سوال خود را بپرسید

۳۰ شهریور ۱۳۹۲ ساعت ۰۹:۵۹

همان طور که به احتمال زياد در جريان هستيد مسابقه هاي مختلفي در ابعاد مختلف و به صورت هاي گوناگونِ پاسخ دهي و جايزه گيري در جريان هستند. مثلا کارخانه هاي توليد کننده‌‌ي زيادي اعم از مواد غذايي، تجهيزات الکترونيکي، اپراتور هاي تلفن همراه و ... تبليغ مي‌‌کنند که با خريدن و يا استفاده از محصولات ما مي‌‌توانيد در قرعه کشي فلان جايزه ها شرکت داده شويد که يکي از راه‌‌هاي شرکت در قرعه کشي اين است که کد محصول را با پيامک(SMS) بفرستيد. يا اين که مجله هاي مختلفي هستند که داراي جدول هستند و اگر جدول را حل کنيم و مثلا بتوانيم به رمز جدول برسيم و رمز را بفرستيم ممکن است هديه اي ببريم. و يا اين که در مسابقات کتاب خواني (چه اينترنتي و چه مکاتباتي و ...) شرکت کنيم و در صورت برنده شدن، جايزه اي بگيريم. يا اين که کالايي (مانند روزنامه، برگه هاي ارمغان بهزيستي و ...) بخريم که کد شانس دارد و با فرستادن آن در قرعه کشي شرکت داده مي‌‌شويم. مثال براي منظور سوال بنده زياد است و من همه را نگفتم. حال با اين توضيحات، مي‌‌خواستم بدانم به طور کلي حکم شرکت در اين گونه کارها و اموري شبيه به موارد ذکر شده چيست و آيا در صورت برنده شدن اين جايزه ها، استفاده از آنها در امور زندگيمان (مادي يا معنوي) اشکالي دارد يا خير؟

پاسخ :

1. خریدن اجناس شرکتها و کارخانه‌‌هایی که به خریداران با قرعه کشی جایزه می‌‌دهند،  و برای شرکت در قرعه کشی پول دریافت نمی‌‌شود و اجناس را برای رفع نیاز مندی خریداری می‌‌کنند اشکال ندارد و اگر کسی دراین قرعه کشی ها برنده جایزه شودحلال است.

2. مسابقاتی که بدون گرفتن پول از شرکت کنندگان در مسابقه به افراد برنده درمسابقه از خودشان جایزه می‌‌دهند مانند مسابقات کتاب خوانی و امثال آن، نیز اشکال ندارد. و جایزه ای که به افراد برنده داده می‌‌شود حلال است.

3. مسابقاتی که از افراد شرکت کننده پول می‌‌گیرند یا برگه های شانسی مانند بلیط های بخت ازمایی و امثال آن می‌‌فروشند و به قید قرعه به افراد برنده جایزه می‌‌دهند، این نوع مسابقات نوعی قمار است و شرکت در آنها و گرفتن جایزه، حرام می‌‌باشد.

کلمات کلیدی :

قرعه کشی شرکت در مسابقه مسابقات پیامکی جوایز مسابقات

۷,۸۳۹