ديدار مدير کل جديد اداره ارشاد استان قم با حضرت آيت الله فاضل لنکراني(دامت برکاته)
۱۱ مرداد ۱۳۹۴
۱۸:۱۲
۱,۸۳۶
خلاصه خبر :
آخرین رویداد ها
-
امروز دشمن درجه یک اسلام، اسرائیل است
-
شرکت در مراسمات مذهبی بهترین شاهد بر غلط بودن القائات دشمنان مبنی بر دین گریزی جوانان است
-
نورهای هستی
-
پیام تسلیت آیت الله فاضل لنکرانی به آیت الله العظمی نوری همدانی دامت برکاته
-
پاسخ به اشکالی به فرمایش آیت الله فاضل لنکرانی در معنای حدیث قدسی «الصوم لی و انا اجزی به»
-
پاسخ به اشکالی به فرمایش آیت الله فاضل لنکرانی در معنای حدیث قدسی «الصوم لی و انا اجزی به»
حجة الاسلام و المسلمین عباس دانشی مدير کل جديد اداره ارشاد استان قم روز يکشنبه 11 مرداد 94 با حضور در دفتر آيت الله فاضل لنکراني، با معظم له ديدار و گفتگو کردند.
در اين ديدار حضرت آيت الله فاضل لنکراني برخي از مشکلات و معضلات فرهنگي استان را مطرح کردند.

متن کامل بيانات معظم له به قرار ذيل است:
بسم الله الرّحمن الرّحیم
اولاً از حضور حضرتعالي تشکر میکنم. امیدوارم در قم که واقعاً محل کار است، موثر باشيد امروز سرمایههای علمی کشور در مسائل دینی اعم از کتب و مجلات در قم تولید میشود. یک زمان آماری دادند که به لحاظ نشر دینی قم، داراي رتبه اول است. إن شاء الله در این میدان وسیعی که وجود دارد کارهای بسیار بزرگی به دست شما انجام شود.
من چند نکته را از باب تذکر و تأکید عرض می کنم.
در درجه اول با نخبگان حوزه ارتباط برقرار کنید، در این حوزه نخبگانی خاموش وجود دارد، افرادي که ظرفیتشان خیلی زیاد است، شما برای مسائل فرهنگی کشور ميتوانيد از اینها حتي براي استانهاي ديگر استفاده زيادي کنيد، یعنی با قطع نظر از آن چهارچوبی که در مسائل تبلیغی وجود دارد، یک مجموعهای تشکیل دهيد که برای حل معضلات فرهنگی از اين افراد کمک و راهکار بخواهید مسئولين ارشاد بايد با نخبگان که یک بخش آن اساتید و بخش ديگر محققین حوزه هستند، یک آشنایی خوب و جامعی داشته باشد، بداند این حوزه چقدر استاد دارد، این اساتید چه کسانی و در چه مرتبهای هستند، همينطور نسبت به محققین حوزه. عدهای مؤلف و محققاند ولی استاد نیستند، همچنين خطبای در حوزه. ما امروز در قم خطبایی داریم که در کشور نظیر ندارند و حقشان هم ادا نمیشود.
به صورت کلی عرض میکنم در کنار این کاری که صدا و سيما هر سال در تقدير از خادمان امام حسین(ع)، تحت عنوان پیرغلامان حضرت انجام میدهد، ارشاد هم بیاید از خطبای قوی، آنهایی که در طول سال مجالس وزين و سنگینی در قم و ديگر شهرها دارند تجلیل کنند.
الآن در صدا و سیما برنامههايي براي تشويق موسیقیدانها، هنرمندان، بازیگران، هست و باید هم باشد و من مخالف نیستم! ولی چرا ما از خطبای درجهی یک کشور، تجليل نکنيم حوزه علميه گاهی اوقات استاد برجستهی حوزه را معرفی میکند ولی ارشاد هم در این زمینه فعال شود.
یک وقتی به آقای جنتی عرض کردم بیائید به ارشاد، صبغه دینی بدهید. تلقی متدیّنین از ارشاد، بیدینی است، هرچند این غلط است! ولی اینها میگویند کار دینیشان کو، که ما بتوانیم به طور قطع بگوئیم اینها متولی ارشاد و فرهنگ اسلامي کشور هستند.
