اگر صيغه عقد موقتي بين يک زوج برقرار شده باشد مشروط بر اينکه خانم شرط کرده باشد که در صورت داشتن حق وکالت در بذلِ مدت، اين محرميت را ميپذيرم، و آقا هم براي رسيدن به هدف خود، آن شرط را بپذيرد، اما بعد از مدتي که خانم ختم محرميت را اعلام مينمايد، آقا به اين دليل که اين شرط در جايي ثبت نشده، آن را انکار کند و بگويد که من اصلا متوجه شرط شما نشدهام. اکنون تکليف چيست؟
با توجه به اينکه تنها شرطِ خانم، داشتن حق بذلّ مدت بوده، حالا هم ختم محرميت را صراحتا اعلام نموده و خودش بر دروغگويي آقا اطمينان دارد. تکليف خانم چيست؟
آيا اگر آقا بگويد شرط را متوجه نشدهام، اصلا آن عقد از اول صحيح بوده يا باطل؟ آيا با اعلام ختم محرميت از سوي خانم(با توجه به وکالتي که داشته) محرميت پايان يافته ياخير؟
پاسخ :
در فرض سؤال چنانچه مسأله دعوي و نزاع مطرح نباشد، زن ميتواند بر طبق
يقين خود عمل نمايد و در فرض تحقق دعوي و نزاع، چنانچه زن که مدعي وکالت
در بذل مدت است، نتواند اقامه بينه نمايد و مرد قسم ياد نمايد بر عدم تحقق
وکالت، و حاکم حکم به بقاء عقد موقت نمايد، ظاهر آن است که بايد بر طبق حکم
حاکم عمل شود و ادله قضاء بر حجيت قطع در اين مورد مقدم است. آري احتياط آن است که مرد، بقيه مدت را بذل و مجددا عقد نمايد. توجه به اين نکته لازم است که چنانچه مرد يقين به کذب خود دارد، ديگر در اين مورد قضاء تأثيري ندارد. والله العالم.
شرط حق وکالت بذلِ مدت براي زن در عقد موقت
۳۰ شهریور ۱۳۹۶ ساعت ۱۶:۱۳
اگر صيغه عقد موقتي بين يک زوج برقرار شده باشد مشروط بر اينکه خانم شرط کرده باشد که در صورت داشتن حق وکالت در بذلِ مدت، اين محرميت را ميپذيرم، و آقا هم براي رسيدن به هدف خود، آن شرط را بپذيرد، اما بعد از مدتي که خانم ختم محرميت را اعلام مينمايد، آقا به اين دليل که اين شرط در جايي ثبت نشده، آن را انکار کند و بگويد که من اصلا متوجه شرط شما نشدهام. اکنون تکليف چيست؟ با توجه به اينکه تنها شرطِ خانم، داشتن حق بذلّ مدت بوده، حالا هم ختم محرميت را صراحتا اعلام نموده و خودش بر دروغگويي آقا اطمينان دارد. تکليف خانم چيست؟ آيا اگر آقا بگويد شرط را متوجه نشدهام، اصلا آن عقد از اول صحيح بوده يا باطل؟ آيا با اعلام ختم محرميت از سوي خانم(با توجه به وکالتي که داشته) محرميت پايان يافته ياخير؟
پاسخ :
در فرض سؤال چنانچه مسأله دعوي و نزاع مطرح نباشد، زن ميتواند بر طبق يقين خود عمل نمايد و در فرض تحقق دعوي و نزاع، چنانچه زن که مدعي وکالت در بذل مدت است، نتواند اقامه بينه نمايد و مرد قسم ياد نمايد بر عدم تحقق وکالت، و حاکم حکم به بقاء عقد موقت نمايد، ظاهر آن است که بايد بر طبق حکم حاکم عمل شود و ادله قضاء بر حجيت قطع در اين مورد مقدم است.
آري احتياط آن است که مرد، بقيه مدت را بذل و مجددا عقد نمايد.
توجه به اين نکته لازم است که چنانچه مرد يقين به کذب خود دارد، ديگر در اين مورد قضاء تأثيري ندارد.
والله العالم.
کلمات کلیدی :
۲,۶۷۴