سوال خود را بپرسید

۳۰ شهریور ۱۳۹۲ ساعت ۱۴:۳۳

در سالهاي اخير متاسفانه در راستاي تغيير در وضعيت پوشش و حجاب جامعه، تغييراتي در نحوه پوشش و شرکت در مجلس عروسي و مهماني اتفاق افتاده است که در خانواده‌‌هاي مذهبي نيز رسوخ کرده است. اگر به يکي از خيابانهاي معروف در مرکز شهر تهران مراجعه بفرماييد در پاساژ معروف، انواع لباسهاي مجلسي را مشاهده خواهيد فرمود که در معرض ديد همگان است و از بالا و پايين هيچ پوششي ندارند و متاسفانه زنان و دختران خانواده‌‌هاي مذهبي هم در مجالس از اين نوع پوشش همانند افرادي که حجاب درستي ندارند، استفاده مي‌‌کنند و دليلشان اين است که در مجالس زنانه اشکال شرعي براي پوشيدن اين لباسها وجود ندارد. با توجه به اينکه اکنون در تمامي مجلس عروسي و ميهماني از دوربينهاي فيلمبرداري و عکاسي استفاده مي‌‌شود و اين عکس ها سالها و نسل ها در آلبوم ها باقي مي‌‌ماند و از آنجا که اکثر موبايلها به دوربين عکاسي مجهز است و هر فردي در مجلس بدون اطلاع فرد مي‌‌تواند از او تصوير تهيه کند و حتي گاهي برخي زنان و دختران از نحوه پوشش فلان زن و دختر براي محارم خود تعريف مي‌‌کنند که اين آقايان نسبت به آن زنان و دختران نامحرمند و از آنجا که بعيد مي‌‌دانم الگوي ما یعنی حضرت فاطمه زهرا(سلام الله علیها) راضي به ظاهر شدن زنان و دختران براي يک لحظه خوشي در شب عروسي و مهماني به اين صورت باشند. نظر و حکم شرع در خصوص اين نحوه پوشش(پوششي که از بالا و پايين حفاظي ندارد) در مراسم و مجلس عروسي و مهماني (مجلس زنانه) براي زنان و دختران چيست؟ آيا همسر و پدري با اختيار خود مي‌‌تواند مانع پوسيدن چنين لباسهايي در مجالس زنانه توسط دختر و همسر خود شود؟ سوال ديگر در خصوص نحوه ظاهر شدن مادران و دختران در برابر محارم خود است که به طور عجيبي با سالهاي قبل تفاوت کرده است، آيا مادران مي‌‌توانند در برابر پسران خود با هر پوششي ظاهر شوند؟ آيا دختران در برابر پدر، برادر، دايي و عمو به هر نحوي ظاهر شوند؟ آيا حديثي يا آيه اي از قرآن در خصوص نحوه پوشش در برابر اين محارم وجود دارد؟

پاسخ :


1. هرچند رعایت حجاب برای خانم ها در مجلسی زنانه درصورتی که هیچ نامحرم حضور نداشته باشد واجب نیست، لیکن پوشیدن لباس های نیمه برهنه درصورتی که ایجاد مفسده کند مثل آنکه باعث تحریک شهوت در خانمهای دیگر شود یا سبب بدآموزی برای دختران و خانم های دیگر گردد جایز نیست.

هم چنین اگر می‌‌دانند عکس یا فیلم آنها با این نوع لباس به دست نامحرم می‌‌افتد قرار گرفتن در برابر دوربین عکاسی یا فیلم برداری نیز حرام می‌‌باشد.

شوهر یا پدر می‌‌تواند از باب امر به معروف ونهی از منکر مانع پوشیدن این نوع لباس توسط همسر یا دخترانش گردد.

2. خانم ها اعم از مادران و دختران، هرچند می‌‌توانند دربرابر محارم مانند پسر، برادر، دائی و عمو بدون حجاب ظاهر شوند، اماپوشیدن لباس‌‌های نیمه برهنه و تحریک کننده ومفسده دار در برابر محارم نیز جایز نیست.

کلمات کلیدی :

پوشش و حجاب پوشش زنان در مراسم زنانه پوشش در برابر محارم

۸,۸۴۳