بیانات حضرت آیت الله فاضل لنکرانی(دامت برکاته) در دیدار با حجة الاسلام و المسلمین صادق زاده(مسئول مرکز فعالیتهای دینی شهرداری تهران) 94/2/2
۰۲ اردیبهشت ۱۳۹۴
۲۱:۰۵
۱,۶۰۴
خلاصه خبر :
آخرین رویداد ها
-
قم به جهت جایگاه بین المللی آن، باید دارای بهترین امکانات باشد
-
مراسم سوگواری سالروز تخریب قبور ائمه بقیع(ع)
-
تخریب مرقد مطهر ائمه بقیع(ع) حرکتی بسیار حساب شده بود
-
ثمره ماه رمضان، توفیق دستیابی به کنوز الهی
-
قدردانی حضرت آیت الله العظمی نوری همدانی(دام ظله) از تفقد آیت الله فاضل لنکرانی
-
امروز دشمن درجه یک اسلام، اسرائیل است
بسم الله الرّحمن الرّحیم
از لطف و محبت جنابعالی و دوستان محترمتان که تشریف آوردید تشکر میکنم و از نکاتی که فرمودید خوشحال شدم؛ که امروز هر کسی وارد تهران میشود، پی میبرد که در سالهاي أخير یک تحولی در تهران به وجود آمده است.
شهرداری تهران نیاز ضروری به یک چنین مرکز دینی داشت. نمیشود تهران با این عظمت و امکانات و جمعیت و حساسیتی که در آن هست، ما فقط بیائیم جهت ظاهریاش را توجه کنیم، هر چند که آن هم یک امر لازمی است، اما نبايد از جهات معنوی و دینی آن غافل باشیم. واقعاً باید از جناب آقای قالیباف هم تشکر کنیم و هم به ایشان تبریک بگوئیم که یک تحولی در جوهره و ماهیّت شهرداری به وجود آورد.
ما یادمان نرفته شهردارهای سابق این انگیزههای قوی دینی در کنار انگیزههای قوی عمرانی و خدمت به شهر را نداشتند. حتی یک وقتی صحبت بود که میگفتند شهرداری در مورد مسائل دینی و معنوی وظیفهای ندارد، در حالی که اتفاقاً درست است بار مسائل دینی روی دوش بخش فرهنگی و مسئولین فرهنگی است، ولی یک پایهی این مسئولین؛ خود شهرداری است. مثلاً شهرداری اگر بخواهد عمران خودش را حفظ کند، جدای از پرداختن به مسائل دینی نمیتواند باشد. اگر ما پارکها را درست کنیم، آباد کنیم، خدایی نکرده اراذل و اوباش بخواهند از آن استفاده کنند، این هم غیر شرعی و هم غیرعقلایی است که ما از بیت المال مسلمین، یک پارک عظیمی را درست کنیم و بگوئیم اینجا مأوایی برای اهل فسق و فجور باشد.
اما اگر بگوئیم اینجا درست شده برای اینکه خانوادههای متدیّن، و مردم خوب استفادهی مشروع و معقول کنند و به وسیلهی آن شعائر دینی را هم احیا کنیم. این نه تنها مشروع است، بلکه یکی از امور مستحب هم میشود و رجحان هم دارد و همه باید از این قضیه تقدیر کنند.
انصافش این است که شهرداری تهران الآن واقعاً مناسبتها را برای مردم نهادینه میکند. این یکی از وظایف مهم مسئولین استان و یک پایتختی مثل تهران است که مردم امروز که از خانه بیرون میآیند، نباید حتماً به تقویم نگاه کنند یا رادیو گوش کنند که امروز چه مناسبتی است، باید نمود عینی آن مناسبت، در ولادتها و شهادتها، از دنيا رفتن بزرگان یا قضایای دیگر، مفاخر دینی، را ببينند. این قضیه فقط اختصاص به روحانیت ندارد.

من میبینم این بنرهایي که گاهی اوقات در مورد مفاخر کشور در تهران هست، در رشد مسائل فرهنگی بسیار مؤثر است و واقعاً این عمل ایشان در تهران یک حیثیتی برای نظام شده است.
من فراموش نمیکنم مرحوم والد ما نسبت به ایشان خیلی علاقمند بود و میفرمود یکی از مدیرانی که برای حیثیت نظام کار میکند و انسان میتواند کار او را به جامعه عرضه کند؛ جناب آقای قالیباف هستند. همین امر مساجد و مسجدسازی است خیلی کار مهمی است.
ما امروز در دنیا میبینیم کشورهای دیگر بنیان مسائل فرهنگی و دینیشان روی دوش مسئولین است.
من همین جا پیشنهاد میکنم اگر واقعاً از جهت قانونی مسئله درست باشد؛ خود شهرداری تهران بیاید بنای یک مسجد بسیار معظمی را در هر سال در یک نقطهای از دنیا داشته باشد. من نمیدانم اینها میتوانند کار را انجام دهند یا نیاز به اجازهی رهبری است.
جمهوری اسلامی معمار دارند، طرح و امکانات دارند، الآن در مسکو سه میلیون شیعه وجود دارد، یک وقتی میگفتند یک میلیون، ما آمار دقیق گرفتیم سه میلیون آذری زبان شیعه داریم که یک مسجد هم ندارند. در ژاپن، شیعه مسجد ندارد، در جاهای مختلف. اگر واقعاً آقای قالیباف با این مدیریت خیلی خوبی که دارد و این انگیزهای که دارد، در سال یک مبلغی را قرار دهند به عنوان شهرداری تهران و هر سال در یکی از نقاط دنیا به عنوان جمهوری اسلامی یک نقشهی خیلی مشخص و معیّن یکنواخت در هر کشوری بسازند. این به نظر من خیلی برای توسعهی انقلاب و گرایش مردم به انقلاب خوب میشود.
علی أیّ حال این بُعد را هم من تقدیر میکنم.
من گاهی اوقات که تهران میروم از کنار مرقد امام از اتوبان امام علی میروم، گاهی که موقع نماز رفتم هر چه گشتم تا همت(که آنجا دفتر مرحوم والد ما هست)، برای نماز جایی پیدا نکردم. آنجا ظرفیت چند مسجد را دارد، زمینهای فراوانی هم وجود دارد، و افراد زیادی عبور میکنند. اینها خیلی مايلند موقع نماز بایستند نماز بخوانند.
با اين حال من تقدیر میکنم و دعا میکنیم. واقعاً باعث افتخار ماست که یک چنین مدیریتی در نظام هست. امیدواریم إن شاء الله خداوند ایشان را، جنابعالی و دوستانتان را در این زمینه یاری و کمک کند و هر چه بیشتر ما مظاهر دینی را در تهران با این عظمت ببینیم و این خدمات دینی و فرهنگی را از شهرداری إن شاء الله بیشتر ملاحظه کنیم.
سلام ما را هم به ایشان برسانید و بگوئید همیشه دعایشان میکنیم.