اميرالمؤمنين(ع) ميفرمايد: درخواست از مردم، زنجير ذلت بر گردن است، كه عزت را تباه و شرافت آدمي را نابود خواهد كرد. اگر فقط و فقط براي رضاي خدا براي رفع مشكل يك مسلمان واقعا نيازمند، از كسي كه ميتواند مشكلش را حل كند درخواستي كنيم، آيا اين حديث در اين مورد صدق ميكند يا خير؟ و آيا اين كار، كار درستي است؟
خداوند و تمامي اهل بيت فرمودهاند كه فقط بر خدا توكل كنيد و از كسي چيزي نخواهيد، نمونه آن در سوره حمد كه ميفرمايد: تنها تو را ميپرستيم وتنها از تو ياري ميجوييم. اين مورد واقعا براي من يک معضل شده و نميدانم راه درست كدام است و براي اين قبيل كارها هميشه مرا سرزنش ميكنند كه چرا بخاطر ديگران، شخصيت خود را خرد ميكني. لطفا راهنمائي فرمائيد.
پاسخ :
اوّلاً اينگونه موارد مشمول دو حديث و آيات فوق نميشود، زيرا کمک کردن به افراد ضعيف به هر نحوي که باشد مطلوب است و آنچه مذمت شده آن است که انسان براي امور دنيوي مربوط به خودش، از غير چيزي بخواهد.
ثانياً درخواست کردن از افراد غيرمؤمن مذموم است، درخواست از افراد مؤمن و متدين، آن هم براي رفع نياز ديگران هيچ اشکالي ندارد.
آيا در اسلام هر درخواستي مذموم است؟
۲۹ خرداد ۱۳۹۶ ساعت ۱۹:۰۳
اميرالمؤمنين(ع) ميفرمايد: درخواست از مردم، زنجير ذلت بر گردن است، كه عزت را تباه و شرافت آدمي را نابود خواهد كرد. اگر فقط و فقط براي رضاي خدا براي رفع مشكل يك مسلمان واقعا نيازمند، از كسي كه ميتواند مشكلش را حل كند درخواستي كنيم، آيا اين حديث در اين مورد صدق ميكند يا خير؟ و آيا اين كار، كار درستي است؟ خداوند و تمامي اهل بيت فرمودهاند كه فقط بر خدا توكل كنيد و از كسي چيزي نخواهيد، نمونه آن در سوره حمد كه ميفرمايد: تنها تو را ميپرستيم وتنها از تو ياري ميجوييم. اين مورد واقعا براي من يک معضل شده و نميدانم راه درست كدام است و براي اين قبيل كارها هميشه مرا سرزنش ميكنند كه چرا بخاطر ديگران، شخصيت خود را خرد ميكني. لطفا راهنمائي فرمائيد.
پاسخ :
ثانياً درخواست کردن از افراد غيرمؤمن مذموم است، درخواست از افراد مؤمن و متدين، آن هم براي رفع نياز ديگران هيچ اشکالي ندارد.
کلمات کلیدی :
۱,۴۹۲