ميكنند گفت: امروز موضوع نقشه جامع علمي كشور بعد از سند چشم انداز مطرح شده و اين سوال مطرح است كه در تهيه اين نقشه جامع از همكاري حوزه علميه چقدر استفاده شده است.
وي با طرح اين سوال كه با گذشت چند سال از آغاز سند چشمانداز توسعه چه ميزان از اهداف سند محقق شده است گفت: مساله كرامت انساني و اخلاقي از محورهاي مهم سند چشمانداز است و سوال اينجاست كه در اين چند سال چه ميزان از اين موضوع محقق شده است.
عضو جامعه مدرسين حوزه علميه قم، در پايان گفت: با مطالعه جلد اول كتاب منتشر شده در مورد سمپوزيم بينالمللي ايران 1404 ديدم كه اكثر مطالب و محورها در اين كتاب حول مسائل اقتصادي است و به مسائل ديني و اخلاقي كه زيربناي اقتصاد هستند آنطور كه بايد توجه نشده است.