لذا اگر بخواهیم این صبغه دینی پررنگ شود باید این کارها بشود، و مناسب است که شروعش از قم باشد. اکنون در قم مرکز خوبي هست که پژوهشهای دینی را معرفی میکند، ولی چرا یک مؤسسه خصوصی این کار را کند؟!
ارشاد بیاید با آنها همکاری کند و برنامهای بگذارد و برترین پژوهشهاي دینی سال را معرفی کند اين امور سبب میشود که کمکم نگاهها تغيير پيدا کرده و حوزه یک ارتباط بهتر و قويتر با ارشاد داشته باشد.
نکتهی دوم ارتباط با بیوتات مراجع عظام است، من خیلی روشن عرض کنم؛ ارتباط با بیوتات دو گونه است یکی اینکه بخواهيم ببينيم تکتک بيوتات چه انتظاراتی دارند؟ در اين صورت هر بیت یک جور انتظار دارد که گاهي با هم تهافت دارند مثلا يکي میگوید زنها اصلاً به فلان مجموعه نیاید ديگري میگوید بیایند! این یک انتظاراتی است که قابل عمل هم نیست چون مختلف هستند ولی جنبه دوم آن است که مجموع اینها یک مشترکاتی دارند، این مشترکات را پیدا کرده و دنبال کنید، مراجع، بزرگان حوزه، جامعه مدرسین یک مشترکاتی دارند که بیشتر روی این مشترکات تکیه دارند، اين مشترکات را حتما پيگيري کنيد.
متأسفانه تاکنون این کار انجام نشده. فرض کنید مسئول محترم ارشاد در یک بیت حضور يافته و از آن مرجع تقلید تکریم کرده و بعد هم سوال ميکند اگر نظری دارید بفرمائید. آن آقا هم یک مطالبي را ميفرمايد. ولی من میگویم مشترکات فرمايشات بزرگان گرفته شود و به خود آقایان هم گفته شود به آنچه مورد اشتراک همه عزيزان هست عمل میکنیم، این کار پشتوانهی بسيار خوبی برای مجموعه ارشاد میشود.
در قم دستهای زیادی در کار است که ارشاد را دائماً در ذهن آقایان خراب کنند، در چند مورد که مربوط به بعضي از فيلمها و قضايا بود خود آقای جنتی مجبور شد دفاع کند. بههرحال بايد نکات مشترک پيگيري شود تا ان شاء الله ارتباط بين حوزه و ارشاد خیلی بهتر شود، ما هم در خدمت هستیم و هر کاری از ما برآيد من وظیفهی خودم میدانم.
کمک به هر مجموعهای در نظام وظیفه ماست ولی نسبت به مجموعهای که يک روحانی متصدی آن باشد مخصوصاً آنکه مسائل فکری فرهنگی و دینی در آن مطرح باشد ما یک وظیفهی مضاعفی داریم. امروز مراکز قوی و تخصصی خوبی در حوزه وجود دارد که یکی از اشکالات ما این است که این مراکز تخصصی به دنیا عرضه نمیشود، رایزنهای فرهنگی از آن اطلاع ندارند.
یک چنین مراکز فقهی را باید ارشاد بررسی کند ببیند کدام مرکز چه محصولی دارد، محصول قابل عرضه به دنیای امروز دارد یا خیر؟ بعد با رایزنها صحبت شود، رایزنها از این مراکز اطلاع پیدا کنند و آثار آنها را به مراکز علمی دنیا معرفي کنند متأسفانه حوزه قم از این جهت فقیر است ولو الآن بخش روابط بین الملل در آن به وجود آمده و کارهای خوبی هم میکند ولی هنوز خیلی کار دارد، از این پتانسیلی که در ارشاد وجود دارد جهت همکاري رایزنها برای معرفی حوزه قم و مراکز علمی آن در کل دنيا و جهان اسلام استفاده شود.
شما در اين رابطه طرحی را تنظیم کنید ان شاء الله در خدمتتان هستیم.
والسلام علیکم و رحمة الله و برکاته