با توجه به اينكه براساس اصول استنباط اسلامي، توابع شيئ، داخل در آن شيئ و جزئي از آن تلقي ميگردد، و اختصاصاً حاكميت اين مبحث در موضوع موقوفات كه منتهي ميشود به اينكه «هر چيزي كه طبعاً يا بر حسب عرف و عادت جزء يا از توابع و متعلّقات عين موقوفه محسوب ميشود داخل در وقف است مگر اينكه واقف استثناء نمايد» بخصوص در موقوفات عام و مواردي كه واقف نحوه هزينه كرد منافع موقوفه را تعيين ننموده است؛ با شرح فوق، مستدعي است بيان فرماييد:
چنانچه متولّي جهت حفظ و توسعه اموال موقوفه از مازاد درآمد اين اموال و املاك، ملكي خريداري نمايد،
الف) آيا اين ملك جديد نيز تابع احكام وقف و موقوفه است و به عبارتي ملك وقف خواهد بود؟
ب) مالك و صاحب اختيار اين ملك جديد چه كسي است؟
ج) آيا عين اين ملك جديد قابليت فروش يا انتقال به غير دارد؟
پاسخ :
1. خير عنوان موقوفه را ندارد مگر آنکه متولي مصلحت بداند و مطابق با وقفنامه هم باشد و براساس آن وقف نمايد.
2. اگر از درآمد موقوفه بر طبق وقف به فقراء و يا نظائر آنها بدهد، ملک آنان خواهد شد و در اين صورت قابليت فروش و يا انتقال به غير را دارد.
حکم ملک بر ملک افزوده شده
۰۴ تیر ۱۳۹۸ ساعت ۱۵:۵۸
با توجه به اينكه براساس اصول استنباط اسلامي، توابع شيئ، داخل در آن شيئ و جزئي از آن تلقي ميگردد، و اختصاصاً حاكميت اين مبحث در موضوع موقوفات كه منتهي ميشود به اينكه «هر چيزي كه طبعاً يا بر حسب عرف و عادت جزء يا از توابع و متعلّقات عين موقوفه محسوب ميشود داخل در وقف است مگر اينكه واقف استثناء نمايد» بخصوص در موقوفات عام و مواردي كه واقف نحوه هزينه كرد منافع موقوفه را تعيين ننموده است؛ با شرح فوق، مستدعي است بيان فرماييد: چنانچه متولّي جهت حفظ و توسعه اموال موقوفه از مازاد درآمد اين اموال و املاك، ملكي خريداري نمايد، الف) آيا اين ملك جديد نيز تابع احكام وقف و موقوفه است و به عبارتي ملك وقف خواهد بود؟ ب) مالك و صاحب اختيار اين ملك جديد چه كسي است؟ ج) آيا عين اين ملك جديد قابليت فروش يا انتقال به غير دارد؟
پاسخ :
1. خير عنوان موقوفه را ندارد مگر آنکه متولي مصلحت بداند و مطابق با وقفنامه هم باشد و براساس آن وقف نمايد.
کلمات کلیدی :
۱,۵۶۸