دوست شما کار زشت و ناپسندی انجام داده و اگر دوست شما بالغ باشد، از جهت آنکه موجب نجس شدن مکان عمومی شده که سبب سرایت نجاست به لباس و بدن دیگران میشود، مرتکب گناه شده است.
هم چنین از جهت آنکه طهارت و نجاست را رعایت نمیکند، لابد نماز هم نمیخواند یا با بدن و لباس نجس نماز بخواند، که هر دو صورت حرام و برایش گناه حساب میشود.
اما برای شما واجب نیست که توالت را آب کشی کنید و لازم هم نیست به دیگران چیزی بگویید و اگر نجاست آن به مؤمنین دیگر سرایت کند چون شما نجس نکردهاید بر شما تکلیفی نیست و مؤمنین دیگر هم چون نمیدانند برای آنها تکليفي نيست و بدن و لباسشان شرعاً پاک است.
وظیفه شما در برابر دوست شما آن است که او را امر به معروف و نهی از منکر کنید و اگر اثر نکرد از دوستی با کسانی که مسائل شرعی را رعایت نمیکند خودداری کنید.
شما نباید خوردنیهای نجس را به دیگران بدهید و اگر خود آنها خوردنی نجس را بخورند در صورتی که شما نجس نکردهاید، گفتن آن بر شما واجب نیست و هم چنین اگر جاي نماز کسی نجس باشد و شما نجس نکردهاید و کسی دیگر نجس کرده است گفتن آن بر شما واجب نیست.
نجس کردن توالت عمومي
۰۹ شهریور ۱۳۹۳ ساعت ۱۰:۴۷
چند روز پيش همراه دوستم به توالت عمومي مسجدي رفتيم و از شيشه در توالت ديدم، دوستم بواسطه ادرار کردن سرپايي، توالت را نجس کرد و خارج شد. آيا بر من واجب است توالت را آبکشي نمايم؟ و اگر ننمايم برايم گناهي نوشته ميشود يا خير؟ چون به قاطعيت تمام در نجس شدن بدن و دست يا لباس نمازگزاراني که وارد توالت نجس ميشوند واز ان استفاده ميکنند، نقش ايفا ميکنم!! آيا براي دوستم گناه نوشته ميشود؟ چون او توالت را نجس کرده و باعث نجسي بدن ديگران هم شده است. اگر بدانم يک خوردني نجس هست، و آن را به کسي ميدهم، آيا بايد به آن فرد نجس بودنش را ياد آور شوم واگر لباس، مهر يا سجاده کسي که خودش نميداند، نجس شده، بر من واجب است به او بگويم؟
پاسخ :
کلمات کلیدی :
۴,۰۹۲