اگر زني چند سال پيش عمره مفرده به جا آورده باشد و بعد از بازگشت به وطن در طي اين مدت از همسرش طلاق بگيرد و بعد از عده، با مرد ديگري ازدواج کند و تازه به صورت یقینی فهميده باشد نماز و طواف عمره مفرده قبل از سعي و تقصير را بدون وضو انجام داده:
1- طبق مسأله: اگر زنى كه در حال احرام است با مردى كه در حال احرام نيست ازدواج كند، عقد او باطل است، و اگر زن مى دانسته كه ازدواج در حال احرام حرام است، واجب است كه بعداً با آن مرد ازدواج نكند. (توضيح المسائل آقا) با اينکه نميدانسته در حال احرام باقي مانده است، طلاق و ازدواجش چه حکمي دارد؟
2- آيا همسر دومش که 4 سال است ازدواج کرده اند حرام ابدي شده است؟
پاسخ :
اگر زن یقین دارد که طواف نساء را بدون طهارت انجام داده، طوافش باطل است و چنانچه در زمان ازدواج با مرد دوم، نمیدانسته که طوافش بدون طهارت بوده و بعدا یقین پیدا کرده، عقدش باطل است، لیکن حرام ابدی نشده است و از حالاکه فهمیده تا زمانی که نائب نگرفته و نائب از طرف او طواف نسا و نماز طواف را صحیح انجام ندهد، باشوهر نمیتواند نزدیکی کند و لازم است مجددا عقد نکاح را بخواند. طلاق دادن زن در حالی که زن محرم باشد اشکال ندارد و اگر سایر شرایط طلاق موجود بوده، طلاق صحیح است وطلاق دادن ازمحرمات در حال احرام نیست و لذا طلاقش صحیح است.
فراموش کردن طهارت در نماز طواف
۳۱ شهریور ۱۳۹۲ ساعت ۱۴:۱۰
اگر زني چند سال پيش عمره مفرده به جا آورده باشد و بعد از بازگشت به وطن در طي اين مدت از همسرش طلاق بگيرد و بعد از عده، با مرد ديگري ازدواج کند و تازه به صورت یقینی فهميده باشد نماز و طواف عمره مفرده قبل از سعي و تقصير را بدون وضو انجام داده: 1- طبق مسأله: اگر زنى كه در حال احرام است با مردى كه در حال احرام نيست ازدواج كند، عقد او باطل است، و اگر زن مى دانسته كه ازدواج در حال احرام حرام است، واجب است كه بعداً با آن مرد ازدواج نكند. (توضيح المسائل آقا) با اينکه نميدانسته در حال احرام باقي مانده است، طلاق و ازدواجش چه حکمي دارد؟ 2- آيا همسر دومش که 4 سال است ازدواج کرده اند حرام ابدي شده است؟
پاسخ :
اگر زن یقین دارد که طواف نساء را بدون طهارت انجام داده، طوافش باطل است و چنانچه در زمان ازدواج با مرد دوم، نمیدانسته که طوافش بدون طهارت بوده و بعدا یقین پیدا کرده، عقدش باطل است، لیکن حرام ابدی نشده است و از حالاکه فهمیده تا زمانی که نائب نگرفته و نائب از طرف او طواف نسا و نماز طواف را صحیح انجام ندهد، باشوهر نمیتواند نزدیکی کند و لازم است مجددا عقد نکاح را بخواند.
طلاق دادن زن در حالی که زن محرم باشد اشکال ندارد و اگر سایر شرایط طلاق موجود بوده، طلاق صحیح است وطلاق دادن ازمحرمات در حال احرام نیست و لذا طلاقش صحیح است.
کلمات کلیدی :
۲,۸۲۸